Kur'an'ın kalbi ise Sure-i Yasin'dir. Kim onu gündüzleri okursa,bütün sıkıntılarına karşı kafi gelir. Kim geceleri okursa bütün günahları affedilir." "Sure-i Yasin'i akşamladığı vakit okuyan kimse ferah içinde sabahlar,sabahladığı vakit okursa ferah içinde akşamlar."
Yasin Suresi gün içinde mutlaka okunmalıdır. Ancak gün içinde okunması gereken belirli bir sayı yoktur. Bir sayı ile sınırlandırılmamıştır. Ancak surenin daha faziletli olması için niyete göre okunması gereken sayılar vardır.
Yasin Suresi vefat etmek üzere olan kimsenin yanında okunur. Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur. Allah'u Teala'nun rızasını kazanmak için geceleri Yasin Suresi'ni okumak tavsiye edilir. Ne niyet içi okunursa, Allah'ın izniyle kişi o muradına nail olur.
Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilen Yasin Suresi'nin faziletleri oldukça fazladır. Ahlaki sorumluluklar, Allah'ın birliğini ve gücünü gösteren kanıtlar ve hesap ve ceza konularına yer verilmektedir. Yasin Suresi, Türkçeye çevrildiğinde pek çok konuyu ele aldığını görmekteyiz.
İlgili 44 soru bulundu
- Sadece ölüler için değil de diriler için de içimizden gelerek birilerine Yasin okuyabilir miyiz? Değerli kardeşimiz, Evet, bir Müslüman, yaptığı ibadetlerin sevaplarını, hayatta olan veya vefat eden bütün müminlere ve Müslümanlara hediye edebilir.
Yasin Suresinin Bitmesinden Sonra Okunan Dua Nedir? Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.
Yasin-i Şerif hastalıklara ve bela ve musibetlere karşı okunabildiği gibi ölmüşlere ve ölmek üzere olanlara okunmasının faziletli olduğu hadislerde bildirilmektedir. Yasin-i Şerif kişinin maddi ve manevi tüm istekleri için okunabileceği ve dua edebileceği surelerdendir.
Cünüp olan bir kişi Kuran-ı Kerime el süremediği gibi okuyamaz. Ayet-el kürsi, Fatiha ve İhlas gibi ayetleri dua niteliğinde okumak isterse caizdir. Ayrıca başörtüsü olmadan Yasin suresini okuyabiliriz. Fakat saygı niteliğinde olmasını istediğimiz için başörtüsü ile okumak daha faydalıdır.
“O Kur'an'a temizlenelerden başkası el süremez.”
Ancak abdesti olmayan birinin el dokundurmadan karşısında bulunan Kur'an'dan okuması veya ezberinden bildiği ayet ve sureleri okuması caizdir. Başörtüsü olmadan da Yasin suresi okunabilir; ancak Kur'an'a saygıdan dolayı başörtülü olmak daha iyidir.
Ezberden okumak da bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif'e dokunmak caiz değildir. Fakat tabletlerde, bilgisayarlarda ve telefonlar bizim maaruf olan bildiğimizm mushaf olmadığı için Kur'an-ı Kerim okurken elimizde cep telefonu varsa buna dokunabilriiz. Burada bir sakınca yoktur.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Sabah ve akşamları okunması daha tesirlidir. Kırk bir Yasin ne niyet için okunursa okuyan kimsenin muradı hasıl olur.Bu kırk bir Yasin yedi güne bölünerek sabah namazından sonra okunursa daha tesirli olur.
Kuran'ı Kerim'deki en faziletli surelerden biri olan Yasin Suresi, Fatır Suresinden sonra ve Saffat Suresinden önce gelir. Yasin Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) ve Faydaları Nelerdir? 1- Yasin Suresi okunan hanede sofralar bereketlenir. 2- Günde 99 kez Yasin Suresi okunan ev melekler tarafından korunur.
Yasin Suresi Abdestsiz Okunur mu? Yasin suresi Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerden oluştuğu için bir dua niteliği taşımaz. Kuran-ı Kerim'de yer alan ayetler gusülsüz ve abdestsiz olarak okunamamaktadır. Böylece Yasin suresi de abdestsiz okunmamalıdır.
(Barla Lâhikası-144) YÂSİN SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ FAYDALARI: 1- Yasin süresi bir günde veya 7 güne bölerek 41 defa okunursa okuyan kişinin haceti hayırlı ise kabul olur. 2- Yasin süresini 1 defa okumak Kur'an-ı Kerimi 10 defa okumaya denk olduğunu söyler kaynaklar.
"Yasin Suresi'ni, ölümü yaklaşan hastanın yanında okunursa Allah onun can vermesini hafifletir." Hz. Peygamber'in "Üzerine Yasin suresi okunan mevtanın azabı hafifler." dediği rivayet edilir. Bu sebeplerle Yasin Suresi cenazelerde okunur. Bunun gibi Kabristan ziyaretlerinde de Yasin Suresi okunmaya devam edilir.
Efendimiz: "Yasin suresi okunduğu şey içindir." diye buyurmuştur. Meşru herhangi bir arzu ve muradı olan kimse, bu maksatla 3 veya 7 gün, yatsıdan sonra veya fecir zamanında 41kere Yasin Suresi okur veya okutursa, çok kısa zamanda matlup ve muradına erişir.
Perşembeyi Cumaya Bağlayan gece “Bolluk, Bereket, Rızık duası, Her türlü hayırlı dilek, hacet ve sıkıntı ve darlıktan kurtulmak için Yasin Süresi okunur.”
Sûre, adını ilk âyeti oluşturan “Yâ-Sîn” harflerinden almıştır. Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber'i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah'ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme,hesap ve ceza konu edilmektedir.
Yasin suresi, her ne sıkıntı ve sorun varsa Allah'ın izniyle yardım için okunur. Yasin Suresi evlenmek isteyip de bir türlü evlenemeyen kimselere hayırlı evlilikler nasip olmasına vesile olacaktır.
Abdullah Yusuf Ali, Yasin tefsirinde, surenin 13 ilâ 21. ayetlerindeki üç elçinin Elçilerin İşleri'nde bahsi geçen Pavlus, Barnabas ve Yuhanna olduğunu belirtir.
- Bir hadisi şerifte Yasin suresini ne niyetle okunursa o niyet hasıl olur deniliyor. - Yasin suresini bir kafirin hidayete ermesi için yani o niyetle okunabilir mi, caiz mi? Değerli kardeşimiz, Esasen sadece Yasin suresi için değil, bütün sureler ve ayetler niyete göre okunabilir.
Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir. Genellikle de şu yakarış ile başlanır:" Ya Rabbi. Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.
İşte, Diyanet'in bu konuda verdiği o detaylar; "Tövbe edecek kimsenin iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah'a hamd, Resûlüne (s.a.s.) salât ve selam getirdikten sonra tövbe ve istiğfar etmesi, akabinde de salavat ve hamd ile bitirmesi tövbenin adabındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri