Araştırmada akıllı telefonun şarjının çabuk bitmesine neden olan sosyal medya uygulamaları ve flört uygulamaları arasında iki ortak nokta keşfedildi. En fazla şarj tüketen uygulamalardan Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, WhatsApp ve YouTube'un 11 özelliğinin kullanılmadığı zamanlarda dahi çalıştığı görüldü.
Yapılan araştırmalara göre pili en çok tüketen uygulamalar arasında birinci sırada Facebook yer alıyor. Facebook'u kullandığınız süre boyunca telefonun batarya ömrü oldukça hızlı azalıyor.
Piliniz ısındığında, kullanmıyor olsanız da çok daha çabuk biter. Pilin bu şekilde bitmesi pilinize zarar verebilir. Tam doluyken tümüyle boşalana kadar kullanarak veya tam boşken tümüyle dolana kadar şarj ederek telefonunuza ne kadar pil kapasitesi olduğunu göstermek zorunda değilsiniz.
İlk bakışta zararsız görünen yüksek enerji tüketen uygulamalar, aktif olmadığında bile şarj yiyor. Bu durum iki nedenden dolayı zararlı. Bunlardan ilki günlük hayatınızın şarj başında geçerek etkilenmesi. Diğeri ise uzun vadede telefonunuzun daha sık şarj olması ve bundan dolayı bataryanızın yıpranması.
İlgili 20 soru bulundu
Android işletim sistemi yazılımsal işleyiş nedeniyle, RAM miktarı ne kadar yüksek olursa olsun, genellikle daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar. Yeni yüklenecek uygulamalar da RAM tüketimini artırabilir, bu nedenle telefonunuz yaşlandıkça arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekebilir.
Uygulama Windows penceresinde etkin olmadığınız zaman bile uygulamalar eylem gerçekleştirmeye devam eder. Bunlar, genellikle arka plan uygulamaları olarak adlandırılır.
Normal bir telefonun şarjı kaç saatte biter? Normal bir telefonun şarj süresi, telefon modeline, batarya kapasitesine, kullanım alışkanlıklarına ve şarj cihazının özelliklerine göre değişebilir. Genel olarak, standart bir akıllı telefonun tam şarj olması ortalama 1 ila 2.5 saat arasında sürer.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı adımlarından pilinizde bir sıkıntı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Pil sağlığınızda bir sorun yoksa o halde hangi uygulama ne kadar pil tüketiyor buna bakma vakti geldi demektir.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Çoğu telefonda ''Pili Korur'' diye bir ayar var bu ayar aktif edildiğinde maksimum %85 e kadar şarj ediyor ve uzun vadede pil ömrünü uzatıyor.
Batarya sağlığına bakmanın en hızlı ve en kolay yolu, doğrudan cihazınızdan Ayarlar > Batarya sekmesine gitmektir. Bu batarya ölçme işlemi size belirli ayrıntıları vermez. Ancak bataryanızın bakıma ihtiyacı varsa sizi uyarır.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor. Ancak normal bir standart kablo kullanıldığında (5volt/1A) ürünün dolum süresi 10 saate çıkıyor. Genel olarak size fikir vermesi için bir örnek iletebiliriz.
Cihazınızın “Menü” kısmına giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” seçeneğine giriniz. “Ayarlar” seçeneğine giriş yaptıktan sonra karşınıza yeni bir seçenek çıkacaktır. Aşağıdaki görmüş olduğunuz üzere “Arka Plan Belleği Otomatik Temizle” seçeneğine tıklayınız.
Arka Planda Uygulama Yenile'yi kullanma
Askıya alınmış durumdaki uygulamalar aktif olarak kullanılmaz, açılmaz veya sistem kaynaklarını kullanmaz. Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri denetleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri