Türkiye'den Gayrimenkul Alabilecek Ülkeler Hangileri? Eskiden 'Mütekabiliyet Yasası' gereğince yaklaşık 50 ülke Türkiye'den taşınmaz satın alamıyordu. Ancak, 19 Mayıs 2012 itibariyle yasa değişti ve hemen hemen tüm dünya vatandaşlarının, Türkiye'den gayrimenkul alabilmesi mümkün hale geldi.
Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı kaldırılmıştır. Tapu Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın belirlediği 195 ülkenin vatandaşı karşılıklılık şartı aranmaksızın ve yasal sınırlamalara uyarak taşınmaz satın alabilir.
A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye'de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemez.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Yabancı uyruklu kişilerin, Türkiye'den taşınmaz satın alabilmesi 2644 sayılı Tapu Kanununun 35. ve 36. maddelerinde düzenlenmiştir. Taşınmaz mülk alabilmeniz için, Türkiye'de ikamet izninizin olması şartı aranmamaktadır. Yani ikamet izniniz olmasa bile taşınmaz mülk satın alabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.
Türk gerçek ve tüzel kişiler, Almanya'da taşınmaz satın alabilirler. Bunun için Almanya'da ikametgahları ya da ikamet izinleri veya Alman vatandaşlığı olması gerekmez.
Türkiye'de ikamet eden ve çalışan herhangi bir TC Vatandaşı da İngiltere'de BUY TO LET yani “Kiralamak koşuluyla Ev satın alma” kredisi alabilir. Bunun için İngiltere'de ikamet etmeniz gerekmez. Bankalar satın aldığınız evin %75'i kadar size kredi verecektir. Sizin sadece ev bedelinin %25'ini ödemeniz yeterlidir.
Belçika'da ev alma şartları Yabancıların Belçika'da mülk satın almasını veya krediye başvurmasını engelleyen herhangi bir kısıtlama yoktur.
Vatansızlar, taşınmaz edinebilen herhangi bir yabancı ülke vatandaşı gibi genel yasal sınırlamalar içerisinde Türkiye'de taşınmaz satın alabilir.
Tapu amaçlı ikamet izni alabilmek için İstanbul Ankara Bursa İzmir Antalya gibi 30 büyük şehirde en az 75 bin dolar küçük şehirlerde ise en az 50 bin dolar değerinde bir konut satın almanız gerekiyor.
Gurbetçiler ya da Türkiye'de yaşamak isteyen yabancılar, Türkiye'den ev alarak oturma iznine de başvuruda bulunabiliyorlar. Bu nedenle bir konut satın alırken bunu da biliyor olmak belki sizin için iyi bir fırsat da olabilir.
Taşınmaz Edinimi İle Vatandaşlık Başvuru Süreci
Gayrimenkulün fiyatı Gayrimenkul Değerleme Raporu ile belgelenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlığın onaylaması sonrası yine bakanlığın talebi üzerine üç yıl satılamaz şerhi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından konur.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Başkaca bir ülkenin vatandaşlığına sahip olsalar dahi uyruğu Suriye olan kişilerin Türkiye'de taşınmaz mal edinmesi mümkün değildir. Hatta Suriye uyruklu kişinin sonradan Türk vatandaşlığı kazanması dahi bu durumu değiştirmemektedir.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
Yabancılar İtalyan vatandaşlığı olmasa da İtalya'da gayrimenkul satın alabilmektedir. Gerekli işlemlerin ve finansal maliyetlerin karşılanması halinde yabancılar İtalya'nın istedikleri bölgesinde daire, villa veya çoklu konut yapıları satın alabilmektedir.
3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
Amerika'da Ev Almak İçin ABD Vatandaşı Olmanıza Gerek Yok
Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir oturum iznine sahip olmak veya ABD'de yaşamak mecburiyetinde değilsiniz. ABD daimî ikamet izniniz olmasa da evin satış bedelinin %50'sine kadar konut kredisi çekebilir ve Amerika'da bir ev sahibi olabilirsiniz.
İngiliz Vatandaşlığı tıpkı diğer ülke vatandaşlıkları gibi iki şekilde alınabilir.
İngiltere'de bir gayrimenkul aldığınızda bunun aslında “size ait olmadığı”, İngiltere'deki tüm mülklerin kraliçeye ait olduğu yaygın ve kabul bulmuş bir hurafe.
Türk vatandaşları Yunanistan'da kolayca ev sahibi olabilirler. Ülke, yabancıların ev satın alması konusunda herhangi bir kısıtlama uygulamamaktadır.
İtalya'nın güneyinde yer alan Calabria bölgesinde bulunan ve koronavirüs vakasının bulunmadığı Cinquefrondi kasabasında evler 1 dolara satılıyor. İtalya, tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor.
Belçika Avrupa ülkeleri arasında en düşük maliyetlere sahip olan bir kaç ülke arasında. Bu nedenle ev fiyatları da avrupa ülkelerine kıyasla daha ucuz. Diğer ülkelerde de olduğu gibi Belçika'da da şehirden şehire ve evden eve değişen bir fiyat skalası mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri