Aşkların yüzyıllar boyu yaşandığı, suyun ve yeşilin dört mevsim korunduğu, Apollon'dan kaçan güzel kızın anısına adı Defne olarak da anılan, Hatay'ın cennet köşelerinden biri.
Açıklama: Zeus'un oğlu Işık Tanrısı Apollon, ırmak kenarında genç ve güzel bir kız görür. Bu eşsiz güzelin adı Daphne (Defne)'dir.
Antik dönemde, kendisi de Anadolu kökenli olan Apollon'un gözdesi olan bir ağaçtır defne. Güneşli yerleri seven bir ağaç olması, onun Güneş Tanrısı Apollon ile ilişkilendirilmesine neden olmuş, her dem yeşil kalması da onu ölümsüzlüğün sembolü yapmıştır.
Dafni, Apollon'dan sürekli kaçar ve aşkını reddeder. Bir gün Dafni yine kaçarken Apollon'a yakalanır Yunan Yer Tanrısı Gaia'dan yardım ister. Gaia, Dafni'yi Defne ağacına dönüştürür ve Dafni sonsuza dek Defne ağacı olarak kalır.
Apollon ağacı sahiplenerek galibiyetin ve erdemin simgesi haline getirir. Bu yüzden Antik Yunan ve Roma'da zafer kazananlara ve şairlere defne yapraklarından yapılan çelenkler verilirdi. Ayrıca yapraklarının her mevsim yeşil kalması sebebiyle ölümsüzlüğün de simgesi haline gelmiştir.
İlgili 26 soru bulundu
DEFNE İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Defne ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Güler yüzlü, sevinçli. Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç.
Yunanca kökenli bir isim olarak öne çıkan Defne, uzun yıllardır Türkçede yerleşik olarak değerlendirilir. Aynı zamanda bu ismin Kur'an'da yer alıp almadığı merak edilen konulardan biridir. Bu isim Kur'an-ı Kerim'de geçmez. Özellikle Avrupa ismi olması ile beraber, yabancı kökenli bir ad olarak öne çıkar.
Yunanca kökenli olan Defne ismi, masumiyeti ve saf güzelliği temsil etmektedir. Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim'in herhangi bir yerinde yer almamaktadır.
Laurus Nobilis diğer ismi ile Defne ağacı yaprak dökmeyen ağaç çeşitlerinden bir tanesidir.
Defne, o günden sonra Apollon'un kutsal ağacı olur. Yaprakları solmaz, dökülmez.
Temeli pagan döneme dayanan, Anadolu'da ve Akdeniz coğrafyasında da görülen kutsal ağaçların yakılarak tütsülenmesi ve kötülüklerin uzaklaştırılmasına dair ritüeller günümüzde de devam etmektedir. Bu amaçla defne dalı ya da yaprağı yakılarak çeşitli dualar edilir ya da temennilerde bulunulur.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Tam Musa Ağacı'nın bulunduğu noktaya geldiklerinde Hz. Musa elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer, tekrar dönüp baktığında asanın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında Ab-ı Hayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır.
Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.
Defne, Hatay'ın Güney batısında yer almaktadır. İlçenin doğusunda Altınözü, batısında Samandağ, kuzeyinde Antakya, güneyinde ise Yayladağı yer almaktadır.
içine konursa güvelenmesini veya böceklenmesini önler. Meyvesinin Faydaları : Meyvesinin iki tanesi dövülüp yenilirse sancının her türünü keser.
Defne fidanı her zaman çelikleme yöntemiyle üretilmektedir. Beyaz minik çiçekleri vardır.
Akdeniz'e özgü bir bitki olan defne, genelde 2-6 m boyunda bir çalı veya ağaçtır, ama boyu 10 metreyi bulabilir. Gövdesinin alt kısmı gri, üst kısmı yeşildir. Yaprakları 6–12 cm uzunlukta ve 2–4 cm genişliktedir.
Defne ismi Yunan kökenli bir addır. Yunancadan Türkçeye geçmiş olan bu isim çok eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış özel adlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Defne adı 'Yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç' şeklinde yer almaktadır.
DAPHNE (Defne) Yunan Mitolojisinde yer alan, güzelliği dillere destan bir peridir. Toprak Ana GAEA ve Nehir Tanrısı PENEUS tarafından yaratılmıştır. Ancak en önemli özelliği Tanrıların Tanrısı ZEUS'un yakışıklı oğlu APOLLO'nun kalbini çalması ve ilk aşkı olmasıdır.
Defne ağacının kokusu oldukça güzel olup ağacın en önemli özelliği her mevsim yeşil kalabilmesidir. Özellikle sonbahar mevsiminde ağaçlar sararıp solarken defne ağacı yeşil kalmaktadır. Bu bitkiye Akdeniz defnesi denmesinin sebebi sadece Akdeniz iklimine sahip olan yerlerde yetişmesidir.
Defne isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 1.686 kişiden birinin ismi Defne.
Mihra İsminin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir.
İnci ismi Kur'an'da geçmemesine rağmen güzel anlamlara sahip bir isimdir. İnci ismini çocuklara koymanın İslam açısından bir yükümlülüğü yoktur. İslami açıdan çocuklara verilmemesi gereken isimler listesinde İnci ismi yer almamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri