Huawei'nin işletim sistemi bundan sonra HarmonyOS olarak anılacak. Aslında bu isim daha öncelerden de fazlasıyla söyleniyordu, ancak Huawei'nin açıklamasıyla birlikte resmileşmiş oldu. HarmonyOS, Çince'de HongmengOS olarak karşılanıyor. Bu isim de zaten daha öncelerden defalarca belirtilmişti.
Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük teknoloji şirketi olma yolunda ilerleyen Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle sert darbeler aldı. Öyle ki birçok ülke, 5G ya da telekomünikasyon ağlarında Huawei ve ZTE gibi Çinli firmaların ekipmanlarına kısıtlama getirdi. Son olarak bu ülkeler arasında Portekiz de dahil olabilir.
ABD'nin 2019'da Huawei'yi kara listeye almasından itibaren Çinli şirket, Google servislerini kullanamıyor. Şirketin telefonlarında Android işletim sistemi yer almasına rağmen Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor.
Sürekli büyümekte olan ABD - Çin ekonomik savaşı, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir saldırıyla gündeme bomba gibi oturdu. Bir ABD şirketi olan Google, Çin'in en büyük şirketlerinden olan Huawei'yi tüm ürünlerinden banladı. Bu banlanma sonucunda Huawei, Android işletim sistemine olan desteğini de kaybetmiş oldu.
Geçen yılın ortalarında ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei şirketini ticari kara listeye eklemesinin ardından Google, Huawei cihazları için lisans satışını durdurma kararı almıştı.
İlgili 17 soru bulundu
Google uygulamaları yeni telefonlarda olmadığı için Huawei Mobil Servisleri ön plana çıkarılıyor. Eylül ayında tanıtılan Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, Google uygulamaları olmadan piyasaya sürüldü.
Çinli şirket şimdi de Avrupa pazarından çekiliyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon markası olmaya hazırlanan Huawei, ABD'nin şirketi yasaklamasından sonra büyük sorunlar yaşadı. 2019 yılından itibaren kendi ayakları üzerinde duran marka, akıllı telefon pazarından çıkamayacağını belirtti.
Son olarak Google, Android sitesinden Huawei telefonları kaldırdı. Google Huawei'yi desteklenen telefonlar listesinden kaldırdı. Bu hamleyle birlikte Google Play Store, Huawei telefonlarda artık bulunmayacak; bu da Google servislerinin bu telefonlarda artık çalışmayacağı anlamına geliyor.
Huawei, yeni akıllı telefon modellerinde aralarında Maps, YouTube'nin de bulunduğu Google uygulamalarına ve servislerine yer veremeyecek.
Çinli üreticiyi devletin gözetleme aracı olarak gören Trump yönetimi Huawei'nin telefon üretiminde kullandığı çiplerde herhangi bir ABD teknolojisinin kullanımını yasaklayarak 38 şirketi daha kara listeye aldı. Karar nedeniyle Huawei 15 Eylül itibarıyla Kirin marka çip setleri üretemeyecek.
İlk olarak Huawei cihazınızda bulunan resmi uygulama mağazası olan AppGallery'e gidin. Telegram, WhatsApp, TikTok gibi birçok uygulamayı indirmenize olanak sağlayan bu uygulama mağazasının arama kısmına giderek Gspace uygulamasını arayın.
Huawei P40 Lite 2023'te Alınır mı? Huawei P40 Lite modelini 2023 yılında satın alıp almamak tamamen sizin tercihine kalmış fakat birkaç yıl önce piyasaya sürülmüş bir ürün yerine daha güncel bir telefon tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
Huawei akıllı telefon veya tabletlerinin haricindeki akıllı telefon veya tabletlerde de AppGallery kullanmak tabii ki mümkün. Bunun için birkaç yükleme adımını gerçekleştirmeniz yeterli. Google hizmetlerinin bulunduğu Huawei markalı olmayan telefonunuzdan Google Play Store uygulamasını açınız.
Çinli teknoloji devi Huawei, ABD hükümeti tarafından Google'ın Android işletim sistemi dahil olmak üzere Amerika'da üretilen teknolojileri kullanmaktan men edildi. 2019'daki bu kararın ardından Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS'u (Çin'de HongMeng OS) geliştirdi.
Huawei, marka değerinde bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 71,2 milyar dolara ulaşarak dünyanın en değerli elektronik markalarından biri olarak dünya çapında üçüncülük konumunu koruyor.
ABD'nin Huawei'ye uyguladığı ambargo nedeniyle 16 Mayıs 2019 tarihinden sonra piyasaya sürülen akıllı telefon, tablet ve diğer ürünlerde Google servisleri bulunmuyor.
Ancak, 2021 yılında Huawei ile Google arasındaki anlaşma nedeniyle bu sorun çözüldü. Bu anlaşma sayesinde Huawei cihazlar artık Google Play Store'da ve diğer Google servislerinde mevcut olacak. Bu, Huawei cihazlar için önemli bir gelişme olacak ve kullanıcılar artık daha fazla uygulama ve servise erişebilecekler.
Huawei P40 Lite Ve Sonraki Modellerde Google Play Store Uygulaması Yok!
Google servisleri olmadan da kullanılan SkyTube, özellikle Huawei kullanıcıları için benzersiz bir YouTube alternatifi.
Son yaşanan gelişmelerden sonra Google, Huawei ile olan ortaklığını bitirdi. Huawei ile Google'ın ortaklıklarını bitirmesinin ardından yeni model Huawei telefonlar, artık tam teşekküllü Android sürümünü kullanamayacak.
Zira Huawei cephesi Qualcomm'dan ABD ambargoları nedeniyle 5G destekli işlemci alımı yapamıyor, bu da Çin'de şu sıralar oldukça yaygın olan 5G teknolojisinin Huawei cihazlarda kullanılamamasına ve sonuç olarak Huawei cihaz satışlarının düşmesine neden oluyor.
Huawei, giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinin üretimini durdurdu. Huawei'nin yüzü gülmüyor. Şirket ABD yaptırımlarının ardından, küresel çip krizinden de etkilendi ve düşük fiyatlı akıllı telefon üretimini durdurmak zorunda kaldı.
Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor.
Penta Teknoloji, Huawei'nin Türkiye distribütörüdür.
Huawei telefonları sadece Çin'de üretilmiyor. Fransa, Belçika ve İtalya gibi çok büyük ülkelerde de üretilebiliyor. Huawei Rusya ve Türkiye ülkelerinde de üretim merkezleri kurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri