Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir.
9- 18 yaş grubu çocuklar için günde 4 porsiyon yoğurt tüketimi uygundur. Yetişkinler günde 3 porsiyon yoğurt tüketirken 65 yaş üstü kişiler ise günde 4 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketmelidir.
D vitamini takviyeli yoğurtlar, bağışıklık sağlığını daha da artırabilir ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları önleme potansiyeline sahip olabilir. Sonuç olarak, düzenli olarak yoğurt tüketmenin, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemli bir adım olduğu söylenebilir.
Yoğurt, enfeksiyonla savaşan hücreleri güçlendiriyor. Örneğin, Viyana Üniversitesi tarafından yapılan yoğurdun bağışıklık sistemi üzerine etkisi konulu çalışmaya göre, günde 3-4 porsiyon yoğurt tüketimi bağışıklık sistemi için önem taşıyor.
Harvard Üniversitesi'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma günde iki çorba kaşığı yoğurt yemenin hangi hastalığa yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardı.
İlgili 24 soru bulundu
Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı bağırsaklarda bulunur ve bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması demektir. Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Aç karnına yoğurt tüketmek, çoğu kişinin korkulu rüyası olan böbrek taşlarının düşürülmesinde çok etkilidir. Ayrıca yoğurt tüketimi, böbreklerdeki zararlı tuzların birikimini de engelliyor. Probiyotik yoğurtların tüketilmesi, insan bedenindeki toksinlerin dışarıya atılmasında oldukça etkili oluyor.
Sindirim sağlığı: Yoğurt, probiyotikler içerir ve sindirim sistemi için yararlı bakterileri besler. Yatmadan önce yoğurt yemek, gece boyunca sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir.
Yoğurt ve ayranı günün her saatinde tüketebilirsin.
Günün her saatinde rahatlıkla yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
Yoğurt yüzünüzü nemlendirmede etkili bir besindir. Yapısında bulunan laktik asitler, ölü deriyi soyar ve hücre yenilenmesini sağlar. En doğal ve katkısız bir peeling görevine sahiptir. Cildinizi temizler, arındırır ve yeniler.
5) Yoğurt. Sanılanın aksine yoğurt, raf ömrü uzun yiyeceklerden biridir. Son kullanma tarihi geçmiş yoğurt, 6 hafta daha tüketilebilir.
Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Evlerde mutfaktan eksik olmayan, neredeyse her yemeğin yanında her öğün rahatlıkla tüketilebilen yoğurt önemli vitaminler barındırır. Birçok hastalığı ve rahatsızlığı giderme de yardımcı olan yoğurt, sabah kahvaltısı öncesi 2 kaşık tüketildiğinde sağlığa birçok faydası bulunur.
Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir.
Popüler yoğurt kürleri arasında yer alan pul biber ve yoğurt karışımı yağları cayır cayır yakıyor. Yoğurt ve pul biber yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinlerdir. Bu besinler düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırır ve kilo verdirir. Yoğurt aynı zamanda kan şekerini dengeler ve tok tutar.
Yoğurdun zayıflama üzerinde de etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Düzenli şekilde yoğurt tüketirseniz metabolizmanız hızlanır ve sindirim de kolaylaşmış olur. Mümkünse ev yapımı ya da tam yağlı yoğurt tüketilmesi gerekir. Yağ oranı azaltıldığı zaman bağırsak faaliyetlerini zayıflatır ve etkisi de azalmış olur.
Aç karnına yoğurt yemenin faydaları ilk olarak böbrekle başlar. Yoğurt böbrek taşlarını düşürür ve zararlı tuzların birikmesini önler. Zararlı tuzların böbrekte yer alması yüksek düzeyli ağrılara sebep olur. Vücutta biriken toksinleri atarak ödem oluşumunu engeller.
Peki ya yoğurt suyunu nasıl içebilirsiniz? - Çorba, kek ya da yaptığınız ekmeklere ilave edebilirsiniz. - Maden suyu ve yoğurt suyunu karıştırıp üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek ayran şeklinde içebilirsiniz. - Su koyacağınız her türlü yemekte yoğurt suyu kullanabilirsiniz. - Buna ek olarak içine baharat koyarsanız ...
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.
CNN Türk'te aktarılanlara göre; Sağlıklı ve hızlı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olan limonlu yoğurt kürü, aynı zamanda daha genç bir görünüme kavuşmanızı da sağlar. *Önemli uyarı: Midesinde sorunu olanlar bu kürü uygulamamalıdır. *En azından acı biberi çıkararak yoğurdu limonlu bir şekilde tüketebilirsiniz.
Pul biberi eklenmiş yoğurt, yağ yakımını hızlandırıcı etkisi sayesinde kilo vermek isteyenlere yardım eder. Gün içinde ya da uykudan önce 1 kase pul biberli yoğurt tüketirseniz; sabah uyandığınızda bağırsaklarınızı kolayca rahatlatabilirsiniz.
Kalsiyum, potasyum ve B12 vitamini bakımından çok zengin olan yoğurt, tüketildiği zaman açlık hissettirmediği için özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilir. Etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığı yoğurt, uykudan önce yenildiği zaman faydadan çok zarar veriyor.
İçediği çok farklı ve zengin miktardaki bileşen ve besinler cilt sağlığını korur ve cilt hücrelerinin yenilenmesine, onarılmasına yardımcı olur. İçeriğindeki çinko ve laktik asitsayesinde gözenekleri açar, cildi ölü hücrelerden temizler ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlar.
Yoğurt kalp sağlığı için yararlı yağ asitleri sayesinde iyi kolesterolü artırır, kötü kolesterolü azaltır ve böylece kalp damar hastalıklarından korunmayı sağlar. Ayrıca British Journal of Nutrition'da yayımlanan önemli bir çalışmada yüksek kan basıncını düşürücü etki göstererek kalbi koruduğu da bildirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri