Faturalı Hat Hat kapama-açma işlemi ücreti, hattın borç sebebiyle kapanması ve devamındaki süreçlerde oluşan maliyetler sebebiyle doğup, açma anından sonraki ilk faturaya vergiler dahil 84,51 TL yansıtılır. Bir takvim yılı içindeki ilk kapama işlemi ve devamındaki maliyetler sebebiyle doğan ücret faturaya yansıtılmaz.
Cep Telefonu Hat açma Kapama Ücreti Yasal Mı? Açık şekilde belirtecek olursak; alınan bu bedel hukuka uygun değil.
Açma Kapama Bedeli Ne Demek? Mevzuattaki adıyla kesme açma bedeli; Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin 49.maddesi uyarınca fiilen kesilen elektriğin bağlanmasından doğan bir hizmet bedelidir.
Bireysel Faturalı Hatlar İçin Ücret; Hatta İşlem Gerekçesi “Abone İsteği” ile Kendi İsteği ile kısıtlama - kapama verildiğinde ücret yansımaz, kısıtlama - kapama kaldırma yapıldığında 84,51 TL açma ücreti yansır.
1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evde/işte internet Hat Dondurma, Nakil, Devir ve Hat Kapama ücretlerimizde düzenleme yapılacaktır. Hat Dondurma, Nakil ve Devir Hizmetleri 42 TL, Hat Kapama Ücreti ise 34,9 TL olarak güncellenecektir.
İlgili 35 soru bulundu
TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edilen Tüketici Koruma Yasası'nda dikkat çeken düzenlemeler yer aldı. Buna göre Elektrik, doğalgaz, telefon ve internet faturaları ödenmeyip, verilen hizmet kesildiğinde, yeniden açmak için vatandaşlar ücret ödemek zorunda kalmayacak.
Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır. Faturalı hattın kapanması halinde borcun ödenmesi durumunda hat tekrar açılır ve hizmet almaya devam edebilirsiniz.
Telsiz Ruhsat Ücreti
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 113,14 TL'dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır.
Hattınızın yeniden aktif olabilmesi için: AD SOYAD KIMLIK TUR KIMLIK NO bilgilerinizi yazıp 4343'e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz (ORNEK: DERYA YOLCU TC/KKTC KIMLIK 333333) USSD üzerinden *4343# nolu numarayı arayabilirsiniz.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Elektrik, doğalgaz, su, telefon, internet gibi hizmetlerde faturaların ödenmemesi halinde kesme işlemi uygulanıyor. Örneğin doğalgazda 36 lira, GSM operatörleri 30-50 lira arasında değişen açma-kapama bedeli alıyor. Elektrikte ise bu rakam 37 ila 189 lira arasında değişiyor.
Bu kapsamda, GSM operatörleri tarafından alınan açma kapama bedelinin yasal bir dayanağı olmadığını vurgulayan Akbulut, şöyle konuştu: "Alınan ücretler Türk Borçlar Kanunu'nun, 'sebepsiz zenginleşmenin' açıklandığı 77- 82'nci maddelerine de aykırıdır.
Ödenmemiş faturadan dolayı erişimi kullanıma kısıtlanan/durdurulan hatlar için Açma-Kapama ücreti işlem başına vergiler dahil 99 TL'dir.
Yazılı talebin şirkete ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde hat iptali gerçekleşecektir. Türk Telekom Ofis ve Mağazalarına gelerek hat iptal başvurusunda bulunacak kişilerin form doldurup imzalaması yeterlidir.
184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz. 92 gün sonunda ise hattınız tamamen kapatılır ve söz konusu hatta ilişkin Abonelik Sözleşmeniz iptal edilir.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
Faturaya gelen fatura son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödenmediğinde giden aramalara, 1 hafta daha ödeme yapılmazsa 3. günün sonunda tüm aramalara kapanır. Borç ödendikten sonra otomatik olarak 1 saat içerisinde hat aktif hale gelir.
Evet kesin. 3-6 ay süreyle operatörler tarafından belirlenmiş süre ile aranır.
Abonelik İşlemleri
İptal ettirdiğim hattımı nasıl geri alabilirim? Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.
Eğer faturalı hattım kapandı nasıl açtırabilirim diye düşünüyorsanız, öncelikle ödemediğiniz faturayı ödemeniz gerektiğini söyleyelim. Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır.
Faturalı hat alırken ücret ödenmiyor; ancak telsiz kullanım ücreti denilen bir ücret bulunuyor. Telsiz kullanım ücreti telekomünikasyon hizmeti için devlete ödenmesi gereken tutar olarak karşılık buluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararına göre her yılın başında bu tutar belirleniyor.
Detaylar haberimizde... 2023 yılında, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, farklı hat fiyatları sunuyor. Faturalı ve faturasız hatlarda Turkcell, 490 TL, Vodafone ise 500-550 TL arasıdna ve Türk Telekom 500 TL olarak belirlenmiştir.
Tamamen şebekeden kopması için bir yıl geçmeli. Hızlıca iptal etmek için hat kimin üzerine kayıtlı ise en yakın bayiye başvuracak, bir kaç gün içinde tamamen iptal olur.
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Vodafone faturasız hattınızın aktif kullanım süresini uzatmak için, bir defada en az 50 TL yüklemelisiniz. Yüklenebilecek en düşük TL miktarı 15.12.2021 tarihi itibariyle 50 TL olarak güncellenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri