2G şebekesini kullanmaya devam için 2G yazıp 3388'e gönderebilirsiniz. Eğer telefonunuz 30 Temmuz 00:00 itibariyle 3G servisini seçmezse, telefonunuzu kapatıp açmanızı öneririz.
2G ağları, birinci nesil (1G) analog hücresel ağların yerini alacak şekilde geliştirildi. GSM standardı, orijinal olarak, tam çift yönlü sesli telefon için optimize edilmiş bir dijital, devre anahtarlamalı ağı tanımlıyordu.
2G ikinci nesil kablosuz telefon teknolojisidir. Aynı 1G gibi, hücresel bir ağ sistemi kullanır. 2G hücresel ağlar, 1991'de Radiolinja (şimdi Elisa Oyj'nin bir parçası) tarafından Finlandiya'da GSM standardında piyasaya sürüldü. Bu hizmet Türkiye'de Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom tarafından sağlanır.
İlgili 18 soru bulundu
2G'nin gün batımı için Türkiye'deki operatörlere baktığımız zaman ise, 1998 yılında ihalesi yapılan ve 25 yıllık verilen 2G'nin imtiyaz sözleşmesinin Turkcell ve Vodafone için 2023 yılında, Avea ve Türk Telekom için ise 2026'da biteceğini görüyoruz.
2G teknolojisinin data hızı 64 Kbps tir. Bu teknolojinin içine GPRS, EDGE ve MMS teknolojilerinin girmesiyle ismi 2,5 G 2,75 G olarak tanımlanmıştır. Data hızı GPRS için 114Kbps, EDGE için 384 Kbps lere kadar çıkabilir.
2G (2. Nesil) kablosuz iletişim teknolojisi, dijital mobil iletişim sistemidir. 2G, analog telefon teknolojisini dijital teknolojiye dönüştürerek, cep telefonlarının kullanımını yaygınlaştırmış ve daha hızlı veri aktarımı sağlamıştır.
SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Üzerinde 3G ve 4.5G ya da 64K-128K yazan tüm SIM kartların 4.5G uyumlu olduğunu da belirtmek isteriz.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin. 2G ve 3G'nin olduğu bölümde LTE ibaresi çıkacaktır. 4,5 G'nin hızını Appstore veya Android Store'dan indreceğiniz speedtest programları ile test edebilirsiniz.
Sim kartınızın ya da telefonunuzun uyumlu olup olmadığını 4.5G yazıp 2222'ye SMS göndererek öğrenebilirsiniz.
“Ayarlar”a giriş yapın. “Mobil Erişim Noktası ve İnternet” bölümünü seçin. “Şebeke Modu”na dokunun. “Konumunuza , kullanım amacınıza göre "3G" VEYA "4.5G" olarak seçiminizi yapın.
SIM kartın hıza bir etkisi yok. Ama eğer sorunlu bir kart ise kopmalara vs. sebep olabilir.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE'yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün. LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.
4.5G'YE GEÇMEZSEM NE OLUR? -4.5G'ye geçmemeniz durumunda şu anda iletişiminizi aynı şekilde sağlayabilirsiniz. Başka bir deyişle iletişiminizin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Şu anda cep telefonunuzda internet bile kullanmıyorsanız 4.5G'li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişiminizi sağlayabilirsiniz.
Cep telefonuyla görüşme ve veri aktarımı gibi imkanlar sunan 2G teknolojisi ise 1994 yılında kullanılmaya başlandı. Uzun yıllar 2G teknolojisini kullanan Türkiye, 2009 yılında mobilde 3G'ye geçti. Ardından 1 Nisan 2016 tarihinde 4.5G'ye geçiş yapıldı.
Cihazınız çift taşıyıcılı internet teknolojisini desteklemiyor olabilir. Bulunduğunuz yerlerde bu teknolojiye sahip şebeke olmayabilir. 3 farklı bağlantı hızı var. 3G içlerinde bağlantı hızı açısından en yavaş olanı. H yani HSPA, 3G'den daha hızlı. H+ ise en hızlısı.
3G, 2 G'den farklı olarak Digital ses, sms, hızlı internet ve data transferi sağlar. 2 G'de ise yalnızca ses ve SMS gönderimi yapabilirsiniz. 3G teknolojisinin 2G'ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik, taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olmasıdır.
6G'nin yeni öncü spektrumları,;daha büyük kapasite, geniş kapsama alanı ve 100 Gbps'yi aşan en yüksek veri hızları sunacak.
2G Simgesi: İndirme Hızı:14,4 Kbit/s – Yükleme Hızı:14,4 Kbit/s. 2G= GSM (Global System for Mobile Communications) E Simgesi: İndirme Hızı:217,6 Kbit/s – Yükleme Hızı:108,8 Kbit/s.
Bu sorulardan biri de ellerindeki mevcut cihazları değerlendirmek amacıyla “4.5G uyumlu telefonlar 5G'yi destekler mi?” oluyor. Aslında bu soruya basitçe “hayır” cevabını verebiliriz. Biraz daha açıklamamız gerekirse, 5G teknolojisi telefonlara gelen herhangi bir güncelleme ile erişebileceğiniz bir yazılım değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri