Hindistan birçok dine ev sahipliği yapıyor, aralarında en yaygın olanı nüfusunun %80'i ile Hinduizm. Hinduizm İslam ve Hrıstiyanlık'tan sonra dünyanın en yaygın 3. dini. Bazı yöntem ve gelenekler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Nepal ve Bangladeş de yoğun Hindu nüfusuna sahip diğer ülkeler.
Çoğu dinlerin aksine Hinduizm, tek bir tanrıya tapınmayı öngörmez. Bir Hindu; Şiva, Vişnu, Rama, Krişna veya diğer tanrı ve tanrıçalara tapabilir ya da her ferdin içinde yer alan "Yüce Ruh"a veya "Yıkılmaz Ruh"a inanabilir ve hâlâ Hindu olarak anılabilir.
Ayaklar kirli olarak kabul edildiği için hiçbir nesneye (özellikle de kitaplara) ayaklarınız veya ayakkabılarınız ile dokunmamalısınız. Yanlışlıkla bunu yaparsanız hemen özür dilemelisiniz. Hintliler sıklıkla ellerini kendi başlarına veya gözlerine dokundurarak özürlerini sunarlar.
Hindistan da en yaygın mezhep Sünniliktir. En yaygın fıkhi mezhep olarak ise Hanefi mezhebi yaygındır. İslam, 12. yüzyılda Kuzey Hindistan'a Türk seferleriyle yayılmaya başladı ve o zamandan beri Hindistan'ın dini ve kültürel mirasının bir parçası haline gelmiştir.
Ahşap oymacılığı, minyatür resim, pirinç eşyalar, deri işleme, halı ve kilimler gibi pek çok el emeği ürün Hindistan'da satılmaktadır. Turistlerin dikkatini çeken bu el sanatları ürünlerden de alınmalıdır. Baharat, tütsü ve parfüm: Hindistan kendisine özgü pek çok baharata sahip bir ülkedir.
İlgili 17 soru bulundu
Hindistan birçok dine ev sahipliği yapıyor, aralarında en yaygın olanı nüfusunun %80'i ile Hinduizm. Hinduizm İslam ve Hrıstiyanlık'tan sonra dünyanın en yaygın 3. dini. Bazı yöntem ve gelenekler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Nepal ve Bangladeş de yoğun Hindu nüfusuna sahip diğer ülkeler.
Hindistan yemekleri, acı biber ve baharatların karışımı ile tatlandırılan tavuk eti ve kuzu eti tariflerinden oluşuyor. Hindistan'ın sebze yemeklerine de ayrıca değinmek gerekiyor.
En çok bilinen Hint et yemeği: Tikka Masala'dır.
Bu yemek kırmızı et veya tavuk eti ile hazırlanabilir. İçerisinde Masala sosu, çeşitli baharatlar ve etler vardır. Bu yemek dışında, Sığır Vindaloo, Murg Chatpata gibi et yemekleri de oldukça meşhurdur.
Yok Edici Tanrı
Bazı görüşlere göre Şiva Tanrı'nın üçüncü biçimi/yüzü, Trimurti'nin (Hint Teslisi) bir parçasıdır. Trimurti'de, Brahma yaratıcı, Vişnu koruyucu, Şiva ise yok edicidir. Her ne kadar yok etmeyi temsil etse de, olumlu bir güç olarak görülür (Kötülüğün Yok Edicisi).
Hinduizm'in temel tanrılarını Üçleme (Trimurti) olarak tasvir edilmiştir. Bunlar Vişnu, Şiva ve Brahma'dır. Araştırmada bu üç Tanrının yanı sıra diğer önemli Tanrı ve Tanrıçalardan Lakshima, Durga, Sarasvati, Krishna, Rama, Hanuman, Ganesha, Kali, Nandi, Ganga ve Budha isimli tanrılardan bahsedilmiştir.
Bhumi ve ailesinin evlerinde tuvaletleri yok. Ancak kentin bir başka kesiminde yaşayanlar, insanları değişime ikna etmenin kolay olmayacağı görüşünde. Tuvaletlerin temiz tutulmadığını ve çok fazla su kullandıkları gerekçesiyle bazı çocukların tuvaletlere sokulmadığını söylüyorlar.
Afrika dışında Yemen, Kuzey Irak, Arabistan, Hindistan, Pakistan ve Malezya'nın bazı bölgelerinde de kızlar sünnet edilmektedir. Ayrıca, bu ülke vatandaşları, göç ettikleri ülkelerde de bu adetlerini devam ettirme çabasındadırlar.
Bunun sebebi ise, dünyanın üçüncü en büyük sera gazı yayıcısı Hindistan'ın elektriğinin yaklaşık yüzde 70'inin üretiminin kömürden gelmesine dayanıyor. Ülke, dünyanın en büyük beşinci kömür rezervine sahip olmasına rağmen, Çin'den sonra en büyük ikinci kömür ithalatçısı konumunda.
Hinduizm'de, Hristiyanlık, İslamiyet ve Yahudilikte olduğu gibi ahiret inancı yoktur. Semavi dinlerin aksine Hindular, reenkarnasyona inanırlar. Bu inanç sistemine göre, insan, yaşamında iyiliği seçerse, bir sonraki hayatında çok daha güçlü ve soylu bir insan olarak doğar.
Hinduizm, bir dinden çok gelenekler ve yaşayış şekilleri ile harmanlanan bir inanış şeklidir. Tek tanrılı bir din olmayan Hinduizm'e nüfusn çoğunluğu tarafından inanılan 3 büyük tanrısı da vardır. Bunlar ise; Şiva, Rama ve Vişnu'dur. Bunlar dışında farklı tanrılara olan bazı inançlar da söz konusudur.
Hindistan'da çoğunluk olarak 5 din yer almaktadır. Hindistan'da yer alan dinler; Hinduizm, İslam, Sihizm/Sihklik, Hristiyanlık, Budizm'dir.
Şiva'nın sembolü, erkeklik organıdır (Linga). Alnının ortasında üçüncü gözü vardır. Bu yüzden ona Triloçana (Üç Gözlü) denir.
Shiva; önemli Hindu tanrılarından bir tanesidir. Shiva, şeytanın yok edicisi ve olağanüstü dünyayı oluşturan bir tanrıdır. Sürekli olarak devam eden yaratma ve yıkma döngülerini yöneten kişidir. Gücüne rağmen Shiva Kailash Dağı'nda münzevi bir hayat sürmeyi seçmiştir.
Vişnu (Devanagari विष्णु, onursal Şri Vişnu ile beraber; श्रीविष्णु), Hinduizm'de tanrının bir şekli. Vaişnavalara göre o Nihai Gerçek veya Tanrı'dır; Şiva'nın Şaivitlere olduğu gibi.
Hindistan'da Kahvaltı
“Çapati” yiyeceksin. Saçta veya tavada pişen mayasız ekmek. Ya da “Paratha” da yiyebilirsin. Bu da gözlemeye benziyor.
Hindistan'da çeşitli tropikal meyveler yetişmektedir. Hindistan meyvelerinin başlıcaları: Durian, mango, hindistan cevizi, rambutan, papaya, java fruit, lychee, guava, bael fruit, chiku, pitaya, mangostan, jackfruit, sugar apple ve yıldız meyvesidir.
Hindistan topraklarının %60,5'i tarım arazisidir, (ekilebilir arazi %52,8 ve kalıcı otlak %3,5) orman arazisi %23,1'dir. Ülkede yetişen başlıca tarım ürünleri; pirinç, buğday, pamuk, jüt, çay, şeker kamışı, mercimek, soğan, patates, süt ürünleri, koyun, keçi, kümes hayvanları ve balıkçılık.
Dünyadaki çoğu ülkeden farklı olarak mutfaklarını şekillendiren, herkes tarafından bilinen bir gelenekleri vardır; 'ahimsa' adı verilen şiddet karşıcılık mantığıyla hindular et yemeyi yasaklamışlardır. Vejeteryanlığı ahlaklı bir yaşam biçimi olarak görürler ve et yenilmesini pis bir olgu olarak algılarlar.
Veganlar arasında ateistler ve agnostikler olduğu gibi, Müslümanlar, Hristiyanlar, Museviler, Hindular, Budistler ve diğer inançlara sahip kişiler de bulunuyor.
Nüfusun çoğunluğunun vejetaryen olduğu Hindistan'da süt ürünleri ana protein kaynaklarından biri. Süt tabanlı peynir, sade yağ, yoğurt ve soslar günlük yaşamın ayrılmaz parçası ve ülkeyi süt ürünlerinin dünyadaki hem en büyük tüketicisi hem de en büyük üreticisi yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri