Tercihen ince taneli kaya tuzları, ciltte nazik bir peeling etkisi sağlar. Bunun yanı sıra, kullanacağınız karışım için diğer malzemeleri de hazırlamalısınız. Yüz maskesi veya scrub yapacaksanız, örneğin yoğurt, bal, su veya taşıyıcı yağ gibi doğal bileşenleri temin etmelisiniz.
Deniz tuzu, içeriğinde bulunan sülfür minerali sayesinde ciltte oluşan akne ve sivilceleri iyileştirir. Deniz tuzu, aynı zamanda sivilce ve aknelerin sebep olduğu yara izlerini de gidermeye yardımcı olmaktadır. Deniz tuzu yüzdeki siyah noktaları da temizleyici bir etkiye sahiptir.
Kaya tuzu, yeraltındaki tuz damarlarından çıkarılan doğal bir tuz çeşididir. İçerisindeki mineralleri koruyan bir yapıya sahiptir ve rafine edilmediği için sağlıklı bir seçenektir. En saf tuz olarak tanıtılan bir tuzdur ancak aradaki fark, tuzun sadece sodyum ve klorür değil, daha birçok mineral element içermesidir.
Cildin Ph dengesini düzelten kaya tuzu, sivilce, akne gibi cilt sorunlularını engellemek ve bu süreçte cildinizi kurutmamak için seçilmiş ideal bir bakım ürünüdür.
İlgili 16 soru bulundu
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
Prof. Dr. Canan Karatay'ın Kristal Kaya Tuzu Önerisi. Yapay Tuz Neden Zararlı?
Sodyum içeriğinin daha az olması, doğallığı ve diğer minerallerin düzeyi Himayala tuzunu kesinlikle bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca düşük sodyum içeriği birçok hasta için daha fazla tuz tüketimi anlamına gelir. Eğer tuz tüketiminden vazgeçemeyen bir hastaysanız Himalaya tuzu daha az zarar görmek için iyi bir tercih.
Deniz ve kaya tuzu arasında ise ciddi bir fark yok. Hangisi ucuzsa ve güvenliyse onu satın alın! Kaya tuzunun illa “Himalaya tuzu” olması filan da gerekmiyor. Bizim ülkemizde de bol miktarda kaya tuzu üretiliyor.
Kristal tuz, kaya tuzunun bir türüdür. Kaya tuzu daha büyük parçalar halinde bulunurken kristal tuz daha ufak yapılıdır. Her iki tuzun da sahip olduğu mineraller hemen hemen aynıdır.
Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın. Tuz ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur.
Cildin ölü derilerden arındırılmasına yardımcı olur. Ciltteki sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir.
Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır. Yağlı ciltleri kurutur ve mikroplardan arındırır. Hazırlanışı: 1 su bardağı doğal içme suyunun içerisine 1 Tatlı kaşığı doğal kaya tuzu atın ve eritin.
Deniz tuzu ile kullanan birçok güzellik ürünü vardır. Cildi detoksife etme, peeling yapma, kan dolaşımı arttırma ve cildi besleme gücüne sahiptir. Deniz tuzunun sedef hastalığı,akne, egzama ve yaşlanmayı geciktirme için özellikle faydalı olduğu gösterilmiştir.
Cildin aknelerden temizlenmesinde kullanılan kaya tuzu cilde pürüzsüz ve parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Peeling şeklinde uygulanabilir. Son olarak değineceğimiz kullanım alanın ise sağlıktır. Bağ ağrısı, boğaz ağrısı,alt solunum yolları, sindirim,uykusuzluk gibi birçok rahatsızlığın giderilmesinde etkilidir.
Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler. Ayrıca çözünen tuz da cildin nem dengesini korumasına yardım eder. Tuzlu suda bulunan çinko da tuz ile birleşerek cildin çok daha genç ve sıkı görünmesini sağlar.
Sindirim sistemini rahatlatır, mide ekşimesine, bulantı ve kusmaya iyi gelir. İştah arttırıcı etkisi vardır. Kas krampları, romatizma, kas ve kemik ağrıları için faydalıdır. Damar sağlığını korumada ve kan şekerini dengelemede etkili olduğu düşünülür.
Endüstriyel adıyla 'halite' olarak da bilinen kaya tuzu, sofra tuzu olarak tüketilen tuzun rafine edilmemiş, mineral bir sodyum klorür formudur. Okyanuslar veya göller gibi geniş tuzlu su birikintilerinin buharlaşması sonucu kaya tuzu madenleri oluşmuştur.
Sofra tuzu ile benzer sodyum klorür içeriğinin olmasının yanı sıra rafine edilmemiş olması ve zengin mineral içeriği deniz tuzunu daha tercih edilebilir kılar.
Rafine ve sofra tuzunun tehlikeli olduğunu, kaya tuzunun ise faydalı olduğunu açıkladı.
Aktarlarda, büyük alışveriş merkezlerinde, organik ve doğal ürün satışı yapan dükkânlarda, internetten satış yapan firmalarda deniz tuzu satışı yapılmaktadır.
Bu yüzden iyot kullanımı hipertiroidi olan kişiler için sakıncalı olabilir. Ancak hipertiroidi hastaları tiroitin az çalışması veya diğer sebeplerle tiroit hormon ilacı alıyorlarsa normal iyotlu tuz tüketebilirler. Hipotiroidi olanların iyotlu tuz tüketmesinde sakınca yoktur.
Çankırı tuzu içerisinde yapay iyot ilavesi yoktur. Çünkü doğal olarak oluşan ve öğütülmesinden paketlenmesine kadar her sürecinde doğallığı elden bırakmadığımız tuzlarımızda ek katkı maddesi kullanmamaktayız.
6 yıl kadar önce yine bu köşede “Hangi tuz?” sorusuna yanıt aramaya çalışmış ve size şu tavsiyede bulunmuştum: “Rafine tuzu da doğal tuzlardan herhangi birini de (deniz, kaya, göl tuzları) gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Aralarında ciddi bir 'sağlık faydası farkı' söz konusu değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri