High gloss kapaklar, yapıları nedeniyle üzerlerinde çok kir barındırmazlar. Parlak ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde ılık bir bezle, kimyasal maddelere gerek olmadan kolayca temizlenebilirler. Bu dolapları temizlerken mikrofiber bir bez kullanılması, üzerinde biriken tozları kolayca toplayacağı için daha doğru olur.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Yumuşak hareketler eşliğinde silmek gerekir ve mutlaka mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kapaklara öncelikle cam temizleyici püskürtülür ve kuru bir mikrofiber bez yardımı ile silinir. Parmak izlerinin kapak üzerinde leke oluşturmaması için eldiven kullanılmalıdır.
Örneğin bizim ustalarımız akrilik ve high gloss kapaklar ne kadar benzer malzemeler olarak bilinse de bir bakışta iki kapak türünü ayırt edebilirler. High gloss kapaklar daha iyi yansıtıcı olmasına rağmen, mdflam yüzeye yapışırken pvc yüzeyi ince olduğu için portakal kabuğu görünümünde bir yüzeye sahiptir.
Membran Mutfak Kapak Dolap Temizliği
Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
İlgili 44 soru bulundu
Parlaklığı 80 gloss üzerinde olan yüzeylere high gloss denir, Türkçe' de kelime anlamı ''yüksek parlaklık'' demektir. Daha net tanımıyla high gloss, parlak ve pürüzsüz pvc kaplı ahşap yüzeye denir.
Bu kapakların pürüzsüz olması da büyük avantaj sağlar. Mutfak ve banyolar için başta olmak üzere, membran kapak firmaları birbirinden şık ürünler üretmektedir. Membran kapak sararır mı? Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz.
High Gloss mutfak dolaplarında kullanılan kapaklar yüzey olarak parlak ve pürüzsüzdür. Ankastre mutfak için en ideal seçimler arasındadır. Leke tutmayan, kirin barınmadığı, ılık su ile kolaylıkla temizlenebilen bu kapaklar kullanım kolaylığı sağlar. Bu yönüyle kimyasal temizleyici kullanmaya gerek yoktur.
MDF üzerine akrilik boya çalışması yapılabilir. Akrilik boyalar ile mdf üzerinde son derece başarılı çalışmalar elde edebilirsiniz. MDF boyama çalışmasına geçmeden önce malzeme listenizi eksiksiz hazırlamanız gerekmektedir.
Membran Kapaklar: Membran kapaklar dolap çeşitlerinin hepsinde tercih edilebilecek bir bir malzemedir. Mutfak dolaplarında da en çok tercih edilen malzemedir. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni çok uzun ömürlü olmaları ve renk, desen çeşitliliğinin çok fazla olmasıdır.
Evet, akrilik dolaplar en uzun ömürlü mutfak dolaplarıdır. Bu özelliğini kaplamasının kalitesinden almaktadır. Yüzeyinde ayrıca bir koruyucu malzeme bulundurması sebebiyle sararmaz ve solmaz.
Çizilmez akrilik panelden üretilen kapakların kalınlığı normal akrilik kapağa göre daha kalındır. Çizilmez akrilik kapak kalınlığı 20 mm iken, normal akrilik kapak kalınlığı 18,5 mm den başlar.
Pleksiglas veya Akrilik için en iyi temizleme, sabunlu su ve yumuşak bir mikrofiber bezle yapılır.
Yumuşak bezler veya sünger ile silinmelidir. Bu tarz parlak mutfak dolaplarını çizecek temizleme tellerini kullanmamalısınız. Çizilmez özelliği olan kapakları tahrip edici malzemeler ile temizlerseniz dolapların çizilmez özelliği kaybolur.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Sık sık el izi tutan mutfak dolaplarınız varsa, bulaşık makinesi parlatıcısı kullanarak ışıl ışıl bir görünüm elde edebilirsiniz. Dolap kapaklarını çizmemek için yumuşak bir bez hazırlayın. Bu bezin üzerine bulaşık makinesi parlatıcısından bir kapak dökün. Elinizdeki bezle tüm kapakları iyi şekilde silin.
Akrilik Mutfak Dolapları MDF yüzeyin tutkal ve presle yapıştırılmasıyla oluşur. Akrilik mutfak dolaplarının parlak bir yüzeyi vardır ve onlarca farklı renk seçeneğine sahiptir.
Baş rolün mutfak dolapları olmasını istediğiniz şık ve görkemli mutfaklarda akrilik, başka estetik özellikleriyle öne çıkan ancak dolaplarla akıcı ve dekoratif olarak tamamlayıcı bir estetik atmosfer oluşturmak istenen mutfaklarda ise membran kapaklar daha ideal olacaktır.
Eğer cevabınız boya kovasının içinde yani boyanın kendisinde bir pütürlük varsa bu normaldir. Suyla temas eden boya, doğal olarak köpürür ve üzerinde pütürlü bir tabaka olur.
Membran mutfak desen ve renk çeşitliliği bakımından çok zengin, parmak izi ve leke tutmayan ve ekonomik bir ürün olarak karşınıza çıkar. Lake ise membran mutfağa göre daha parlak, istediğiniz rengi oluşturabileceğiniz, buhar ve nem gibi etkenlere karşı dayanıklı ve uzun ömürlü bir ürün olarak ön plana çıkar.
High Gloss Kapak, parlak ve yüksek ışıltılı bir görünüme sahip olan mutfak dolap kapaklarıdır. Bu kapaklar, parlak yüzeyleri sayesinde mutfaklarda modern ve şık bir görünüm oluştururlar. Genellikle MDF, MDF Lak veya Akrilik malzemeler kullanılarak üretilirler.
- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Yüzey malzemesi PVC folyo olan membran, farklı renk ve desen seçeneğine sahiptir. Parlak olabilen ürün ekonomiktir.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Hem membran hemde lake kapakta hemen hemen istenilen model bir mutfak dolabı yapmak mümkündür. bu ikisi arasında tercih yapmak tamamen fiyat ile ilgilidir. Lakede el işçiliği biraz fazla olduğundan dolayı fiyatı membrana oranla iki katı fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri