Dinî ve mezhepsel olarak ise Nusayri (Arap Alevisi) başta olmak üzere Sünnî, Hristiyan Ortodoks, Hristiyan Katolikler ve Gregoryenler gibi çeşitli inanç grupları bulunmaktadır. Samandağ'daki Arapların büyük bir kısmı mezhepsel olarak Nusayridir.
Hatay'ın Samandağ ilçesi, her zaman sıcak her zaman misafirperver. Yaklaşık 120 bin nüfusu olan bu ilçede yaşayanların çoğu Alevi.
İlk adı Seleucia - Pieria' dır. Bu tarihlerde yalnız Antakya'nın değil , Mezopotamya'ya uzanan alanın liman görevini yerine getiren planlı bir kent olmuştur.
Türkiye'nin en uzun sahiline sahip olması ile ünlü olan Samandağ'da gezmek isteyebileceğiniz yerler, genellikle ilçenin iç kısımlarında yer almaktadır. Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Samandağ Sahili, St. Simeon Manastırı, Vakıflı Köyü ve Batıayaz Yaylası, kısa süreli seyahatler ile uğrayabileceğiniz yerlerdir.
Akdeniz Bölgesinin Doğu Akdeniz bölümünde , Hatay iline bağlı bulunan ilçenin, doğusunda Antakya, kuzeyinde İskenderun, güneyinde Yayladağı batısında Akdeniz bulunmaktadır. Yüz ölçümü 446 km ² 'dir.
İlgili 15 soru bulundu
Ebu-l Fütuh Camii
Samandağ merkezinde bulunan cami , 1798 yılında inşa edilmiştir. 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun restore edilen camii halen hizmete devam etmektedir.
Hatay il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede bulunan Samandağ Sahili, Türkiye'nin en uzun sahili olarak dikkat çekmektedir. Antakya'dan kalkan Samandağ otobüs ve minibüsleri ile bu uzun sahile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İnce kum bir yapıya sahip olan Samandağ Sahili, 15 kilometrelik bir plaja sahiptir.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, ilçenin genel nüfusu 118.373 tür. İlçenin yüzölçümü 446 Km2 olup, Km2 ' ye düşen nüfus 265,41 kişidir.
Hatay Samandağ'da 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Samandağ, etnik olarak Arapların, Ermenilerin ve Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olmakla beraber Araplar çoğunluğu oluşturur.
Seçimin ardından tekrar Cumhuriyet Halk Parti'sine katılmıştır. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay Samandağı belediye başkanı seçilmiştir.
Tunceli Alevileri
Tunceli, %80-%85 oranla Türkiye'nin diğer illerine nazaran en çok Alevi nüfusunu barındıran şehirdir.
Nusayrîler, ahiret hayatının varlığını kabul ettiklerini ifade etmekle birlikte cennet ve cehennemin sembolik olduğuna inanırlar. Onlara göre cennet ve cehennem insanın derununda yaşadığı bir haldir. Yaşadığımız dünya, kişi için hem cennet hem de cehennem olabilir.
Bu nedenle Alevilere Nusayri de denilmektedir. Başka bir isim olan Ensari'nin "Nusayri"nin yanlış tercümesi olduğuna inanılıyor. Nusayriler, Sami kökenli topluluklardandır. Günümüzde Arap Alevileri, Hatay, Adana, Mersin, Lazkiye, Tartus gibi kıyı illerde yaşamaktadırlar.
Kırıkhan, coğrafi konum ve yüzölçümü bakımından Hatay'ın en büyük ilçesidir. İlçe topraklarının batısında Amanos Dağları, doğusunda Suriye, güneyinde ise Amik Ovası bulunur.
Hatay'ın nüfus yoğunluğu 279 olup, 81 il içerisinde 7. sıradadır.
Valimiz Mustafa Masatlı; Samandağ Belediye Başkanı Refik ERYILMAZ'ı, makamında kabul ederek ilçe belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
"Hurma" Farsça khurmalu, yani erik hurması adından gelmedir. Türkiye'ye ilk defa 1920 yıllarında Fransızlar tarafından getirilip Hatay bölgesinde yetiştirilmiştir, bu nedenle meyvenin ismi tini frence (Fransız inciri) veya Frenk elması olarak da bilinir.
Hatay'ı Hatay yapan en meşhur 1. lezzeti olan künefe, tel kadayıf, tuzsuz künefe peyniri ve tereyağ ile elde edilen, canınız tatlıçektiğinde pratik olarak yapabileceğiniz dondurulmuş künefe veya mangal keyfinden sonra yapılan sıcak yenen şerbetli bir tatlıdır.
Kendine has bir çok özelliği ile, hiçbir mutfakta bulunmayan bir çok lezzeti üretmiş olan Hatay mutfağında yaklaşık 600 çeşit yemek bulunmaktadır.
Hatay'a bağlı 15 ilçe vardır. Bu ilçelere bağlı 64 belde ve 362 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Hatay İli ülkemizin güneyinde, İskenderun körfezinin doğu kıyılarında yeralır. Batıdan Akdeniz, güney ve doğudan Suriye, kuzeybatıdan Adana, kuzeyden Osmaniye ve kuzeydoğudan Gaziantep ile çevrilidir.
İnce kumlu bir yapıya sahip olan Arsuz Hatay Plajı, tertemiz denizi ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yüzmenin son derece kolay olduğu sakin bir denize sahip olan bu plaj, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için de oldukça uygun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri