Hoffmann refleksi (Hoffmann işareti veya parmak fleksör refleksi), kortikospinal sistemden kaynaklanan sorunların varlığını veya yokluğunu doğrulamaya yardımcı olabilecek bir refleks testi ile ortaya çıkan nörolojik muayene bulgusudur. Adını nörolog Johann Hoffmann'dan almıştır.
Hoffmann refleksi: Hastanın eli tutularak bilekten dorsifleksiyon halindeyken orta parmak distal falanksına ani olarak fleksiyon yaptırılır. Cevap olarak baş parmak falankslarında ve bazen bununla birlikte diğer parmaklarda fleksiyon hareketi görülür.
Introduction. Fizyolog Paul Hoffmann'ın adını taşıyan Hoffmann refleksi (H-refleksi), aynı kaslardan kaynaklanan ve aynı kaslara yol açan duyusal ve motor nöronların aksonlarını taşıyan periferik sinirlerin elektriksel uyarımı ile uyandırılabilir.
Hoffman Tekniği ile başparmaklarla ev ortamında memeye masaj yaparak göğüs uçları çıkarılmaya çalışılır. Emme cihazları ile de cerrahi olmayan bir yöntemle meme ucu çıkarılmaktadır. Giysi altından takılan bu cihazlarla nipel çekilerek meme ucu uyarılıp dışarı çıkartılır.
3) Birinci motor nöron hastalıklarında tendon reflekslerindeki artışın yanısıra fizyolojik koşullarda alınmayan Hoffmann ve Babinski delili gibi patolojik refleksler ortaya çıkar.
İlgili 19 soru bulundu
Hoffman Tekniği ile parmaklarınızla ev ortamında memeye masaj yaparak göğüs uçlarınızın çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Emzirme öncesinde meme ucuna uygulayacağınız bu el masajı sayesinde bebeğin memeye yerleşmesini kolaylaştırabilirsiniz. İçerisinde sanki bir kök varmış ve nazikçe çıkarıyormuş gibi düşünebilirsiniz.
Albert Hofmann (11 Ocak 1906 - 29 Nisan 2008), LSD'nin (liserjik asit dietilamid) mucidi olan İsviçreli bilim insanı. 1938'de İsviçre'nin Basel kentinde Sandoz İlaç Firması'nın laboratuvarlarında şizofreni ve kan akışını hızlandırıcı için ilaç yapımı için çalışıyordu.
Hoffmann refleksi (Hoffmann işareti veya parmak fleksör refleksi), kortikospinal sistemden kaynaklanan sorunların varlığını veya yokluğunu doğrulamaya yardımcı olabilecek bir refleks testi ile ortaya çıkan nörolojik muayene bulgusudur. Adını nörolog Johann Hoffmann'dan almıştır.
Ayrılma Tepkimelerinde Yönlenme
En çok dallanmış ürün oluşumuna Zaitsev kuralı, en az dallanmış ürün oluşumuna ise Hofmann kuralı denir. Hangi ürünün çoğunlukla oluşacağı; bileşiğin yapısına, bazın özelliğine, ayrılan grubun niteliğine ve tepkime şartlarına bağlıdır.
Hoffman eliminasyonu biyolojik bozukluklardan bile etkilenmeyen bir kimyasal yıkılmadır. Farmakokinetiği böbrek ve karaciğer fonksiyonlarından bağımsızdır ve <%10 değişmeden böbrekler ve safrayla atılır.
Babinski bulgusu, ayağın iç yüzünün künt bir cisimle uyarımıyla ayak başparmağının normalde yaptığı fleksiyon hareketi yerine ekstansiyon hareketi yapmasına denir. Bu bulgu çoğu zaman üst motor nöron hastalığını gösterir.
Moro Refleksi Nedir? Yeni doğan bebeğin doğuştan sahip olduğu reflekslerden biri de moro refleksidir. Bebeği uyutmaya çalıştığınızda kimi zaman abartılı bir şekilde irkildiğini veya ani tepki verdiğini görebilirsiniz. Bu anlarda gördüğünüz abartılı tepki moro refleksidir.
Babinski refleksi, bebeklerde 7 aydan önce ayak parmaklarını içe kapatırken (Babinski-negatif) 7 aydan sonra yetişkinlerde olduğu gibi dışa doğru açılmasına sebep oluyor (Babinski-pozitif).
Bazen taban derisinin çizilmesinde parmaklarda hiçbir hareket görülmez. Bu duruma taban derisi refleksinin cevapsız veya lakayd olması adı verilir. Normal şartlarda görülmeyen ancak merkezi sinir sistemini tutan bazı hastalıklarda ortaya çıkan bu refleks klinik nörolojide büyük önem taşıyan bir belirtidir.
2. Aranma-emme refleksi. Dudağına ve yanağına dokunulduğunda yenidoğanlarda emme refleksinin başlaması beklenir. Sağlıklı bir bebeğin göstergesidir.
Klonus, üst motor nöron patolojilerine bağlı olarak ortaya çıkan, inme hastalarında sıklıkla görülen ve kas tonusu ile refleksin birlikte artışıdır1. Bir kas ya da tendonun ani ve pasif olarak gerilerek uyarılmasına yanıt olarak bir dizi ritmik istemsiz kas kasılmaları olarak ortaya çıkar2.
E2 reaksiyonu, güçlü bir bazın ayrılan gruba (leaving group) komşu durumda olan bir hidrojen atomunu koparması ve bir karbanyon oluşturması ile başlar. Oluşan karbanyon elektron çiftlerinin, ayrılacak olan grubun bağlı olduğu atoma doğru uzanması ve grubun negatif olarak ayrılması ile de sonuçlanır.
Alkin halojenürlerin katıldıkları bir başka tepkime çeşidiyse ayrılma tepkimeleridir. Bu tepkime esnasında molekülün yapısında bulunan XY gibi bir molekül alkil halojenürlerin yapısından ayrılır bunun sonucunda da çoklu bağlar oluşmaktadır.
Bir tepkimenin analitik amaçlı kullanılabilmesi için, bu tepkimenin bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler kısaca şöyle sıralanabilir. Tepkime karakteristik olmalıdır. Yani; tepkime sonunda bir çökelek oluşumu, çökeleğin çözünmesi, renk değişimi veya gaz çıkışı gibi gözlenebilen bir değişme olmalıdır.
Nörolojik muayene Aydın, sinir sistemini, beyin ve omuriliği görüntülemeye yarayan tetkiklerden önce yapılan, nörolojik hastalıkların tanısında ilk aşamadır. Nörolojik muayene ile sinir sisteminin ve sinir sistemindeki olası lezyonların oluşturduğu nörolojik işlev bozukluklarının varlığı saptanmaya çalışılır.
Bebeğinizin baş parmağı yukarı doğru aşırı genişlerken, diğer ayak parmakları dışarı doğru açılır. Babinski refleksi, Plantar refleksinin kardeş refleksi olarak düşünülüyor. Her ikisi de bebeğin ayak egzersizlerini başlatır ve beyinde sinirsel gelişim yaratırlar.
İlk 6 hafta içinde azalır ve ilk 3 ay içinde kaybolur.
Ölümü 2 Şubat 2014 tarihinde New York'taki evinde ölü bulundu. The New York Times'ın haberine göre ismi açıklanmayan bir emniyet görevlisi Hoffman'ın ölüm sebebinin yüksek dozda uyuşturucu olduğunu belirtmiştir. Cenazesi ise yakılmıştır.
Hoffman Almanya merkezli elektronik ve beyaz eşya üreticisidir.
Amerikalı aktör. Metot oyuncu olarak ün yapmış, Rain Man ve Kramer vs. Kramer'deki oyunculuklarıyla iki kez oskar ödülünün sahibi olmuştur. Sinema tarihinin en başarılı aktörlerinden biri olan Hoffman'ın diğer önemli filmlerinden bazıları The Graduate, Tootsie, Hook ve Wag the Dog'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri