Harcama Yönetim Sistemi, “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi” nin e-belge standartlarına uygun olarak elektronik ortamda hazırlamasına ve harcama işlemlerini yürütebilmesine imkân tanıyan bilişim sistemidir.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Veri Giriş Görevlisi; “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi‟ni sistem üzerinden hazırlayarak Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir. Belgeler üzerinde imzası bulunmamakta ancak yaptığı işlemlerin kaydı sistem tarafından tutulmaktadır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Hizmet Yönetimi Sistemi (HYS), kurumun sunduğu tüm hizmetlerin etkinliğinin üst düzeyde tutulmasını sağlayabilmek amacıyla oluşturulan, Hizmet Yönetimi Politikası ve Hizmet Yönetimi süreçlerinden beslenen sistematik bir yönetim yaklaşımıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Bakanlığımız (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Mali ve Sosyal Haklar konulu 08/01/2019 tarihli ve 87 sayılı Genelgesi hükümlerine göre; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 08/01/2019 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
maliye bakanlığının, hys yerine kamu kurumlarının muhasebe işlemlerinde kullanılması için kullanıma açtığı yeni muhasebe yazılımı. tübitak tarafından geliştirmiş yerli bir yazılımdır açılımı da muhasebe yönetim sistemi.
Bu sistem üzerinden tüm gelir, gider, ödeme ve harcamalar kayıt altına alınmaktadır. Güvenli bir sistem üzerinden muhasebe kayıt girişleri yapılmaktadır. Yapılan tüm girişler hiçbir süre kısıtlaması olmadan kullanım için saklanmaktadır. Tüm muhasebeciler tarafından KBS sistemi kullanılmaktadır.
Muhasebe birimlerinde hak sahipleri adına ödeme ve almaya yetkili kılınmış kişilerin kayıt altına alınması ve bu kişilerle ilgili muhasebe işlemlerinde sistemden otomatik verilen vekalet kayıt numarasının kullanılmasını sağlayan formdur.
1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun kapsamına göre işletme ve konaklama yerlerinde çalışan personel ve konaklayan kişilerin kimlik bilgileri, jandarma veya polis gibi kolluk kuvvetlerine bildirilir. Bu işleme kimlik bildirimi, bu amaçla kullanılan uygulamaya ise Kimlik Bildirimi Sistemi adı verilir.
Veri giriş görevlisi olabilmek için en az lise mezunu olmanız şartı aranabilir. Bunun dışında, lisans derecesi şartı yoktur, ancak üniversite derecesi avantaj sağlar.
Veri giriş görevlisi ile gerçekleştirme görevlisi arasındaki yetkilidir. Hem harcama talimatı hem de ödeme emri belgesinde işlem yapabilir.
2.3.2 Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS)
KBS içerisinde yer alan uygulamalardan biridir. Bu uygulama ile idarelerce tüm taşınır işlemleri bu uygulamada yerine getirilmektedir.
MYS'de e-Fatura Sorgulama
Harcama birimi adına düzenlenmiş olan faturalar, aşağıdaki resimde gösterildiği üzere “Harcama Yönetimi” menüsü altında yer alan “e-Fatura” alt menüsünde “Gelen Kutusu” bölümü içerisinde yer almaktadır.
Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir.
Harcama Yönetim Sistemine https://mys.muhasebat.gov.tr/login adresinden ulaşabilirsiniz. Harcama Yönetim Sistemi MYS Muhasebat Giriş Nasıl Yapılır? MYS Sistemine kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak TC Kimlik numaranızı girmeniz şifreyide kendinizin belirleyeceği bir şifre olmalı.
Kıst Maaş (Açıktan Vekalet EM.KES. Kesilmez) İlk defa açıktan vekil olarak atanan personele ay sonunda gün hesabı ile yapılacak vekalet aylığı hesabından sosyal güvenlik kesintisinin yapılmaması gerekliliği göz önünde alınarak tasarlanan işlem kodudur.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Bu işlemi ilgili harcama biriminin harcama yetkilisi tarafından kendi şifresi ile yapılması gerekmektedir. Bu şifre ile yapılacak yetkilendirmelerin sorumluluğu yine kendilerine aittir.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır. Ekrana gelen Giriş Formunda T.C. Kimlik No ve Şifre alanlarına kullanıcı bilgileri girilir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda size ait duyuruları gösteren bir liste ve size ait olan çağrıları gösteren grafik resim karşınıza çıkacaktır. Sayfanın en üstündeki “Yeni Çağrı” butonu ile sistemde yeni bir çağrı açabilir, “Çağrı Listesi” butonu ile mevcut çağrılarınızı listeleyebilirsiniz.
Harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin işlem yapabilmeleri için Yeni Mali Yönetim Sistemi (MYSV2) ne tanımlanması gerekmektedir. Bu işlem birimimiz tarafından yapılmaya başlanmıştır. Harcama yetkilisi gerçekleştirme görevlisi ve veri giriş görevlisine MYSV2'ye tanıtıldıklarına dair mail iletilmektedir.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri