Cehennem dediğin, dal odun yoktur/ Herkes ateşini kendi götürür. Pir Sultan Abdal | Ilham veren sözler, Şiir alıntıları, Özlü sözler.
"Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini buradan götürür." Kafanın içi senin hapishanen olacak.O hapishane de senin cehennemin... Bundandır ki Pir Sultan Abdal,"Cehennem dediğin,dal odun yoktur. Herkes ateşini buradan götürür" der.
Herkes kendi ateşini kendi götürecektir, denir, bu ne anlama gelir? Değerli kardeşimiz, "Herkes bu dünyadan ateşini götürür." ifadesi kinayedir. Bundan kasıt, kişi bu dünyadaki amellerine göre orada azabının şiddetinin artacağını veya azalacaını ifade etmek için söylenmektedir.
Yiğit olan sırrını kimseye demez,kötü kalbindekini dile getirir. Yalnız taşla duvar olmaz. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur.
İman sahiplerinin nuru, cehennem ateşini söndürür.
İlgili 45 soru bulundu
Yine yanıldılar. Sonuç olarak, 400 santigrat dereceye yakın sıcaklıklarda bugün de yanmaya devam eden devasa bir ateş olan “Cehennem kapısını” açtılar.
buyurdular ki: Cehennem ateşi bin yıl yakıldı. Öyle ki kıpkırmızı oldu.
Cehennem azabı sadece ateş değildir. Birçok azap çeşitleri vardır.
Cehennem, çeşitli inançlarda ölüm sonrası ceza çekilen ateşli bir yer olarak gösterilir. Cehennemde kalma süresi inanca göre değişiklik gösterebilir. Cehennemde günah borcu ödeninceye kadar kalınıp sonra tekrar cennete gidilebilir. Ancak, cehennem bazıları için sonsuza dek ateşte yanmak anlamına gelir.
Ayetlerden anlaşıldığına göre, ateş cehennemin her yerini kaplamıştır. Bu çukurda ateşten korunulan, ateşin erişmediği bir yer yoktur. Kafir diğer fiziksel ve ruhsal işkencelere tabi olurken de hayatının her anında ateşle muhataptır. Cehennem, çoğu insanın sandığı gibi yalnızca bir tür "dev fırın" değildir.
insanlar kendi günahların bedelini bazen başkalarına ödetirler. keşke tüm pislikler kendi boklarının içinde boğulup, defolup gitseler de o günahları başkaları çekmek zorunda kalmasalar.
Meselâ “cehennem ateşi” anlamında geçen nâr kelimesi, cehennem azabının çeşitli şekillerinden sadece yakıcı olanını ifade eder. Lezâ, saîr, hutame gibi diğer kelimeler de nârın yakıcılığını tasvir etmektedir.
İmanla ölen ancak büyük günahları sebebiyle cehenne- me atılan müminler, cezalarını çektikten sonra cehennemden çıkartılıp cennete girerler. Anahtar terimler: Ahiret, cehennem, kâfir, azap, ebedî.
mealindeki ayette bu gerçeğin altı çizilmiştir. - Cehennemde azap olarak sadece ateş yoktur. Ateşle birlikte birçok azap çeşidi vardır.
Biri şehit, birisi çoluk çocuk sahibi ve fakir olduğu halde iffetini muhafaza edip dilencilik ve yüzsüzlüğe düşmeyen adam, diğeri de Rabbine ibadeti güzel yapıp efendisinin hakkını da eda eden köledir. Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
günahlarından dolayı cezası bitip ilk çıkan. ismi muhammed olan olcak. cehennemden çıkan sırf adı muhammed'de ilk. o çıkacak cehennemden. unutmayın bunu. arkadaşım muhammed olur.
Günahı affedilmemiş olan müminler; birinci tabakada günahları miktarı yanıp, sonra Cehennemden çıkarılarak Cennete götürüleceklerdir. Diğer altı tabakada çeşitli kâfirler sonsuz yanacaklardır. Cennet ve Cehennem şimdi mevcuttur.
Evet Gayya çukuruna talip olan; inkârcı, ibadetsiz, çilesiz, saygısız, vefasız, ecdadının imanına hakaret eden, nefislerinin kibir şehvetine kapılmış bir nesil geldi. Onlar Kur'an'ın her ayetini kendilerine göre oluşturdukları bir anlayışla tefsir ettiler. Hz. Muhammed'den (s.a.v.) hiç haz almadılar.
Mâlik (Arapça: مالك), Arapça bir kelime olup "Mülk" kökünden türemiştir ve "bir mülke sahip olan" anlamını taşır. İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir.
Dante'nin İlahi Komedya'sında cehennemin kapısında "Ey buradan içeri girenler, her türlü ümidi geride bırakın" yazar ("Lasciate ogni speranza voi ch'entrate"). Cehennem ümidin olmadığı yerdir. Hiçbir ümidin kalmaması, hayatta cehennemi yaşamaya denktir.
Cehennem, çeşitli inançlarda ölüm sonrası ceza çekilen ateşli bir yer olarak gösterilir. Cehennemde kalma süresi inanca göre değişiklik gösterebilir. Cehennemde günah borcu ödeninceye kadar kalınıp sonra tekrar cennete gidilebilir. Ancak, cehennem bazıları için sonsuza dek ateşte yanmak anlamına gelir.
Değerli kardeşimiz, Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur'an'da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler, dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor.
Gezegenin yaklaşık 2 bin 700 santigrat dereceye ulaşan gündüz sıcaklığı ve yaklaşık 2 bin 300 santigrat dereceye yaklaşan gece sıcaklığı var. Atmosferinde hiçbir canlının hayatta kalamayacağı sıcaklığa sahip gezegenin gece sıcaklığı, şimdiye kadar ölçülen en yüksek 2'nci sıcaklık durumunda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri