Bunlar Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Fransa, Kanada, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Güney Afrika, Uruguay ve Yeni Zelanda'dır. Bu tam anlamıyla ayrımcı olmama durumu evlilik ve evlat edinme haklarını da kapsamaktadır.
Aktör LGBT Hareketi'nin raporuna göre, LGBT haklarında ilk beş ülke sırasıyla; Hollanda, Belçika, İsveç, Danimarka, İzlanda olurken, Türkiye 63. sırada yer aldı.
Avrupa'da 18 ülkede eşcinsel evililiklere yasal olarak izin veriliyor: Hollanda, Avusturya, Belçika, İngiltere, Danimarka, Finlandyai Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Malta, Morveç, Portekiz, İspanya, İsveç, Slovenya ve İsviçre. Bu ülkelerin çoğunda bu çiftler çocuk da evlat edinebiliyor.
Avrupa Birliği yasaları cinsel yönelim temelli ayrımcılığı yasaklamaktadır. Tüm AB ülkeleri eşcinselliği yasallaştırmak ve ayrımcılık karşıtı yasalar uygulamakla yükümlüdür.
Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir çeşit eşcinsel birlikteliğini tanımamakla birlikte ülke dışında yapılan evlilik ya da benzer tür birliktelikleri de tanımamaktadır. Türk Medeni Kanunu madde 134 Birbiriyle evlenecek erkek ve kadın, içlerinden birinin oturduğu yer(deki) evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar.
İlgili 34 soru bulundu
Galatasaray Spor Kulübü ise bugün (29 Haziran), Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver'in yaptığı açıklama ile Taylan Antalyalı'nın paylaşımından dolayı kendisinin yanında olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini kamuoyuna duyurdu.
SPoD'nun resmi Twitter hesabından "Cumhuriyet Halk Partisi'nden ilk imza İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Burak Yıldırım'dan geldi" denildi. Buna göre; CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Burak Yıldırım LGBT haklarıyla ilgili sözleşmeye imza atarak LGBT'ye destek veren isimler arasına girmiş oldu.
Güney Kore sivil eşcinsel birliktelikleri tanımıyor. Anayasa, evlilik ve ailenin, “bireysel haysiyet ve cinsiyet eşitliği temelinde” kurulacağını şart koşuyor. Bu hüküm, genellikle evliliği karşı cinsten çiftlerin birleşmesi ile sınırlayıcı olarak görülüyor.
Özel olarak ve karşılıklı rıza göstermiş yetişkinler arası hemcins cinsel ilişkilerin 1993 yılında yasallaştırılmasına rağmen hemcins çiftler, karşıcins çiftlere mevcut olan yasal korumalara hak sahibi değiller ve cinsel yönelime dayalı ayrımcılığı yasaklayan yasalar mevcut değildir.
Azerbaycan'da LGBT bireyler için hiçbir yasal güvence bulunmamakla birlikte ülke genelinde homofobik yaklaşım bulunmaktadır. Azerbaycan'da erkekler arası cinsel ilişki, yeni Ceza Kanunu'nun Eylül 2000'de kabul edilip Ocak 2001'de yürürlüğe girmesi ile yasaktan kaldırıldı.
Evet, iki erkeğin Türkiye'de yasal olarak evlenmesi henüz yürürlükte olan bir şey değil. Ama onlar bunu önemsemedi. Kendi aralarında, alternatif bir evlilik töreni yaparak 'dünyaevine' girdiler. Üstelik bunu duyurmaktan çekinmediler.
Çin Halk Cumhuriyeti'nde LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) bireyler, hukuki korumaya tabi değiller. Hemcins cinsel ilişkiler yasak olmasa da hemcins çiftlerin evlilik ya da medeni birliktelik seviyesinde tanınma hakları yoktur.
Günümüzde resmî bir heteroseksist ayrımcılığın bulunmadığı 17 ülke vardır. Bunlar Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Fransa, Kanada, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Güney Afrika, Uruguay ve Yeni Zelanda'dır.
1970'lerin sonlarında bu amblemi yaratan Amerikalı eşcinsel aktivist Gilbert Baker, ABD'nin bağımsızlığının 200'üncü yılını kutladığı 1976'da bu tasarımın ortaya çıktığını söylüyor.
Taylandlı milletvekilleri ülkede eşcinsel evliliklerin yasallaşması için ilk adımı attı. Parlamenterlerin yasaya verdiği ilk onay başkentte sevinç gösterileri ve kutlamalarla karşılandı. Parlamentonun alt kanadının oyladığı iki yasa ile eşcinsel evliliklere ve LGBTQ toplumunda medeni birlikteliklere izin yolunu açıyor.
Sonuç Görülebileceği üzere, evrimsel biyolojinin öngörülerinden de beklediğimiz üzere insan popülasyonları içindeki eşcinsellik ve eşcinsel davranış oranları yaklaşık olarak %2-10 arasında seyretmektedir diyebiliriz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek enformasyon propagandasını yasaklayan yasayı onayladı. Putin'in onayladığı yasayla ülkede LGBT propagandası yasaklandı.
1978'de düzenlenen Gey ve Lezbiyen Özgürlük Günü Yürüyüşü için San Francisco'lu sanatçı Gilbert Baker'ın altı ayrı renkten tasarladığı tasarladığı "gey bayrağı/gökkuşağı bayrağı". Bayraktaki her renk ayrı bir durumu temsil etmektedir.
Özel alanda rıza gösteren iki yetişkin arasındaki ticarî amaçla yapılmayan hemcins cinsel ilişkileri Ukrayna'da yasaldır, ancak Ukrayna toplumunda LGBT bireylere dair hoşgörüsüz tavırlar yaygındır, ve karşı cins çiftlerine mevcut olan yasal korunmalar hemcins çiftlerine mevcut değildir.
Hindistan Anayasa Mahkemesi tarihi bir karara imza atarak ülkede eşcinsel ilişkiyi suç olmaktan çıkardı. Anayasa Mahkemesi böylelikle sömürge döneminden kalan ve eşcinsel ilişkinin "doğaya aykırı suç" olarak nitelendirildiği Hindistan Ceza Kanunu'nun 377. maddesiyle ilgili 2013 yılındaki onay kararını da bozmuş oldu.
Avrupa'da 'Onur Haftası' nedeniyle birçok futbol klübü bayraklarını 'LGBT' renkleriyle donattı. İspanya La Liga temsilcisi Real Madrid ise bu uygulamaya karşı çıkarken, UEFA tarafından sert bir yaptırımla karşıya karşıya kaldı.
Türkiye ve Güney Kore, başta BM ve G20 olmak üzere uluslararası teşkilatlarda da yakın işbirliği içindedir. 2013 yılında oluşturulan MIKTA da iki ülkenin işbirliği gerçekleştirdiği platformlardan biridir. TBMM'de ve Kore Ulusal Meclisi'nde karşılıklı olarak Parlamentolararası Dostluk Grupları teşkil edilmiştir.
LGBT'ler ve etkinciler arasında toplumsal hareketin sıkça belirtilen bir amacı, LGBT kişiler için toplumsal eşitliktir; bazı kişiler ayrıca LGBT topluluklarını geliştirmek ya da daha geniş anlamda, toplumu cinsel baskılardan kurtarmak için çabalamışlardır.
LGBTI+ topluluğunun en ünlü sembolü, 1970'lerin sonlarından bu yana yaygın şekilde kullanılan altı çizgili gökkuşağı bayrağı.
Umuyoruz ki insanlar H&M'in 'Pride' koleksiyonunu sevgi özgürlüğüne olan inançlarını kutlamak için kullanabilirler” sözleriyle açıkladı. H&M, Out dergisi ile ortaklaşa 'Pride Out Loud' kampanyasını da başlattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri