Hintlilerin sığır eti, Müslümanların ise domuz eti yememesi kuralından gelen saygı, mutfağın ana kaynağını kuzu, koyun ve keçi olarak belirlemiştir.
HİNDİSTAN'DA SIĞI ETİ YENİLMİYOR
Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
Hindistan yemekleri, acı biber ve baharatların karışımı ile tatlandırılan tavuk eti ve kuzu eti tariflerinden oluşuyor. Hindistan'ın sebze yemeklerine de ayrıca değinmek gerekiyor.
Nüfusun çoğunluğunun vejetaryen olduğu Hindistan'da süt ürünleri ana protein kaynaklarından biri. Süt tabanlı peynir, sade yağ, yoğurt ve soslar günlük yaşamın ayrılmaz parçası ve ülkeyi süt ürünlerinin dünyadaki hem en büyük tüketicisi hem de en büyük üreticisi yapıyor.
Hindistan'da sığır kesimi çok hassas bir konu ve inek-öküzler ülke nüfusunun yüzde 80'ini oluşturan Hindular tarafından kutsal sayılıyor. Uttar Pradeş ise, sığır eti kesimi, satışı ve tüketimi yasaklarının yakında daha da sıkılaştırıldığı eyaletler arasında.
İlgili 39 soru bulundu
İnek öldürmenin cezalandırılmasına yönelik yasaların çok sayıda eyalette aktif olarak uygulandığı Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde Mart ayında yapılan bir yasal değişiklikle inek öldürmenin cezası müebbet hapis olarak belirlendi.
Hindu gözünde inek birçok mistik kudretler taşıyan bir yaratıktır. Hin- du ineğe rastladığı gün talihinin açık olacağına inanır. İneği görmek bir azizin duasını almak kadar uğurludur,onu selâmlamak insana dualarında dilediği şeyleri sağlar1 .
Dünyadaki çoğu ülkeden farklı olarak mutfaklarını şekillendiren, herkes tarafından bilinen bir gelenekleri vardır; 'ahimsa' adı verilen şiddet karşıcılık mantığıyla hindular et yemeyi yasaklamışlardır. Vejeteryanlığı ahlaklı bir yaşam biçimi olarak görürler ve et yenilmesini pis bir olgu olarak algılarlar.
Hindistan'da inek eti sorunu
Hindu inancında inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor. Hindu milliyetçisi Hindistan Başbakan Narendra Modi, 2014'te iktidara geldiğinden bu yana birçok eyalette inek kesimine yasak getirildi.
En çok bilinen Hint et yemeği: Tikka Masala'dır.
Bu yemek kırmızı et veya tavuk eti ile hazırlanabilir. İçerisinde Masala sosu, çeşitli baharatlar ve etler vardır.
Hindistan'da Kahvaltı
“Çapati” yiyeceksin. Saçta veya tavada pişen mayasız ekmek. Ya da “Paratha” da yiyebilirsin. Bu da gözlemeye benziyor.
Ahşap oymacılığı, minyatür resim, pirinç eşyalar, deri işleme, halı ve kilimler gibi pek çok el emeği ürün Hindistan'da satılmaktadır. Turistlerin dikkatini çeken bu el sanatları ürünlerden de alınmalıdır. Baharat, tütsü ve parfüm: Hindistan kendisine özgü pek çok baharata sahip bir ülkedir.
Hindistan birçok dine ev sahipliği yapıyor, aralarında en yaygın olanı nüfusunun %80'i ile Hinduizm. Hinduizm İslam ve Hrıstiyanlık'tan sonra dünyanın en yaygın 3. dini. Bazı yöntem ve gelenekler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Nepal ve Bangladeş de yoğun Hindu nüfusuna sahip diğer ülkeler.
Ayaklar kirli olarak kabul edildiği için hiçbir nesneye (özellikle de kitaplara) ayaklarınız veya ayakkabılarınız ile dokunmamalısınız. Yanlışlıkla bunu yaparsanız hemen özür dilemelisiniz. Hintliler sıklıkla ellerini kendi başlarına veya gözlerine dokundurarak özürlerini sunarlar.
HİNT MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZI EKMEK Hint mutfağının olmazsa olmazlarının başında Türk mutfağında olduğu gibi ekmek gelir. Hint mutfağının neredeyse tümünde ekmek olarak tandoorda yapılmış naan ve tava ve sac gibi gereçlerde pişirilen paratha, chapati ve roti gibi farklı ekmek çeşitleri tüketilir.
Hinduizm'de oruç: Hint dinlerinden Hinduism'de oruç nefsi terbiye için yılın belirli aylarında ve günlerinde oruç tutulur. İbadet amacıyla duaların okunduğu günlerde oruç tutulması gerekir. Hinduizm'de oruç genellikle belirli bazı besinleri yememe, yani bir çeşit perhiz şeklindedir.
Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır. Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini sebebiyle fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağrlıktadır.
Hindu inancında inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor. Hindu milliyetçisi Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 2014'te iktidara gelmesinden bu yana birçok eyalette inek kesimi yasaklandı.
Hindistan da en yaygın mezhep Sünniliktir. En yaygın fıkhi mezhep olarak ise Hanefi mezhebi yaygındır. İslam, 12. yüzyılda Kuzey Hindistan'a Türk seferleriyle yayılmaya başladı ve o zamandan beri Hindistan'ın dini ve kültürel mirasının bir parçası haline gelmiştir.
Vejetaryenlik ya da etyemezlik, çeşitli nedenlerle et, balık, kümes hayvanları tüketmemeye denir. Et tüketmemenin yanında ayrıca hayvanların ürettiği yumurta, süt, bal vb. ürünleri de yemeyenlere ise veganlar denir.
Derin konulara girmeden önce bazı yanlış bilinen detayları ortadan kaldıralım: Hayır, ineğe tapmıyorlar. İnek, kutsal görülen bir hayvan sadece. Fotoğrafta gördüğünüz kadın ise ineğe tapınmakta değil; bereketi ve verdiği her şeyi için ineğe şükranlarını sunmakta. Hinduizm, ritüelleri seven bir din.
Hinduizm, bir dinden çok gelenekler ve yaşayış şekilleri ile harmanlanan bir inanış şeklidir. Tek tanrılı bir din olmayan Hinduizm'e nüfusn çoğunluğu tarafından inanılan 3 büyük tanrısı da vardır. Bunlar ise; Şiva, Rama ve Vişnu'dur. Bunlar dışında farklı tanrılara olan bazı inançlar da söz konusudur.
Bhumi ve ailesinin evlerinde tuvaletleri yok. Ancak kentin bir başka kesiminde yaşayanlar, insanları değişime ikna etmenin kolay olmayacağı görüşünde. Tuvaletlerin temiz tutulmadığını ve çok fazla su kullandıkları gerekçesiyle bazı çocukların tuvaletlere sokulmadığını söylüyorlar.
Brahma (Sanskrit: ब्रह्मा), Hindu dininde yaratılışın tanrısıdır. Vişnu ve Şiva ile birlikte Trimurti denilen tanrı üçlemesini teşkil eder.
Hindistan'da istemeyerek bile olsa bir ineği öldürmek büyük bir günah sayıldığı için inekler, cadde ve sokaklarda istediği gibi dolaşır, yaya kaldırımlarında güneşlenir, tapınaklara girer çıkar. Kimse onlara ilişmez, hatta saygıyla selamlar. Bu yüzden sokaklarda sıcaktan bunalmış, zayıf ineklere rastlamak doğaldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri