Bununla birlikte, Avusturya, İtalya, Yunanistan, Malta, İspanya, İsviçre ve Türkiye hala altın vize veren ülkeler arasında yer alıyor. Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve bazı Karayip adaları da altın vize imkanı tanıyor.
Hangi ülkeler Altın Vize verir? Seçilen ülkeye yatırımda bulunarak elde edilen bir vize ve süresiz ikamet hakkı olan Altın Vize'yi birçok ülke vermektedir. Bunların arasında popüler olanlar Malta, Yunanistan, İspanya, Kıbrıs, İtalya ve Portekiz'dir.
Birçok ülke, ekonomilerini güçlendirmek için yatırım karşılığında başvuru sahiplerine ve aile fertlerine oturma izni (Altın Vize) vermektedir. İspanya, Yunanistan, Macaristan ve Portekiz'in Golden Visa yani yatırımla oturma izni uygulaması iyi örneklerdir.
Golden Visa'ya Kimler Başvurabilir? Teknik olarak, temiz bir sabıka kaydı olan, AB, AEA veya İsviçre vatandaşı olmayan herkes, nitelikli bir yatırım yaptıkları sürece İspanya, Portekiz ve Yunanistan'daki Golden Visa programlarına başvurabilir.
Havaalanlarına yakın kalabalık Yunan şehirleri ve köylerinde ikamet etme fiyatını 800 bin Euro'ya kadar çıkabilir. Daha az kalabalık olan diğer bölgelerde ise gayrimenkule yapılan 250 bin Euro taşınmaz mülk satın alma karşılığında altın vize seçeneği geçerli.
İlgili 30 soru bulundu
Yatırımla Yunanistan'da Oturma İzni Programı Nedir? Yunanistan Golden Visa programı, minimum 800.000 EUR tutarında yatırım gerektiren bir yatırımla oturma izni programıdır.
En az 400 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almak. Yunan bankalarına vadeli en az 400 bin Euro yatırmak. Vade süresi uzadıkça, “Altın Vize” süresi de uzayacak. En az 3 yıl süreli asgari 400 bin Euro'luk Yunan devlet tahvili satın almak.
Portekiz Vatandaşı Nasıl Olunur? Golden Visa programı kapsamında toplamda 500.000 Euro'luk yatırım fonu satın alınması şartıyla, beş yıllık bir sürecin sonunda başvuruda bulunup ailece Portekiz vatandaşlığı alınabilir.
Portekiz Pasaportu ile Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilebilir? Gayrimenkul Alımıyla Portekiz Golden Visa'ya Başvurular 7 Ekim 2023'te Sonlandırıldı.
Yatırımla vatandaşlık için 'altın pasaport' tanımı da kullanılıyor. Bu, yatırımla oturum izni sağlayan 'altın vizeden' farklı bir uygulama. 'Altın pasaportta' yabancılar, belli bir miktar parayla bir ülkeye, o ülkenin istediği ek şartları da kabul edip yatırım yapıyor ve o ülkenin vatandaşlığını elde edebiliyor.
Portekiz Hükümeti'nin 6 Ekim 2023 tarihinde yayınladığı “Mais Habitação Yasası”nda Portekiz'deki Golden Visa programındaki değişikliklere de yer verildi. Yasanın yayınlanmasıyla beraber, Golden Visa Programının gayrimenkul kategorileri kapsamındaki yatırımlar artık yapılamayacak.
Yunanistan Altın Vize (Golden Visa)
Yunanistan'da 250 Euro değerinde taşınmaz mülk satın alarak 5 yıllık oturum izni olan Yunanistan “Altın Vize”ye sahip olabilirsiniz. Yunan Hükümeti'nin 2014 yılında geçerlilik kazandırdığı “Altın Vize” Programında Türkiye'den başvuru sayısı her geçen yıl artıyor.
Gayrimenkul Yatırımı: Bir gayrimenkule en az 500.000 Euro yatırım yaparak Portekiz'de Golden Visa almaya hak kazanabilirsiniz. Bu miktar, düşük yoğunluklu bir alana yatırım yapmak ve yenilemek koşuluyla bir ev satın almak gibi belirli koşullarda 350.000 Euro veya 280.000 Euro'ya düşebilir.
Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
Evet, Portekiz Golden Visa programı devam ediyor, 7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla sadece gayrimenkul alım yoluyla Golden Visa'ya başvurular durduruldu. İyi haber, hâlâ yılda 7 gün Portekiz'de kalarak ailece AB vatandaşlığına başvuru fırsatının devam etmesi. Başvurular sadece 'Yatırım Fonu' alımıyla gerçekleşiyor.
Altın Vize, girişimcilere ve ailelerine ulusal bir sponsora ihtiyaç duymadan BAE'de yaşama, çalışma ve ayrıca eğitim alma şansı verir. Kendi şirketinizin %100 hissesine sahip olabilir ve bu tür bir yatırımla ikamet kazanabilirsiniz.
Golden Visa başvurusunun değerlendirilmesinde en temel şartı, değeri en az €500.000,00 olan bir gayrimenkul yatırımında bulunmaktır. Bu yatırım karşılığında İspanya'da oturum ve çalışma izninin yanı sıra başvurucuya eğitim görme ve Schengen ülkelerinde serbest dolaşma hakkı da tanınmaktadır.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Başvuru sahiplerinin vatandaşlık öncesinde seçilen ikamet süresine bağlı olarak Malta Hükümetine 600.000 Avro veya 750.000 Avro katkıda bulunması gerekir. Başvuru sahiplerinin ayrıca Malta'daki sivil toplum kuruluşlarına 10.000 Euro bağışta bulunmaları gerekmektedir.
Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır. Bu seçenekler vatandaşlık alması kolay ülkeler olarak karşımıza çıkar. Ancak en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasından Portekiz açık ara birinci konumdadır.
Portekiz sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 190 vizesiz ülke bulunur. Bu kapsamlı rehberde Portekiz ülke vatandaşlarının vizesiz, varışta vizeyle ya da Elektronik Seyahat Belgesi (eTA) ile erişebildiği ülkeler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Diğer çoğu AB ülkesine kıyasla Portekiz, vatandaşı olmak daha kolay. Bunun için, ülkede yasal olarak 5 yıl ikamet edilmesi ve A2 seviyesinde temel Portekizce yeterliliğini sağlayıp, başvuru için gerekli belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Bunlar hazır olduğunda vatandaşlık başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz.
İspanya'da ev satın alana doğrudan vatandaşlık verilmez. Ancak ev satın almak suretiyle oturum izni alınabilir ve oturum izninin süresi uzatılabilir. Bu da vatandaşlık için ön koşullardan biri olan ülkede ikamet etme süresinin tamamlanmasına katkı sağlayabilir.
Yakın komşumuz olan Yunanistan, 2009 yılından beri ekonomik krizle mücadele etmektedir. Yunanistan da, kendi ülkesinde belli değerde mülk satın alan kişilere beş yıllık Yunanistan oturma izni veriyor. Bu imkandan faydalanan kişiler, hem mülk sahibi oluyor hem de beş yıllık oturum izni alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri