TUZ. Fazla miktarda tuz, şişlik, göz altı torbaları, kepek ve genel vücut dehidrasyonuna yol açar. Bu da vücudun su eksikliği ile savaşmak için daha fazla yağ üretmesini sağlar. Bu nedenle, kraker, patates kızartması, cips, aşırı tuzlu yemişlerin tüketilmesine dikkat edilmelidir.
Kremli şampuan ya da haricen saç kremi kullanmak, saçınızın olduğundan da çabuk yağlanması sonucunu doğurur. Son olarak zengin içeriğe sahip saç peeling ürünleri ile haftada bir ya da iki kez yapacağınız uygulamalar, saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine ve yağ sorunundan kurtulmanıza büyük oranda yardımcı olur.
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
1 bardak suya 2-3 yemek kaşığı sirke koyup karıştırın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile saçınızı yıkayın. Bu karışımı banyodan çıkmadan önce durulama suyu olarak kullanırsanız saçınızdaki fazla yağı alır ve saçınıza parlaklık verir. Haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın.
Sağlıklı yaşam, bol su içmek, B vitamini almak gibi yağlı saçlar için doğal çözümler saçların yağlanmasını azaltacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Şampuan seçimi diğer önemli faktördür. Çeşitli saç tiplerine göre üretilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için olan şampuanlar az nemlendirici ve kuvvetli şampuanlar içerirler. Ürün seçerken, yağ, silikon, lanolin içermeyenleri tercih ediniz.
B2 vitamini (Riboflavin); saç derisinin yağını dengeler. Antioksidan özelliğine sahip olan bu vitaminin eksikliğinde saç derisi çabuk yağlanır ve saç uçları çabuk kurur.
Bu yağ aslında saçlı derinin pH seviyesini düzenlemek ve cildi bakteri ve mikroplardan korumak adına oldukça önemli. Sebum, saç derisini nemlendiriyor ve derinin savunma sistemini destekliyor. Ancak ne zaman yağ üretimi normalin üstüne çıkarsa, işte o zaman sorunlar baş gösteriyor.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Yağlı saç nasıl temiz görünür? Aslında temiz olduğu halde yağlanmadan dolayı yine de saçların temiz görünmüyorsa saç diplerine yağ emici pudralardan kullanmayı deneyebilirsin, ayrıca yine saç diplerine fön tutarak yağlanmanın kurumasını ve daha az görünür olmasını sağlayabilirsin.
Bir bardak suyun içine 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Yağlı saçlar için üretilen şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra elma sirkesi karışımıyla tekrar durulayın. Daha sonra saçlarınızı soğuk suyla son bir kez daha durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kere uygulayın.
Bu temizlik için yalnızca kükürtlü sabun kullanmak yeterli olacaktır. Saç için kullanılacaksa, haftada 3 ya da 4 kez kullanılabilir. Saçlar kükürtlü sabunla iyice köpürtülmeli ve saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Bu temizlik için de yalnızca kükürtlü sabun kullanmak yeterli olacaktır.
Saç derisinin yağlanması, her bir saç kılıfına bağlı bulunan yağ bezlerinin sayısı, aktivitesi ve androjen hormonların kontrolünde gerçekleşir. Saçın yağlanması cinsiyet hormonlarının salgılanmaya başlandığı ergenlik döneminde başlar ve özellikle testosteron hormonundaki artışa paralel artar.
SAÇLAR ÇOK DAHA ÇABUK YAĞLANIR
Temiz saç için şampuan gerekli olsa da uzun vadede saçları daha çabuk yağlandırır. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç deriniz o kadar çok yağ üretir. Saçınızı daha az sıklıkta yıkamak aslında yağlanmayı geciktirmenin anahtarıdır.
Saç dökülmesi yeteri kadar beslenemeyen ve korunmayan saç köklerinin canlılığını kaybetmesinin bir sonucudur. Bu nedenle yağlı saçlar dökülür; çünkü saç derisi saç köklerinin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilecek dengeye sahip değildir. Bu da saç köklerinizin ölmesine ve saçlarınızın dökülmesine neden olur.
Yağlı Saç Yıkamadan Nasıl Temizlenir? Yağlı saçlar yıkanmadan da temizlenebilir. Bu durumda, kuru şampuanlar yağlı saçlara anlık bir çözüm sunar. Kuru şampuanlar, saç derisindeki fazla yağı emerek saçları temizler ve taze bir görünüm kazandırır.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Yapılan araştırmalara göre D vitamini yeni saç köklerinin oluşumuna yardımcı ve eksikliği saçkırana sebep oluyor. Vücudunuz D vitaminini direkt olarak güneş ışınlarından alarak üretir. Aynı zamanda yağlı balıklarda ve bazı mantar çeşitlerinde de D vitamini bulunur.
Saçların az yıkanması saçların dökülmesine sebep olabilir. Saçların doğal yağlanma süreci uzadığında yani saçlarınızı kirli ve yağlı bıraktığınızda diplerdeki kirlerin artmasına ve saç diplerinin tıkanmasına sebep olur.
Saç diplerinizin yağlı görünmesini istemiyorsanız ve parlak görüntüsünden rahatsız oluyorsanız saç yıkama rutininizi 2 günde bir olarak ayarlamanız gerekir. İlk olarak 3-4 günde bir saçlarınızı iyice yağlandıktan sonra saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Sonra normal 2 gün de bir rutini oluşturmaya başlayın.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri