Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Hollanda pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Hollanda sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 189 vizesiz ülke bulunur.
Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden biri olan Hollanda, Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Diplomatik (siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hollanda vizesi ile hangi ülkelere gidebilirim? Hollanda Schengen vizesi ile Avusturya, İspanya, Fransa, Almanya, Belçika'nın dahil olduğu 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz.
Hollanda'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 39 soru bulundu
Avrupa'nın en çok ziyaret edile ve turist çeken bölgelerinden birisi olan Hollanda, Schengen bölgesine dahildir. Türkiye'den de çok fazla talebin olduğu bu ülke; Almanya'ya kıyasla daha kolay İtalya'ya göre daha zor vize vermektedir.
Hollanda'ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaportlarında geçerli Schengen vizesi yoksa)bu ülkeye giriş yapabilmek için vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar. Hollanda Schengen Bölgesi üyesidir.
Bu soruya 'Evet' yanıtını verebiliriz.
Schengen vizesi sahibi kişiler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'ye serbest seyahat edebilirler.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.
Kısacası Hollanda giriş ücreti için kişinin cebinde olması gereken para miktarı 5 bin ile 10 bin TL civarı olmaktadır.
Hollanda vizesi almak, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getiren, seyahat amacı net olan ve seyahat sonrası Türkiye'ye geri dönme ihtimali güçlü olan vatandaşlarımız için her zaman kolaydır.
Hollanda Vatandaşları ve Vatandaşları için Uygunluk
Hollanda vatandaşları aslında ABD Vizesiz planının lansman üyesi olma ayrıcalığına sahipti. Hollanda vatandaşlarının Elektronik ABD Vizesi Çevrimiçi programı için hızlandırılmış bir girişten gerçekten yararlandığını belirtmek memnuniyet vericidir.
İngiltere Birleşik Krallığı'na seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere'ye giriş yapmak için İngiltere vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır.
👉Hollanda Kaç Senede Vatandaşlık Veriyor? Hollanda'dan alınmak istenen vatandaşlıklar için, kişilerin en az 3 yıla ihtiyaçları vardır. Oturma iznine sahip olan kişiler, 3 yıl boyunca Hollanda vatandaşı olan biri ile evli kalarak kolay bir biçimde vatandaşlık elde edebilirler.
Hollanda pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 4. sıradadır. Hollanda pasaportu sahipleri, 189 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 40 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Hollanda'ya yerleşmek isteyen kişiler, Hollanda oturum izni almalıdır. Hollanda oturum izni alacak olan kişiler, öncelikle Hollanda uzun süreli vize almalıdır. Hollanda uzun süreli vize alan kişiler, Hollanda'ya girdikten sonra oturum izni almalıdır.
Hollanda'ya çalışmak için Hollanda çalışma izni programlarından birisine kabul edilmiş olunması zorunludur. Resmi çalışma sözleşmesi ya da iş teklifi ile Türkiye bulunan Hollanda dış temsilciliklerinden randevu alarak Hollanda çalışma vize başvurusu yapılmaktadır.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Hollanda'da çalışma izni uzun süreli vize işlemleri gerektirmektedir. Avrupa Birliği üyesi ülkeler için vatandaşlığı bulunanlar çalışma vizesi kapsamında değildir. Üçüncü ülke vatandaşlarının Hollanda' da serbest biçimde çalışabilmeleri için çalışma ve oturma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
Yatırım yoluyla Hollanda vatandaşlığı alınamamaktadır fakat 5 yıllık kesintisiz oturma izninden sonra Hollanda vatandaşlığı için başvuru yapılabilir. Hollanda ekonomisi ile alakalı bir şirkete veya fona en az 1.250.000 euro tutarında Hollanda vatandaşlığı için yatırım yapılması mümkündür.
Hollanda'da ev alarak oturma izni alınamamaktadır. Gayrimenkul yatırımı Hollanda'da yatırım yaparak oturma izni kapsamına dahil edilmemektedir. Hollanda'da iş bulmak, eğitim görmek, ya da evlilik yapmak gibi sebepler ile Hollanda oturma izni alındıktan sonra ev alarak Hollanda'ya yerleşmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri