Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Hostes olmak için üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı şeklinde sunulan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Bu bölümü okumayan kişilerin ise en az lise mezunu olup yabancı dil bilmesi gerekir. Hostes olmak için gerekli eğitim, kişinin başvurduğu hava yolu şirketi tarafından verilir.
En az 18 yaşında olmak.
Operasyonel ihtiyaçlara istinaden belirlenen ilan kriterlerinde mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilmektedir.
Hostes olmak için yaş sınırı var mı? Diye merak edenler için 39 olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaş yeni belirlenmiştir.
İlgili 39 soru bulundu
Soru: Programın puan türü nedir? Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir. Soru: Hangi dersler verilmektedir?
En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter. Kabin görevlisi İngilizce bilmek zorunda mıdır? Evet İngilizce bilmek zorunda.
Kabin memuru olmak istiyorsan İngilizce bilmen şart. İngilizce kabin memurluğu için oldukça önemli. Çünkü daha işe alım aşamasında dahi havayolu şirketleri, dil yeterliliğini ölçüyor. Temel seviyede bir İngilizce bilgin varsa ya da sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorsan endişelenme, Open English yanında!
eleman.net verilerine göre, Hostes 2023 yılında ortalama 34.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hostes , Ocak 2023 yılında ortalama 27.940 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 17.336 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Dünya Sağlık Teşkilatı da yolcuların alerji risklerine karşın kabin memurlarının uygun etkide parfüm kullanmasını öneriyor. Saçlara gelince; saçların topuz yapılması çok önemli. Çünkü havacılıkta kabin memurları ya da pilotlarla ilgili hazırlanan kurallarda temel olarak acil tahliye şartları göz önüne alınır.
13) Uçuş görev süresi hiçbir şekilde haftalık 56 saati, bir ay içinde 210 saati, üç ay içinde 500 saati, bir takvim yılı içinde ise 1800 saati geçemez (Tablo–1).
Fakat Borçlar Kanunu'nda yıllık ücretli izin süresinin kıdem arttıkça artması gibi bir durum söz konusu değil. Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı. Dolayısıyla hosteslerin kıdemi artsa da yıllık izin süreleri artmıyor.
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 2 senelik eğitim hayatları boyunca iletişimden uçak teçhizatı bilgisini içeren derslere kadar oldukça geniş kapsamlı bilgiler alır. Öğrencilerin mezun olana kadar almaları gereken derslerden bazıları ise şunlardır: Diksiyon.
Türkiye'de uçak hostesi maaşı, havayolu şirketi ve hostesin deneyimine göre değişebilir. Genellikle yeni başlayan bir uçak hostesi aylık ortalama 15.000 TL ile 51.000 TL arasında bir maaş alabilir.
Kabin memuru
Hostes adayları için KPSS ile atanma yoktur, bu zamana kadar yapılan atamalarda bölüme kontenjan verilmediği için herhangi bir resmi kuruma memur olarak atanan da olmamıştır.
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Tercih Puanları
Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 323,125 olarak belirlenmiştir.
Uçağa bağlı olarak değişse de kabin ekibinin dinlenme odaları, genellikle kokpitin arkasında, first class üzerinde bulunuyor; Boeing 777'de olduğu gibi. Gizli merdivenler, kabin ekibinin uyuyacağı yatak odalarına çıkıyor.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Eğer İngilizce konuşmakta zorlanıyorsanız THY İngilizce mülakat size zor görünebilir, fakat içeriğimizi detaylıca inceleyip pratik yaptıktan sonra sınav size zor gelmeyecektir.
Sınav Part 1 ve Part 2 olarak iki bölümden oluşuyor ve üst üste belli bir sayıda yanlış yaparsanız Part 2'ye geçemeden sonlanıyor. Verdiğiniz cevapların üst üste doğru olması durumunda sistem sizi zorlayabileceği farklı alanlardan da sorular sorabiliyor.
Sınav verilen molalarla birlikte yaklaşık 6 saat sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri