Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
Antigua ve Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık almanın en kolay olduğu ülkelerin ilk sırasındadır. Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan ada ülkesi Antiqua ve Barbuda'da vatandaşlığa hak kazanan yatırımcılar dünyadaki 151 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Evet, Yunanistan ve Türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
Herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden yapılamıyor. İngiltere'ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcı oturum izni, vatandaşlık ya da vize ayrıcalığı alamıyor.
Şimdilik hayır. İngiltere'nin de içinde bulunduğu Birleşik Krallıklar'da böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, Birleşik Krallıklar'ın herhangi bir yerinde mülk satın almak oturma izni ve ya vatandaşlık hakkı doğurmamaktadır.
İsviçre'ye yerleşmeden önce yerleşmek istediğiniz bölgedeki kanton göçmenlik bürolarına başvurmanız gerekmektedir. İsviçre 26 kantondan oluşan federal bir cumhuriyettir. Her kantonda ikamet izninin verilmesinden sorumlu olan kanton göçmenlik büroları ve çalışma izninden sorumlu kanton istihdam ofisleri bulunur.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
1. VATİKAN. Vatikan'da yalnızca ülkede veya Roma'da kardinal olarak çalışanlar, ya da Katolik Klisesi'nin resmi çalışanı olarak görev yapanlar vatandaşlık alabiliyor.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Karadağ'da 5 yıl daha kesintisiz ikamet ettikten sonra, bu tür yabancılar Karadağ vatandaşlığı alma hakkına sahip. Aynı zamanda, bir yabancı tarafından edinilen gayrimenkulün değerinde herhangi bir sınırlama yoktur. Mülkün temel koşulu ve gerekliliği, konut veya ticari alan olmasıdır.
Portekiz Golden Visa programıyla belirli bir tutarın üzerinde ev alan kişilere oturma izni veriyor. Programın beş sene sonunda Portekiz vatandaşlığı vermesi de ülkede ev almak isteyen yabancı yatırımcılar için büyük bir teşvik oluyor.
Türk vatandaşları Yunanistan'da kolayca ev sahibi olabilirler. Ülke, yabancıların ev satın alması konusunda herhangi bir kısıtlama uygulamamaktadır.
3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor. Gayrimenkul fiyatlarını araştırmaya başladığınızda bu hakkın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsunuz.
En az 6 yıl İngiltere'de bulunmuş olmanız ve bu 6 yılın son yılında İngiltere'de sürekli oturum (indefinite leave to remain – ILR) iznine sahip olmanız. İngiltere vatandaşlığı sürekli oturum, doğumda kayıt olma ve yerleşik yaşam gibi çeşitli yollarla da elde edilebilir.
Türkiye'de ikamet eden ve çalışan herhangi bir TC Vatandaşı da İngiltere'de BUY TO LET yani “Kiralamak koşuluyla Ev satın alma” kredisi alabilir. Bunun için İngiltere'de ikamet etmeniz gerekmez. Bankalar satın aldığınız evin %75'i kadar size kredi verecektir. Sizin sadece ev bedelinin %25'ini ödemeniz yeterlidir.
İngiltere Oturum İzni Şartları
İngiltere'de 6 aydan uzun süre ile kalacak kişiler eğer İngiltere vatandaşlığına sahip değillerse İngiltere oturum iznine başvurmalıdır. Ancak, oturum izni başvuruları kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere'de 5 yıl ikamet eden kişiler sınırsız oturum iznine başvuru yapabilmektedir.
haberturk.com'un derlediği habere göre lüks evleriyle ünlü Monaco, dünyanın en pahalı evlerinin bulunduğu yerler listesinde ilk sıraya yerleşti. Akdeniz kıyısında küçük bir şehir devleti olan Monaco'da, lüks evlerin metrekare başına fiyatı son 10 yılda yüzde 180 artarak 41,4 euro'ya yükseldi.
Dünyanın en ucuz 10 ülkesi arasında ise Kamboçya, Vietnam, Hindistan, Tayland, Laos, Sri Lanka, Filipinler, Nepal, Romanya ve Endonezya yer alıyor.
Kamu hizmetleri ve konut maliyetleri, Amerika ortalamasının oldukça altındadır. Eyalette bir evin ortalama fiyatı yaklaşık 200.000$ civarındadır. Kiralar ise iki odalı bir ev için ortalama 800$'dır. Amerika'nın dokuzuncu en ucuz eyaleti ise Tennessee eyaletidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri