Android Ekran Açık Kalma Süresini Ayarlama
Android cihaz ayarlar penceresi açılır. 2. Daha sonrasında ekran seçeneği bölümüne girilir. 3. Karşılaşılan menüden ekran zaman aşımı süresi butonuna basılır.
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Hep Açık Ekran ile kilitli ekranınızı görünür tutma
Hep Açık Ekran ayarı saptanmış olarak açıktır. Kapatmak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra Hep Açık Ekran'ı kapatın. İpucu: Hep Açık Ekran ayarı açıkken kilitli ekranınızda duvar kâğıdınızı veya bildirimlerinizi göstermeyi seçebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Kullandığınız uygulamalar, web siteleri ve aygıtınızı alma sıklığınız da dahil olmak üzere sizin ve ailenizin aygıtlarınızda nasıl zaman harcadığınızla ilgili bilgileri almak için Ekran Süresi'ni kullanabilirsiniz.
Otomatik parlaklık özelliği saptanmış olarak açıktır. Otomatik parlaklık özelliği açıkken, değişen ışık koşullarına göre aygıtınızdaki parlaklık sürgüsünün hareket ettiğini görürsünüz. Otomatik parlaklık özelliğini açmak veya kapatmak için: Ayarlar uygulamasında Erişilebilirlik'e dokunun.
Açık Ekran ve Kapalı Ekran: Seçilen zaman aralığında, ekranın açık veya kapalı olmasına göre ayrılmış olarak toplam aktiviteyi gösterir. Son 10 Gün görüntüsü, günlük ortalamayı gösterir. Uygulamaların Pil Kullanımı: Her bir uygulamanın seçilen zaman aralığındaki pil kullanım oranını gösterir.
Telefonun aşırı ısınması, nem ve sıvı teması gibi durumlar, ekranın işlevini kaybetmesine ve dolayısıyla kararmasına neden olabilir. Son olarak, kullanıcı hataları da unutulmamalıdır. Telefonun düşürülmesi veya aşırı zorlanması, ekranın zarar görmesine ve kararmasına yol açabilir.
Windows 10 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve uyku bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Aygıtınızın ekranı yakınlık sensörü (P-sensör) örneğin arama esnasında olduğu gibi yüzünüzün yakın olduğunu algıladığında otomatik olarak kapanıyor. İsteğe bağlı P-sensör performansını sağlamak için şu adımları izleyin: Aygıtın üst kısmındaki P-sensörü bulun; genellikle hoparlörlerin arkasında, ekranın üzerindedir.
Kilitli ekranınızı düzenleme veya değiştirme
simgesi ekranın en altında görünene kadar kilitli ekranı basılı tutun. Bunlar görünmüyorsa kilitli ekranı yeniden basılı tutun, sonra parolanızı girin. Değiştirmek istediğiniz ekrana kaydırın, Özelleştir'e dokunun, sonra Kilitli Ekran'a dokunun.
Android telefonlar için uygulamaların ekran süresi özelliğini kullanarak da telefonda ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenebilirsiniz. Bu özellik, sizlere gün içerisinde ilgili uygulamada harcadığınız süreyi detaylarıyla gösterir. Böylece ortalama olarak telefona ne kadar vakit ayırdığınızı anlayabilirsiniz.
Hayalet cam özellikleri sayesinde cihazınıza yan taraftan bakıldığında ekranda yapılan işlemlerin görülmediğini fark edebilirsiniz. Böylelikle yanınızda biri varken telefonunuzu güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Cihaza direkt karşıdan bakan bireyler, elektronik eşyanın ekranını rahatça görebilir.
Kaynak, LTPO panellerin 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılacağını belirtti. Bu durum ProMotion ve Hep Açık ekran özelliği sadece üst modellerde olacak demek. Yeni iPhone'ların temel modellerinde bu özellikler olmayacak. Kaynak, Dynamic Island'ın standart olarak tüm modellerde kullanılacağını da yeniden doğruladı.
iPhone 13, her zaman açık ekran özelliğine sahip olacak.
Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder. %80 Sınırı etkinleştirildiğinde iPhone'unuz, pil için doğru şarj durumu tahminlerini korumak için zaman zaman yüzde 100 düzeyine kadar şarj edilir.
Cihazınızda ekran kararması sorunu yaşıyorsanız bu sorun, ekran veya anakart üzerinde meydana gelmiş olabilir. Her iki durumda da sorunun meydana gelme kaynağı aynıdır. Bunlar; düşme, darbe ve sıvı temasıdır. iPhone 7, 8, XR ve 11 modellerinde, backlight sorunu genellikle sıvı teması kaynaklıdır.
Ayarlar > Ekran ve hareketler kısmına gidin. Parlaklık Seviyesi üzerine dokunun. Parlaklık Seviyesi kaydırma çubuğunu kullanarak ayarları belirleyin. Otomatik Parlaklık seçeneğini işaretleyin veya işareti kaldırın.
Telefonunuz ısınıyorsa ve bir uygulamayı kullanırken ekran parlaklığı otomatik olarak azalıyorsa bunun nedeni CPU, pil, anten ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemek için ekran parlaklığının azaltılmış olmasıdır. Telefon soğuduktan sonra ekran parlaklığı normale döner. Bu, telefonunuzun tasarım özelliğidir.
Siz evden çıkana kadar bekler. Kapınıza yaklaştığınızda, Otomatik Kilit Açma özelliği Bluetooth aracılığıyla kapınızın kilidini açar. Bu, Otomatik Kilit Açma özelliğinin siz evden uzaktayken kilidinizi çalıştıramayacağı anlamına gelir.
Kilitlenmeyi neyin tetiklediği belli olmazken ekranda beliren "Apple kimliğiniz güvenlik nedeniyle kilitlendi. Kilidini açmak için kimliğinizi doğrulamanız gerekir." mesajı sonrasında kullanıcıların kilitlenen Apple ID'lerini tekrar açabilmeleri için bir dizi güvenlik testini geçmeleri gerekti.
Yeşilay tarafından da çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdikleri belirtilmiş, 0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamaları tavsiye ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri