AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır.
Hemşirelik Lisans Programı (Türkçe) (B.S., 4 Yıl)
Syl.
Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Hemşirelik lisans programına geçiş yapabilen önlisans programları “Hemşirelik”, “Sağlık Memurluğu” ve “Sağlık Teknikerliği”dir. HELİTAM Programına başvurular ve başvuruların değerlendirilme işlemleri YÖK tarafından düzenlenir ve yürütülür.
İlgili 43 soru bulundu
HEMŞİRELİK (FAKÜLTE) | Zorunlu Staj Var Mı? Uygulamalı derslerin klinik uygulama süreleri ilk üç yıl haftada iki gündür. Ek olarak, ikinci ve üçüncü eğitimöğretim yılı sonunda toplam 10 günden oluşan iki haftalık “Yaz Klinik Uygulama” (yaz stajı) mevcuttur.
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır.
Üniversiteyi 3 yılda bitirmek aslında çok basit. Yapmanız gereken tek şey derslerinizde başarılı olmak. Eğer alttan dersiniz yoksa ve ortalamanız 4 üzerinden 2 ya da 3 üzerinden 1.5 ise üstten ders alabilirsiniz. Üstten ders aldığınız zaman üniversiteyi erken bitirme ihtimaliniz oluşuyor.
Üniversite erken bitirmek sınava hazırlanan veya üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin merak ettikleri bir konudur. Belirli şartlar yerine getirildiğinde 4 yıllık bir lisans bölümünü erken bitirebilmek mümkündür.
İşsizlik oranının yüzde 11.3 olduğu Türkiye'de, hemşirelerin işsiz kalma derdi yok. Ama gençler tarafından yeterince bilinmiyor ve talep görmüyor. Bir hemşire çalıştığı lokasyona, deneyimine ve uzmanlığına göre brütte 2.000 TL'den 6.000 TL'ye kadar kazanabiliyor.
Aynı yıl mezun olan öğrenci sayısı 15 bin 484. Hemşirelik programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise 21 bin 565. Her yıl Türkiye'de ortalama 15 bin-16 bin hemşire mezun oluyor.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları;
SYO'larının açılmasıyla 1997-98 öğretim yılından itibaren bu okulların hemşirelik ve ebelik programlarına öğrenci alınmamıştır.
Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Hemşirelik eğitimi en az dört yıl veya 4600 saatlik teorik ve klinik eğitimi kapsar.
2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.
Hayır, Ebelik 4 yıllık lisans düzeyinde bir program.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Hemşirelik bölümünden mezun olan hemşireler yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilirler. Hastanelerde, sağlık ocaklarında, özel hastanelerde, dispanser gibi kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Evde bakım hizmetleri gibi belediyelere ait kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler.
aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ . sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu ise labaratuar ve veterinerlik bölümünü 2 yıl okuyabilir.. aöf hemşirelik bölümü YOKKKK.OLMAYAN BÖLÜMÜ OKUYAMAZ .
HEMŞİRE KAÇ PUANLA ATANİR? Hemşirelik alımları için Kamu Personeli Seçme sınavından 70 üstü puan alınması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde hemşirelik için alım yapılırken en düşük atama puanı 79,705 olarak belirlenmişti.
657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri