Çekirdekli siyah üzüm: Asıl etki siyah üzümün çekirdeğinde bulunan en güçlü antioksidanlardan resveratrolde. Çalışmalar; özellikle akciğer, kolon ve pankreas gibi türlerde kanserli hücreleri etkisiz hale getirdiğini göstermiş.
Kuru kayısı, üzüm ve incirden uzak durun
Çünkü içeriğindeki maddeler, karaciğer enzimleri ile etkinleşerek kemoterapinin etkisini azaltabilir. Yoğurt ve reçel de tüketilmesi önerilen yiyecekler arasındadır.
Karadeniz Bölgesi'ndeki nemli iklimlerde yetişen kokulu kara üzümün kabuğunda bolca yer alan resveratrol maddesi bir yandan üzümün yetişmesini sağlarken öte yandan antioksidan, antimutagen ve antikanserojen aktivitesi göstererek, insan vücudunda kanser dokularının oluşumunu, gelişimini ve artmasını engellemekte.
Kalp ve damar sağlığını olumsuz yönde etkileyen yüksek kolesterole sahipseniz hayatınızda kara üzüme daha fazla yer açın! Kara üzüm, kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükselterek daha sağlıklı olmanızı sağlar.
Küçük ama etkililer. Çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, dut, üzüm, kızılcık, kiraz ve vişne gibi üzümsü meyveler vücut hücrelerini serbest radikal hasarından koruyan bileşikleri içeriyorlar. Bu sayede de kanser öncüsü hücrelerin oluşumunu engelliyorlar.
İlgili 16 soru bulundu
CEVİZ: Omega 3 yağ asitleri içerdiği için kanserden korur. Ayrıca kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Günde 1 avuç ceviz yiyin.
Kanserojenlerin etkisini azaltan A vitamini
Karaciğer, süt yağı, yumurta sarısı gibi besinler, A vitamininin içeriğinde bulunan karotenoidler bakımından zengindir. Bu özellikleri ile kanserojen maddelerin etkisini azaltarak, kansere karşı koruyuculuk sağlar.
Siyah üzümdeki yüksek antioksidan seviyesi bilhassa bakteriyel ve viral enfeksiyonların neden olduğu hastalıkların tedavisinde etkilidir. Kara üzüm enflamasyonu azalttığı için diyabet, artrit, otoimmün gibi hastalıkların önlenmesinde de faydalıdır.
Manisa İli Kurutmalık Üzüm ve Sofralık Üzüm üretiminde Ülke birincisidir. TÜİK verilerine göre ilimiz Türkiye'de kurutmalık üzümün % 85 ünü, sofralık üzümün % 20sini İlimiz üretmektedir.
Kanser hücrelerinin genellikle şekerle beslendiği bilinmektedir. Ancak Bilim adamları rafine edilerek, yani endüstriyel olarak üretilen meyve şekeriyle beslenen kanser hücrelerinin normal sofra şekeri tüketen kanser hücrelerine göre çok daha hızlı bölünüp yayılabildiğini keşfettiler. Tradejournal «Cancer Research» !
Işkın olarak adlandırılan ekşi, mayhoş lezzetli bu bitki farklı yörelerde eşgın, uçkun, dağ muzu olarak da adlandırılıyor. Işkın C vitamini ve Selenyum kaynağıdır, yani bir antioksidan deposudur. Işkının bu içeriğiyle kansere karşı koruyucu özelliği olduğu yapılan çalışmalarla desteklenmiştir.
Kemoterapi alan hastalar üzerinde yapılan araştırmada, karadut pekmezinin mukozit (ağız içi yaralar) oluşumunu yüzde 38 oranında önlediği, mukozit oluşumunu geciktirdiği ve şiddetini azalttığı belirlendi.
Kanserin en çok sevdiği yiyecek: Şeker.
Şeker düzeyi yüksek tatlılar (şeker, bal, pekmez, reçel, hamurlu- şerbetli tatlılar vb) tüketilmemelidir. Hasta önce katı gıdalar tüketilmeli, yarım saat sonra sıvı almalıdır.
İnce kabuklu meyveler (kivi, elma, şeftali vb.) önerilmemektedir; bunlar yerine kalın kabuklu meyveler (muz, portakal, mandalina vb.) tercih edilmelidir. Kuru meyveler, kuru meyve içeren tahıllar ve dondurulmuş yumuşak meyvelerin (ahududu, çilek vb.)
Ülke bağ alanlarının yarısına yakını bu bölgede yer almaktadır. Bu bölgede üretim alanı en büyük il Manisa'dır. Denizli ve Mersin illeri diğer büyük üzüm üreticisi illerdir. Mersin, Adana ve Antalya illerinde genellikle erkenci sofralık üzüm çeşitlerinin yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Ana vatanı konusunda birbirinden farklı görüşler bulunmakla birlikte Kafkasya, Hazar Denizi'nin güneyi ve Kuzey Doğu Anadolu yöreleri gösterilmekte olup 20. yüzyılda yapılan jeolojik ve arkeolojik araştırmalar sonucunda yaklaşık 60 milyon yıl öncesinde bile dünyanın birçok yöresinde yetiştiği tespit edilmiştir.
Üzüm, en fazla Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Özellikle de İzmir ve Manisa illerinde yoğun olarak üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır.
MOR ÜZÜM: Mor üzümler önemli bir antosiyanin kaynağıdır. Aynı zamanda ürik asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olurlar; bu da gut ve romatizmal artrit semptomlarını azaltabilir. MOR KUŞKONMAZ: Kuşkonmaz lezzetli olmasının yanı sıra besin içeriği bakımından da oldukça zengindir.
Düzenli çekirdeksiz kuru üzüm tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli olarak tüketen kişiler güçlü kemiklere sahip olur. Çekirdeksiz kuru üzüm tüketimi sindirim sisteminin düzgün ve olması gerektiği gibi çalışmasını sağlar. Günlük 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm tüketilirse tokluk hissini artırır.
Balın yapısındaki fenolik ve flavanoid bileşiklerin, kanserin önlenmesi yönünde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu kimyasalların bal içindeki miktarı, bal türüne göre değişmektedir. Balın bu özellikleri nedeniyle, neredeyse doğal bir kanser aşısı olduğu çeşitli bilimsel yayınlarda belirtilmektedir.
Tedavi esnasında kullanılan ilaçların bir an önce vücuttan uzaklaştırılması için günde en az 3 litre su tüketilmesi gerekiyor. Sık aralıklarla, azar azar su içilmeli. Sıvı alımı çay, çorba, ayran, hatta yoğurtla da sağlanabiliyor. Tüketilen suyun sertlik derecesine de dikkat etmek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri