el Cevab: El, yüz vs. kına yakmak kadınlara caizdir. Eller ve yüz avret olmadığından caizdir. Kadına çok yakışması durumunda ellerini gizlemeli yüzünü de örtmelidir. Erkeklere süslenme kasdı dışında bir faydası varsa o fayda için caiz olur. (Eller için.)
Kına yakmak eski bir Hint geleneğidir. Sanıldığının aksine Hintliler kınayı geleneksel şekilde sağlıklarını korumak için kullanmaktadırlar. Kına vücudun her yerine yakıldığı gibi ayaklara da yakılabilmektedir.
Çoğunlukla sabah uyanınca ellerde ayaklarda görülen kına rengi lekeler halk arasında “Şeytan Kınası” olarak adlandırmaktadır. Bu olay bazı yörelerde “Melek Kınası” olarak bilinse de daha çok şeytana atfedilmektedir.
Bizde üç şeye kına yakılır: Bir; gelinlik kıza: Gitsin ailesine, çocuklarına kurban olsun diye. İki; Kurbanlık koça: Allah'a kurban olsun diye. Üç; Askere giden yiğitlerimize: Vatana kurban olsun diye.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
İlgili 33 soru bulundu
Gül suyu cildi nemlendirir ve yatıştırır. Aynı zamanda serinletici özellikleri vardır. Ayrıca koyu dudakların zamanla pembeleşmesine yardımcı olur.Sadece birkaç damla gülsuyu ile biraz bal karıştırılır. Bu karışım günde 3 ya da 4 kez dudaklara uygulanır.
İNCE VE HASSAS DERİYE UYGULANMASI SORUNA YOL AÇABİLİR
Aksi halde alerji yapabilen bir madde olduğu için, dudaklarınıza zarar vererek, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bununla beraber çok nadir görülse de astım hastalarına nefes darlığı gibi solunum sıkıntılarına yol açabilir.
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir. Doğal kına üzerine araştırmalarımızı yaparken kına üreticilerinden öğrendiğimiz bir bilgidir.
sabah kalktıklarında kahverengi bir leke görmüşlerdir. Bazı insanlar bu lekeleri hekimlere göstermek yerine, dini sebeplere bağlayarak bu lekeyi "cinlerin alem değiştirirken vücudumuzda bıraktığı iz" veya "cinlerin kına yakması" olarak yorumlamıştır. Zamanla bu hurafe, insanlar arasında iyice yayılmıştır.
Kına gecesi, düğünden bir ya da iki gece önce pek çok yörede gelinin, bazı yerlerde damadın da ellerine, ayaklarına kına yakılarak, nikâhtan öncesi evliliğin resmen ilan edilmesine yönelik bir ritüeldir. Kına gecesi esasen, ilk olarak kadınlardan oluşan topluluğun icra ettiği ritüeli akla getirir.
Kına törenlerde bir nişan olarak da kullanılır. Bu törenler evlenme, ölüm, askere uğurlama, sünnet, dinî bayramlar, hacı karşılaması şeklinde sıralanabilir. Koç katımı zamanında koçlara da kına yakılır.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Kına doğal olarak içerdiği bileşenler sayesinde saç köklerini besler. Bu özelliğiyle saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur. Saç dökülmesini azaltır. Yeni saç çıkarma konusunda etkili olduğu bilinmektedir.
Her derde deva olan zeytinyağı kına çıkartma konusunda da en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Zeytinyağına biraz tuz ilave ederek işlemin daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz. Zeytinyağı ve tuz karışımını kına üzerine sürerek yaklaşık olarak 15 dakika bekleyin ve ellerinizi yıkayın.
Kına, jöle, deri üstü dövme vb. altına su geçiren maddeler abdeste engel değildir.
Ayak mantarı için kına ve sirke en çok bilinen yöntemlerdendir. Kına mantar enfeksiyonunu kökten temizleyebilen, aynı zamanda mantar önleyici özelliği bulunan bir yapıdadır. Kınayı sorunlu bölgeye sürdükten sonra bir gece bekletip yıkayarak etkisini arttırabilirsiniz.
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Kaş kınası net ve belirgin ifadeler yerine daha soft görünüm isteyen kişilere uygulanabilir. Kimyasal içermediğinden kaşlar ve cilt için kaş boyasından daha sağlıklıdır. Kaş kınasının kalıcılık süresi tende yaklaşık 10 gündür ve kaş kılında 4 haftaya kadardır.
Değerli kardeşimiz, Kadınların özel (hayız / âdet) günlerinde el ve saçlarını kınalamalarında bir sakınca yoktur. Kına suyun saça ve deriye temasını engellemediği için abdeste ve gusle mâni değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri