Aşk duygusuna kapılan Harut ile Marut bu şartı da kabul etmişler. Kadının şartı ona ism-i azamı öğretmeleriydi. Onlar öğretince kadın söyleyip gökyüzüne çıkmış. Allah kadını Zühre yıldızının üstüne koymuş ve Harut ile Marut'u da Babil'de bir yerde baş aşağı kıyamete kadar duracakları cezasını vermiş.
Ayette sihir ve büyü mevzusu Harut ile Marut kıssası üzerinden anlatılmıştır. 🔶 Ayette büyü ile uğraşmanın küfür olduğu ve dolayısıyla Hz. Süleyman'ın, Peygamberimizin ve meleklerin bununla bir ilgilerinin olmayacağı ifade edilmiştir. Bu sebeple ayetin asıl maksadı Hz.
Allah bu ayetlerle Harut ve Marut isimli iki meleği insanalrı denemek için gödnerdiğini ve onlardan öğrenilen büyüleri yapmanın tek karşılığının cehennem olduğunu söylüyor. Fakat bir çok insan cehennemi kabul edip harut ve marut isimli iki meleğin öğrettiği büyüleri yaparak kendilerini sonsuza kadar lanetlemiş oldular.
Onlar insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe -Hârut ile Mârut indirilenleri öğretiyorlardı. Bu iki melek ise Biz ancak fitneyiz, sakın küfretme' demedikçe kimseye sihir namına birşey öğretmezlerdi.
Ayrıca Hârut ve Mârut'un melek oldukları düşüncesi, bazı kaynaklarda sihir öğreten melekler veya günahkâr melekler olarak zikredilmeleri, Kur'ân'da geçen ve meleklerin masum/günahsız olduklarını açıkça ifade eden âyetle tenakuz oluşturmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Allah kadını Zühre yıldızının üstüne koymuş ve Harut ile Marut'u da Babil'de bir yerde baş aşağı kıyamete kadar duracakları cezasını vermiş.
İslam'da da isimlerinden bahsedilen Harut ile Marut Kur'an'da detaylı olarak geçmektedir. Bakara Suresi2nin 102. ve 103. ayetlerinde isimlerinden bahsedilir. Bu ayetlerde Hz. Süleyman'a atılan iftiralar ile Harut ile Marut'a sihir öğretilmesi bir arada anlatılmaktadır.
Büyünün Doğuşu
Büyücülüğün doğuş yerinin Babil imparatorluğu olduğu genel olarak kabul görmüş bir rivayettir. Babil halkının meleklere ve ruhlara ibadet ettikleri görülmüştür. Büyücülük, İslâm`dan önce Araplar`da, Rumlar`da, Hintliler`de, Mısırlılar`da da yaygındı.
102: Onlar, Süleyman'ın saltanatı aleyhinde şeytanların uydurduğu yalanlara uydular. Oysa Süleyman hiçbir zaman kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü onlar, insanlara büyü yapmayı ve Bâbil'de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirilen bilgileri öğretiyorlardı.
Divan şiirinde çâh-ı Bâbil, sevgilinin Hârût ile Mârût'tan büyü öğrendiği yer olarak da geçer. Ayrıca sevgilinin yüzündeki çukur yerler, gözler, özellikle de gamzeler ve çene çukuru (çâh-ı zekan, zenah / zeneh, zenahdân) âşığı büyüleyen birer büyü kuyusu gibi düşünülerek çâh-ı Bâbil'e teşbih edilir.
Lütfullah Cebeci ise, kaynaklarda Harut ve Marut'la ilgili anlatılan kıs- sanın bir efsane olduğunu ispata çalışmış, fakat kesin bir tarzda kassa- da anlatılanların, tamamen İsrailiyat olduğunu ve aynı kıssanın Midraş Avkir ve Enock'un Kitabı gibi tali Yahudi kaynaklarından alın- dığını belirtmemiştir.
Fakat meleklerin asıl memleketi sema olduğu halde sadece orada bulunmazlar. Bir hükümet yönetiminin çeşitli dairelerdeki çeşitli görevlileri gibi melekler de, Allah'ın istediği her yerde görev icabı bulunurlar. Görevlerini yaptıktan sonra tekrar yurtları olan semaya çıkarlar.
Özet Meleklerin sihir yoluyla insanları saptırması onların masumiyetlerine aykırıdır. Bazı Kur'an yorumcuları Bakara suresi 102. ayetini tefsir ederken Harut ve Marut adlı kimselerin melek olduklarını söylemişlerdir.
Bakara Suresi, 102. ayet: Ve onlar, Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkar etmedi; ancak şeytanlar inkar etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı.
Harut ve Marut | Bakara Suresi Tefsiri 97-103. Ayetler | Halis Bayancuk Hoca - YouTube.
- Ayette zikredilen ve sihrin öğretmenleri olarak takdim edilen kimselerin melek mi yoksa insan mı olduğu konusunda farklı görüşler ileri sürülmüştür. Alimlerin büyük çoğunluğuna göre, bu öğretmenler melek idi ve ayette yer alan “Melekeyni” kelimesi (Lamın fethiyle / lamın üstün okunmasıyla) iki melek manasına gelir.
Kur'an-ı Kerîm'de Hârût ve Mârût'un zikredildiği konumuz olan âyet, Süleyman'a atılan iftiralarla Hârût ve Mârût'un sihir öğretişi hakkında iki ana konuya dair bilgi verir. Müfessirler bu âyetin sihir öğretme ve öğrenmenin sakıncalarını vurguladığı konusunda hemfikirdirler.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Raina sözcüğü genellikle Unzurna deyimi ile birlikte kullanılır. Bakara Suresinin 104. ayetinde de geçen kelimenin Türkçe karşılığı sıklıkla merak ediliyor. Sözcüğün ilk anlamı bakan, gözeten, koruyan ve kolaçan eden olsa da daha çok çoban anlamıyla kullanılmıştır.
Kur'an'da sihir küfür sayılır (Bakara:102), büyü yapanlar yerilir (Taha: 69, Yunus:77). Bakara suresinde (102) Harut ve Marut kıssası anlatılır. Bunlar iki melek veya insan olup, büyü bilgisi verilmiş, onlar bilgileri insanlara öğretmiş, şeytan ve cinler bu bilgileri alarak kullanınca başlarına azap indirilmiştir.
Necronomicon'un çıldırtması olarak bildiğimiz delirme, diğer delirmelerden biraz farklı olduğu düşünülüyor. İddialara göre bilinen, inanılan her şeyi kitabın reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor ve zihinlerine hapsoluyorlar.
Seks büyüsü, büyülü, ritüel veya başka türlü dini ve ruhsal arayışlarda kullanılan her türlü cinsel faaliyettir. Seks büyüsünün bir uygulaması, istenen sonucun görselleştirilmesiyle cinsel uyarılma veya orgazm'dır.
Rivayetlere göre, Hz. Peygamber'e büyü yapılmış, Hz. Peygamber bir süre bu büyünün etkisinde kalmış, fakat Allah'ın kendisine yol göstermesi sayesinde büyüden kurtulabilmiştir.
Ey iman edenler! Peygambere karşı, saygısızlık manası ifade edebilecek bir kelime olan (RÂİNÂ=bizi dinle, bize çobanlık et) yerine; ters anlama gelmesi mümkün olmayan (ÜNZURNÂ=bizi gözetle) demeyi tercih edin ve O'na daima kulak verin. Allah'tan gelen gerçekleri örtbas eden kâfirlere acıklı bir azap var.
Her gün Bakara Suresi dinlemekle büyü bozulmaz, ancak dinleyebilirsen musallatların gücünü kırıp zayıf düşürebilirsin 7/24 dinleyemeyeceğine göre uykunda seni fazlasıyla rahatsız ederler.
101: Ne zaman Allah tarafından onlara ellerindeki kitabı doğrulayan bir peygamber geldiyse, kendilerine kitap verilenlerin bir kısmı, sanki gerçeği hiç bilmiyorlarmış gibi, Allah'ın kitabını umursamayıp kulak ardı ettiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri