Depresif hastalara D vitamini replasmanı yapıldığı zaman bulguları gerilemekte ve tedavi yanıtı artmaktadır. Ağızdan D vitamini takviyesi ile birlikte dışarıda, güneşin altında zaman geçirmek de tedavi yanıtını belirgin olarak artırır.
B3 Vitamini (Niasin): B3 vitaminin belirgin olmayan eksiklikleri gerginlik ve anksiyeteye, ayrıca mental ve fiziksel yavaşlığa sebep olur.
Yapılan bir takım araştırmalarda; B12 vitamini serumundaki azalmanın, depresyondaki artış ile ilişkili olduğuna dair kanıtlar bulunmuştur. Buna bağlı olarak B12 vitamini durumunun depresyonu daha iyi tedavi edebileceği de öngörülmüştür. Depresyona sahip bireylerin, günde 1 miligram B12 takviyesi alması tavsiye edilir.
D ve B12 vitamininin zihinsel yetenekleri güçlendirdiği, stresi azalttığı ve bilişsel becerileri geliştirdiği bilinmektedir. B12 vitamini temel bir besindir ve vücudun kendi başına üretemediği suda çözünen bir vitamindir.
Tüm vitamin ve mineraller vücut için gerekli ancak ruhsal dengenin korunmasında B grubu vitaminleri daha fazla önem taşıyor.
İlgili 19 soru bulundu
İşte cevabı. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre sizi mutlu edecek, keyfinizi yerine getirecek vitamin, D vitamini.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
Depresyon bulgularını katkıda bulunabilen eksiklikler arasında folik asit, B12 vitamini, D vitamini, magnezyum, selenyum, demir ve çinko sayılabilir. Depresyon hastalarının çoğunda D vitamini düzeyleri 20 ng/ml altındadır.
C vitamini stresle mücadelede esastır. B12 vitamini sinirliliği azaltmaya, konsantrasyonu artırmaya, enerjiyi yükseltmeye ve sağlıklı bir sinir sistemini korumaya yardımcı olur. Kolin sinir tepilerini beyine gönderir ve sakinleştirici bir etki üretir.
B12 eksikliğinin etkileri Alzheimer ile karıştırılabiliyor
B12 eksikliği yaşlılarda oldukça yaygındır ve bu yaş grubunda depresyonun temel nedenlerinden biridir. 65 yaş üstünde B12 eksikliği oranı % 3-42 arasında saptanmıştır.
Magnezyum eksikliği nedeniyle, sinir sistemi problemleri, anksiyete ve depresyon gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Kalp ritim bozuklukları ve hipertansiyon: Magnezyum, kan basıncını düşürür ve kalp sağlığını iyileştirir.
Stres ve depresyon semptomlarını azaltır
Magnezyum beyin fonksiyonları ve ruh halinde kritik bir rol oynadığından eksikliği durumunda depresyon ortaya çıkabilir.
Depresyon her şeyi ertelemeniz için size bahaneler sunar. Aksine bu bahaneleri ertelemek yaşam tarzınızdaki değişiklerden biri olabilir. Depresyona ne iyi gelir özellikle her sabah sizi zinde tutacak ve neşe verecek bir alışkanlık edinin. (Spor yapmak, yoga, erken kalkmak, meditasyon yapmak, müzik dinlemek..)
Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.
Yetim, "Depresyon, anksiyete, sinirlilik, halüsinasyon görme, uyku bozuklukları, unutkanlık, hafıza kaybı gibi şikayetleriniz varsa kötü düşünmeden önce B12 düzeyinizi ölçtürün.
D ve B12 vitaminleri eksik olan bireylerde halsizlik ve yorgunluk gibi problemler görülmektedir. Aynı şekilde sabahları yorgun uyanmaktadırlar. O yüzden bu vitaminleri içeren yiyecek ve içecekler tüketilmelidir. D vitamini içeren yiyecekler arasında balık, yumurta, ciğer, mantar, havuç bulunmaktadır.
Kalsiyum (süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde) ve magnezyumun (kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği) en önemli anti- stres mineralleri olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda sinir vitaminleri olarak da adlandırılan B vitaminleri de önemli.
Kronik ağrı tedavisinde kilo verilmesi gibi yaşam tarzı değişikliklerinin uygulanması ve vitamin D eksikliğinin replasmanı anksiyete ve depresyon durumunda iyileşme sağlayabilir.
B12 vitamini eksikliği, bir kişinin ruh halini etkileyerek potansiyel olarak sinirlilik veya depresyona neden olabilir.
En Tehlikeli Depresyon Hangisi? Klinik depresyon, majör depresif bozukluk şeklinde de bilinmektedir. Depresyon türlerinin en şiddetlisidir. Yoğun üzüntü durumu, mutsuzluk, değersizlik gibi yoğun kötü duygular ile ilerler ve kendi kendine geçmesi beklenemez.
Depresyon tedavisinde psikoterapi, ilaçlar ve beyin uyarımı teknikleri kullanılır. Etkin bir tedavi ile haftalar içinde kısmi düzelme, 2-4 ay aralığında da tam düzelme elde edilebilir. Hafif şiddetteki depresyonda psikoterapi, majör stresörün ortadan kalkmasıyla birlikte, tek başına yeterli olabilir.
Spor öncesi kas gücünü arttırmak için ya da Fibromiyalji, kas ağrıları, kronik yorgunluk, omuz-boyun gerginliği, hassas noktaları hafifletmek, migren ve depresyon tedavilerinde iyi bir yardımcıdır. Ayrıca sindirim sisteminde emilimi iyidir. Vücuttaki magnezyum seviyelerini artırmak için iyi bir seçenektir.
Kaygıyı artırabilen kafeinli maddeleri (çay, kahve, kola) azaltın. Beyni sakinleştiren GABA adlı kimyasalı arttıran 1 bardak Kefir veya 1 kase yoğurt tüketin. Endişe savar hormonumuz olan Serotonin ( Mutluluk hormonu) i arttırmak için 1 avuç Kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. Gevşemeyi öğrenin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri