Daha fazla hava emilimi sağlar. Motor silindirlerinin verimini arttırır. 3-5 beygir gücü kadar bir performans artışına neden olur.
Daha fazla havayı içeri alarak hava, soğuk bir halde önce motora daha sonra silindirlere ulaşır. Böylece silindirlerdeki yanma seviyesi en yükseğe çıkar. Bu sayede beygir gücü artar.
Hava Filtresi Araç Performansını Nasıl Etkiler? Tüm araçların motorun etkin bir şekilde çalışması için hava filtresine ihtiyaç duyar. Bu nedenle hava filtresi araç performansını etkiler mi sorusunun cevabı evet etkiler şeklinde olacaktır.
Maksimum 3-5 HP alırsınız.
Hava filtresini değiştirmek motorun ömrünü uzatır, kirlenmiş filtre nedeniyle yanma odasına yabancı partiküller gitmez ve arabanın yakıtı yüzde 7'ye kadar azalır.
İlgili 18 soru bulundu
Bozmaz aksine daha rahat çalışır turbo,daha rahat hava emeceği için.
-Motorun aşırı ısınması, aşırı hava; yakıtın normalden daha yüksek bir ısıda yanmasına sebep olur ve motoru gereğinden fazla ısıtır. (Artan yanma ısısı; subapların, contanın yanmasına, silindir gömleklerinde, segman ve pistonlarda aşınmaya neden olur.) -NOx emisyonunu arttırır.
Hava filtresi aracın çekişini doğrudan etkilemezken, bakımının ihmal edilmesi genel motor performansını dolaylı olarak etkileyebilir. Tıkalı veya kirli bir hava filtresi motor gücünün ve veriminin düşmesine neden olarak aracın hızlanma ve hızı koruma becerisini etkileyebilir.
Haliyle açık hava filtreleri: Motora partiküllerin ulaşmasını engelleyemez. Daha çabuk tıkanır/ kirlenir ve daha çok bakım gerektirir. Yakıt tüketimini arttırır.
Hava Filtresi Bakımının Önemi
Hava filtresinin bakımı, yakıt tüketimi noktasında etkilidir. Ayrıca motor kondisyonun koruması açısından da önemli bir noktadadır. Çünkü motora giden havanın temizliğini sağlar. Hava filtresi sayesinde motora giden hava süzülür ve motor daha verimli çalışır.
Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır. Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer.
Motosiklet Hava Filtresi Ne Zaman Değişir? Hava filtresinin ne kadar sürede değiştirileceği kilometreye bağlıdır. Genel olarak, 10.000 veya 15.000 periyodik araç muayenesinde hava filtresi değiştirilir.
Araç motorunu çalıştırmada zorluk çekersiniz. Kirli bir hava filtresi motora hava beslemesini kısıtlayarak buji çevresinde kurum birikmesine neden olur. Bu, yanmayı engeller ve motorun çalıştırılmasında zorluğa neden olarak sarsılmaya veya teklemeye neden olabilir.
Toz zerrecikleri vakumla silindir içine girerek resmen zımpara ve torna işlemi yaparlar motor kısa zamanda kullanılamaz hale gelebilir.Yakıt tüketimin artar yağ çabuk kirlenir. Motorun verimi bile dengesizleşebilir.
Hava Filtresi Kaç Km'de Bir Değişmeli? Ortalama olarak 10-15 bin kilometrede* bir hava filtresini değiştirmek gerekir. Ancak, aşağıdaki durumlarda hava filtresinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol etmek gerekir: Yakıt tüketimi aniden arttıysa.
Hava filitresini sökmekle büyük bi hata yapmışsınız. Karbüratöre giren (filtre edilmemiş) pis hava önce kargüratör memesini tıkar.silindire kirli hava girecegi için zamanla (kısa zamanda) sekmanların aşınmasına neden olur. Sekmanlar aşındıkca da motor komresör kaçırmaya başlar. Karterdeki yagın kirlenmeye başlar.
Hava filtreleri, toz kütlesini tutarak motor içine yanma için gerekli olan temiz havayı verir ve motoru aşınmaya karşı korur.
Hava filtresi kutusu hava alırsa, ya da motor fazla hava alırsa ne olur şeklinde yöneltilen bir soruya; motora kirli hava girebilir ve bu da motorun performansını olumsuz yönde etkileyebilir cevabı verilebilir. Kirli hava, motorun içindeki parçaların ömrünü kısaltabilir ve motor arızalarına neden olabilir.
Performans(açık) hava filtresi piyasadaki en pratik ve en uygun modifikasyondur. Aracın mevcut motor gücünü arttırmak için kullanılır.
Kirli bir hava filtresi motora hava beslemesini kısıtlayarak buji çevresinde kurum birikmesine neden olur. Bu, yanmayı engeller ve motorun çalıştırılmasında zorluğa neden olarak sarsılmaya veya teklemeye neden olabilir.
Diğer yandan hava filtresinin tıkanması motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Hararet olarak adlandırılan bu aşırı ısınma hali, motorun etkin çalışmasını engelleyecektir.
Ek olarak açık hava filtreleri kutu içi hava filtrelerine göre daha fazla hava aldığından dolayı daha fazla performans vermektedir. Fakat filtrenin montajı yanlış yapıldığında performans düşüklüğüne yol açmaktadır.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Eğer bir kaçak söz konusuysa araç geç çalışır ve geç stop eder. Çünkü hava sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle motor istenilen çalıştırma ve kapatma komutuna düzgün yanıt veremez. Yine bir kaçak olması durumunda motordan hava kaçışı olduğunu belli eden bir ses gelir.
Depo tamamen boşaldığında motor, son yakıt artıklarıyla birlikte havayı çekmeye başlar. Bu hava motorun yeniden çalışmasını durdurabilir, çünkü yanma için gerekli olan yakıt-hava karışımını kötü yoldan atar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri