Üzüm çekirdeği yağını Hindistan cevizi, Jojoba ya da badem yağı ile karıştırarak kullanabilirisiniz. Hazırladığınız karışımı saça uygulayıp maske şeklinde bir gece boyunca saçta bekletebilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağını aloe vera jeli ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Bitkisel yağların saçlar üzerindeki etkilerinden faydalanmak adına karışım yaptığınız yağlarla evinizde saç bakımı yapabilirsiniz. Aspir yağı gibi birçok farklı saç yağı karıştırarak saçlarınızın kökten uca beslenmesine destek olabilirsiniz.
Bazı yağların nemlendirici ve besleyici özelliği daha yüksek olduğu için o yağları kullanmak daha faydalı olur. Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir.
İlgili 23 soru bulundu
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
saç derinize ve saç boylarınıza sürmeniz yeterlidir. saçınızı daha sonra bone veya streçle sarmanız etkiyi arttıracaktır. akşam yatmadan kullanıp sabah yıkamanız yeterli olacaktır. saçta uzun süre kalması sorun teşkil etmez organik olduğu için hiçbir yan etki oluşturmaz.
Bakım yaparken
Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir. Saçınızı kuruttuktan sonra ufak miktarlarda sürmeniz yeterli olacaktır.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
İnce telli saçların canlı ve hacimli görünebilmesi için şampuan seçimi önemlidir. Bu tip saçlar için üretilen ve içeriğinde kolajen, keratin, argan yağı, avokado yağı veya ısırgan yağı bulunan şampuanlar saçınızı besleyerek daha dolgun ve canlı görünmesini sağlayabilir.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Lavanta yağının kullanımı bir hayli pratiktir. Söz konusu yağı, saç uçlarına ve diplerine masaj yaparak yedirebilirsiniz.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları
Çünkü bu yağ saçlara kolayca nüfuz ederek protein kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Doymuş yağ, demir ve K vitamini içeren bu yağ, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan E vitamini barındırır.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Biberiye yağını saç sağlığına olumlu etkileri bulunan hindistan cevizi yağı, badem yağı, hint yağı ve jojoba yağı gibi yağlarla karıştırarak saçlarınıza haftalık olarak yoğun bir maske uygulayabilirsiniz.
2 yemek kaşığı çörek otu yağını avucunuza dökün ve iki elinizin arasında yedirin. Ardından saç derinize masaj yapmaya başlayın. Saçınızın her tarafına iyice yedirdikten sonra köklerden uçlara kadar emildiğine emin olun. Yaklaşık 35-40 dakika beklettikten sonra saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri