Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
2023 TKDK büyükbaş hayvancılık desteği ne kadar? IPARD 101 nolu tedbir kapsamında büyükbaş süt ve et sektörleri için en az 5.000 Avro, en fazla 500.000 Avro destek verilmektedir.
Ziraat Bankası tarafından 2023 yılında Tarım alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin desteklenmesi ve çiftçi sayısının arttırılmasına yönelik Kadın Çiftçilerimize ve Genç Çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar "%10 özkaynak katkısı" ile kredi desteği verilecektir.
Küçükbaş Hayvan Besiciliği
Barınak yapımı ve tadilatı, yem hazırlama ünitesi ve diğer yatırım giderlerinin finansmanı amacıyla azami 7 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
İlgili 23 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
-Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir. -Ayrıca kredilendirilecek arazinin “Müstakil (Tek) Tapu Senedi"ne sahip olması önem arz ettiğinden, “Hisseli Tapu" olduğu takdirde bütün hisselerin satın alınması koşulu ile kredi kullandırılabilecektir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Büyükbaş Hayvan Besiciliği Sertifikası ile Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi / Kadın Çiftçi Kredisini ne başvuru yapılabilir. Eğitim dışında kalan, kredi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Ziraat Bankası ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Ahır/ağıl yapımı ve/veya tadilatına, damızlık boğa, koç ve teke alımlarına ve gübre sıyırıcı ve süt sağım makinesi alımlarına 2019-2023 yılları arasında % 50 hibe uygulanacaktır.
Faaliyet alanı tanımında hayvan besiciliği ya da hayvansal ürün üretimi bulunan çiftçilere ve üreticilere sunulan özel finansman hayvancılık kredisidir. Özellikle üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve hayvancılık alanında iş kurabilmesi için kullandırılır.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
KOSGEB, TÜBİTAK, KALKINMA AJANSI, DAGEM gibi Kuruluşlardan teşvik alarak Türkiye'de Hayvancılık sektörüne yön veren bir işletme haline geldi.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Hayvancılık kredisi olarak da kabul edilen Ziraat Bankası Kredisi ile hayvancılık faaliyeti gerçekleştirmek isteyen herkesin ihtiyacına cevap verecek çözümler gündeme geliyor. Bu yönüyle bir hayvancılık işletmesine sahip olmak ya da bu alanda bir girişimde bulunma niyetinin olması kredi kullanmak için yeterli.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi. Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek. 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.
Arazi 100 dekarın altında ise de muhtardan kira sözleşmesi yaptırılmış olması gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurulur. Ardından muhtara veya Tarım İl Müdürlüklerine teslim edilir.
Karar kapsamında; Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmeler 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek; 50 bin liranın üzerindeki krediler ise en az %50 oranında sübvanse edilecektir. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti 2.5 milton TL olarak belirlenmiştir.
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir ? En az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir. Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar başvuru yapabilmektedir.
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Arazi Alımları İçin En Uygun Krediler Ziraat'te!
Tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hâle getirilmesi için üzerinde tarımsal üretim yapılan / yapılacak olan, tarla vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerimizdir.
Başvuruların cevaplandırılma süresi. Bankamız müşterilerinin başvuruları en geç 10 iş günü içinde cevaplandırılır. Gerçek/Tüzel şahısların başvuruları ek araştırma gerektiriyorsa, başvuruların cevaplandırılması 20 iş günü kadar sürebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri