Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür.
Eminönü - Heybeliada Vapuru
Heybeliada'ya gitmek için en çok tercih edilen noktalardan biri Eminönü'dür. Eminönü – Kadıköy Adalar hattını kullanarak Heybeliada'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkündür.
Adalar'a ulaşım sağlamak için Anadolu yakasından Bostancı, Kadıköy, Avrupa yakasından Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş üzerinden Adalar vapurlarına binilerek Adalar'a ulaşım sağlanmaktadır.
Eminönü'nden Heybeliada'ya gitmek için Eminönü- Kadıköy Adalar şehir hatları vapuruna binerek ulaşım sağlanabilir. Eminönü'nden kalkan Heybeliada vapuru yaklaşık 1 saatte Heybeliada'ya varmaktadır. Heybeliada-Bostancı arası ulaşım için Adalar şehir hatları vapuru kullanılmaktadır.
KADIKÖY BÜYÜKADA ARASI NE KADAR SÜRER? Kadıköy'den Büyükada'ya gidebilmek için Kadıköy'den kalkan Eminönü- Kadıköy-Adalar Şehir Hatları vapuruna binmeniz gerekmektedir. 1 saat ila yarım saat aralıklarla kalkan bu vapur Kınalıada, Burgazada, Heybeliada'ya uğrayarak Büyükada'ya ulaşır.
İlgili 30 soru bulundu
Kadıköy-Adalar Şehir Hatları vapur saatlerini takip etmeniz, kalkış saatinde iskelede bulunmanız yeterli olacaktır. Buradan kalkan vapurlar ya yarım saat ya da bir saat aralıklar ile kalkış yapmaktadır. Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır.
Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür.
Bu vapur ise Beşiktaş, Kabataş, Eminönü, Bostancı ve Kadıköy'den kalkmaktadır. Ayrıca Bostancı'dan direkt olarak Büyükada ve Heybeliada'ya giden veya Beşiktaş'tan kalkarak Kabataş'a uğrayıp Büyükada'ya ve Heybeliada'ya giden özel seferler de bulunmaktadır.
İlk ada vapurları siyah, uzun bacalı, ince uzun, Sezen Aksu'nun şarkısındaki gibi yandan çarklı teknelerdi. Önceleri vapur seferleri sabah erken saatlerde Büyükada'dan hareket eder, Kadıköy ve Köprü'ye (Galata) ulaşırlardı. Akşamsa seferler Köprü'den (Galata) ve Kadıköy'den Büyükada'ya yapılırdı.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Eğer Anadolu yakasında oturuyorsanız Kartal, Bostancı ve Kadıköy üzerinden Adalar'a motor ve vapur kalkmaktadır. Ancak her zaman için güncel sefer saatlerini öğrenmek adına şehir hatlarını ziyaret etmeniz gerekecektir.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
Adalar arasından Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası yerleşime açıktır, Kaşık Adası özel mülktür, Sivriada ve Tavşan Adası ise tamamen boştur. Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Otobüs ücretleri Ada halkı için 3,50 TL, ziyaretçilere 12 TL, Taksi ücreti tarife açılışı ise Ada sakinleri için 5 TL, ziyaretçiler için ise 15 TL dir.
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor. Alman Koyu'na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor.
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır.
Heybeliada veya Halki (Yunanca: Χάλκη, romanize: Chalki), İstanbul'un güneyindeki Prens Adaları'nı kapsayan Adalar ilçesinin 5 mahallesinden biri ve en büyük ikinci adasıdır. Heybeliada üzerindeki tek muhtarlık olan Heybeliada mahallesinin sınırları, adanın sınırlarıyla eş durumdadır.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
ADALARA NASIL GİDİLİR? İstanbul'dan Adalar'a gitmek için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Anadolu Yakası'ndan Bostancı ve Kadıköy'den hareket eden vapurlara binebilirsiniz. Ayrıca Bostancı, Kartal'dan motorlar kalkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri