Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
EFT işlemleri, alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak ya da alıcının adı, soyadı ve IBAN'ı (International Bank Account Number) belirtilerek yapılır.
Havalede IBAN veya hesap numarası girildikten sonra kişinin adı, soyadı veya sadece baş harfleri işlemin teyit edilmesi için gösterilir. Havale aynı banka içerisinde olduğu için 7 gün 24 saat yapılabilir ve karşı tarafın hesabına 1-2 dakika içerisinde para transferi gerçekleşir.
Para gönderirken karşımıza çıkan bir diğer yaygın işlem ise EFT (Elektronik Fon Transferi). İlk fark bankada yatar. Havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır ancak EFT işlemleri farklı bankalar arasında yapılır. Bu nedenle havale, EFT'ye göre genelde daha kısa sürede gerçekleşir.
Bir bankadaki hesaptan yine aynı bankadaki başka bir hesaba para gönderme işlemine havale denir. Bu işlemler her iki hesabın da aynı bankanın kullanıcı olması sayesinde 7 gün 24 saat yapılabilir.
İlgili 26 soru bulundu
SSL kullandığımız altyapıda, kredi kartı ile yapacağınız ödemeler teknolojinin sağladığı son güvenlik sistemleriyle yapılandırıldığından havale yapmak kadar güvenlidir.
Aslen farklı bankacılık kurumlarının arasında gerçekleşen para değişimi olan EFT; “Elektronik Fon Transferi (FON)” ifadesinin kısaltması olarak kullanılıyor. Havale işlemi ise aynı bankanın farklı şubeleri arasında ya da aynı şubedeki farklı hesaplar arasında yaptığınız para transferi olarak tanımlanıyor.
Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor. EFT yaparken ise bu bilgilerin yanı sıra alıcı kurum, banka şubesi ve hesap numarası da gerekebiliyor.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
EFT, havale, Western Union ve birçok işlemin gerçekleşme süresi ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Bu işlem için elimizde paranın gönderileceği hesabın IBAN bilgisi olması yeterlidir. Dijital kanallardan veya ATM'den havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Havalede isim görünür. Eft'de iban nosuna göre transfer yapıldıgından sadece o gözükür.
EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
İnternet şubesi bireysel müşteri yoluyla yapılan EFT işlemlerinde ise Bin TL'ye kadar 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar 2.29 TL ve 50 Bin TL üzeri işlemlerde 28.65 TL işlem ücreti alınmaktadır.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ile hızlı ve kolay bir şekilde 7/24 para transferlerini ücretsiz gerçekleştirebilirsin.
EFT ile yapılan para transfer işlemlerinin hesaba geçmesi, genellikle yalnızca birkaç dakika sürer. Ancak bu noktada EFT yapılan saat oldukça önemlidir. Birçok banka üzerinden belirli saatler ve hafta içi dışında EFT yapmak mümkün değildir.
SWIFT işlemleri genellikle birkaç gün içerisinde gerçekleşiyor. Yurt dışı para transferi için bankaya mesai saatleri içerisinde talimat verildikten sonra ortalama 2 gün içerisinde işlem tamamlanıyor.
Yani iki farklı banka arasındaki para transferine EFT denir. Havale işleminde aynı banka üzerinden aynı bankaya transfer işlemi olduğu için hızlı transfer oluyor fakat EFT işleminde ise farklı bankalar olduğu için zaman alıyor. EFT'nin açılımı ise Elektronik Fon Transferidir.
Yalnız hesap isminizin değil hesap T.C. kimlik numaralarının da uyuşması gerekli. İddia vs oynanmaması için alınmış bir önlem. Papara'ya IBAN özelliği yeni geldi senin dediğin Papara hesabına para aktarma özelliği için isim aynı olması gerekli fakat IBAN özelliğinde para gönderilecek kişinin ismi olması gerek.
Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri