Bu sınavdan başarılı olabilmek için 60 puan ve üzeri not alınması gerekir.
Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
(1) 100 üzerinden en az 60 olması gereken hazırlık sınıfı geçme notu, yıl içi başarı ortalamasının % 50'sine yıl sonu sınavından alınan notun %50'si ilave edilerek hesaplanır.
Sınavın içeriği nasıldır? Sınavın 1. aşaması çoktan seçmeli sorulardan oluşan dinleme, okuma, dil kullanımı (dilbilgisi + kelime) bölümlerinden oluşmaktadır. Bu aşamadan 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına alınırlar.
Öğrencilerin İngilizce bilgisi “orta seviyenin biraz üzerinde” ise, akademik yılın başında bu seviyeye yerleştirilirler. Bu seviyeden başlayan öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programı'nı bitirebilmesi için Seviye 5 programından başarılı olmaları gerekmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Hazırlık sınıfındaki dönem sonu ortalamam diploma notumu etkileyecek mi? Hayır. Diploma notu 9., 10., 11. ve 12. Sınıfların dönem sonu puanı ile oluşur.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Yeni eğitim sisteminde dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak, haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra bu çarpımların toplamı, derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen sonuç ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Hazırlık ve Lisans öğrenimini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlamayan öğrencilerin bursları kesilir.
Hazırlık sınıfı öğrencileri ders kaydı yapmadıkları için kendilerine transkript düzenlenmemektedir. 9. Kayıt yenileme hangi süreler içerisinde yapılır?
Devamsızlıktan kalan öğrenciler derslere devam edemez ve dönemin geri kalanındaki hiçbir sınava giremez. Bir yıl için zorunlu hazırlık sınıfında 115 saati, İsteğe bağlı hazırlık sınıfında ise 153 saati aşan devamsızlık durumunda öğrenci devamsız sayılır ve derslere devam etme hakkını bütünüyle kaybeder.
TOEFL B1 seviyesi kaç puan? TOEFL sınavında B1 seviyesi genellikle 57-86 puan aralığına denk gelir.
A1 – Başlangıç (300-600 kelime)– Dili başlangıç (atılım) seviyesinde kullanacak kadar etkin sözcük bilgisi. A2 – Temel (700-1000 kelime) – Temel seviyede iletişim kurabilecek kadar etkin sözcük bilgisi veya okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi.
İngilizce Yeterlik Sınavı'na girebilmek için sene içi başarı notlarının 64.5 ve üstü olması gerekir. Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı'ndan başarılı sayılmaları için bu sınavdan 59.5 ve üstü not almaları gerekir.
Öğrencilerin mezun olması için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Önlisans eğitim ve öğretimi tamamlayan öğrenciler Yönetim Kurulu Kararı ile sorumlu tutulan gün kadar stajlarını yapmak zorundadırlar.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri