Humik asit, doğal kaynağı olan leonarditten elde ediliyor. Sağladığı etkilerle toprağın doğal dengesini yeniden oluşturmaya imkan veren madde, leonarditin analiz edilmesi ve işlenmesi ile kullanılabilir formu alıyor.
Hümik asitler veya humus, kısmen veya tamamı ile çürümüş bitki veya hayvan artıklarının oluşturduğu siyah veya koyu kahverenkli maddelerdir.
Hümik asit çözeltisi yapılırken 9 lt Su içerisine 140 gr Potasyum Hidroksit ve 1400 gr Leonardit eklenerek Leonardit çözülene kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık 2 gün sürebilir. Leonardit çözüldükten sonra elde edilen çözelti 2 gün dinlendirilmesi gerekmektedir.
Hümik asitler negatif yükleri sayesinde katyonları bağ yaparak tutarlar, böylece bitki kökleri tarafından kolayca emilirler [1]. Hümik maddeler doğal olarak oluşan, renkleri sarıdan siyaha değişebilen, yüksek moleküler ağırlığa sahip, bozulmaya dayanıklı, heterojen maddeler olarak tanımlanmaktadır.
Fulvik asit, humusun bir bileşenidir. Humus, Dünya topraklarında, kaya çökellerinde ve su kütlelerinde bulunan birçok organik bileşikten oluşur. Fulvik asit, belirli bitki ve hayvanların mikroorganizmaların etkisiyle kademeli olarak ayrışmasıyla oluşturulur.
İlgili 23 soru bulundu
1 dönüm arazi için 5 litre %27nin sulandırılıp yılda 2 kez kullanıldığında çok yararlı sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. UYGULAMA ŞEKLİ: Uygulanacak 1 ton suya 1litre HÜMİK ASİT karıştırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10-15 cm derinliğe karıştırılır yada sulama suyuna ilave edilerek uygulanır.
Tek bir asit olmayan humik ve fulvik asitler toprak, turba, tatlı su ve okyanuslar gibi doğal kaynaklardan gelen karmaşık moleküllerdir. En zengin humik asit içeriği, yer kabuğunun yüzeye yakın katmanlarında ve leonardit olarak adlandırılan yüksek konsantrasyonda bulunur.
Hümik Asit Nedir tarıma faydaları nelerdir? Fiziksel ve kimyasal olarak ise iyi toprak yapısı oluşturmada, toprağa süzme kolaylığı sağlamasında, havalandırmada, nem tutmada, toprağın iyon değişiminde ve toprağın tamponlanmasında hümik asitler önemli roller oynamaktadırlar.
Humik asitler yapraktan ve topraktan olmak üzere farklı şekillerde uygulanabilmektedirler. Genellikle topraktan uygulanması tercih edilen humik asitlerin toprağın strüktürel yapısı, mikrobiyal populasyonu, bitki besin elementlerinin yarayışlılığı ve alımı üzerine oldukça önemli etkileri söz konusudur.
Humik fulvik asit, hümik bir madde olarak kabul edilir. Toprakta, kompostta, leonardit içeriğinde doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Fulvik asit bir ayrışma ürünüdür ve gıdanın kompost yığınında parçalanması gibi jeokimyasal ve biyolojik reaksiyonlar yoluyla oluşur.
Hayvan gübresi toprağımıza bir çok hastalık ve mantar bulaştırdığı halde, Leonardit, bünyesinde hiçbir hastalık barındırmaz. Hayvan gübresi toprağımıza çok çeşitli yabancı bitki tohumu taşıdığı halde, Leonardit hiçbir tohum içermez. Faydası daha az olduğundan, daha pahalıya mal olur.
Leonardit humik asit, organik bir tortul kayadır ve yüksek kalitede humik asit içerir. Turba humik asit ise yüksek miktarda organik madde içeren bir formdur.
Leonardit, potasyum hid- roksit ile reaktörlerde kimyasal işleme sokularak ham sıvı hümik asit elde edilir. Homojenizasyon ve filtrasyon işlemlerinden geçirilen sıvı hümik asit şişelenerek, konsantre işlemine tabi tutula- rak veya kurutulup toz haline getirilerek kullanı- ma hazır hale getirilir.
RİVASOL ® HÜMİK ASİT ağacın yaşına göre her yaş için klasik ağaçlarda 100 ml. bodur ağaçlarda 50 ml. olarak (örneğin 5 yaşındaki klasik ağaçlara 5X‐100=500 ml. bodur ağaçlara 5×50=‐250 ml.,. uygulanmalı) hesaplanıp min. 50 kat su ile sulandırarak ağacın taç iz düşümüne verilir.
CEVAP: Her ikisini de Efendim. Leonarditi toprak hazırlığında, hümik asiti ekim sonrası kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hümik Asit çözülmüş oluğu için doğrudan fayda sağlamaya başlar. Leonardit iste uzun seneler toprağınızın verimini en üst düzeyde tutar.
Humik maddeler: Üç organik kalıntı olan hümin, fülvik asit ve hümik asitten oluşan kimyasal bir gruptur. Hümik olmayan maddeler: Reçine, bal mumu ve organik asitler gibi çözünmez ve dekompoze olmamış organik maddelerdir.
KOOP'S LEONARDİT KAYNAKLI SIVI HUMİK ASİT
Topraktaki mikrobiyal aktiviteyi destekler. Toprağın yapısını düzenleyerek verimliliğini arttırır. Kireçleşmiş ve sertleşmiş toprakları yumuşatır.
İlk uygulamadan 21 gün sonra ağacın büyüklüğüne göre, 5 dekara 2-2,5 Lt düşecek şekilde HUMİXOLMİX SIVI ( Solucan Gübresi ve Humik asit) gübre yapraktan uygulanmalı. Eğer ağaçlarınız yeni dikim ise 1 Lt yeterli olacaktır. Bu uygulama 21 gün ara ile 2 kere daha tekrar edilmelidir.
Buğday ekilecek yerlere Ekim öncesi toprağı karıştırmadan önce humik asit attık.
Hümik asit ürününün Leonardit menşeli olup olmadığını Tuz Ruhu ile test edilebilir. Tuz ruhu içeren bir kaba hümik asit döküldüğünde gerçek leonardit menşeli hümik asit hemen katılaşarak pelte haline gelir. Ancak sahte ürün bu şekilde katılaşmaz.
ALDARA- % 15 Sıvı Hümik Asit
Yapraktan uygulandığında, klorofil oluşumunu ve fotosentezi teşvik eder, protein sentezini arttırır, bitki solunumunu hızlandırır ve üründe erkencilik sağlar, kaliteyi arttırır.
Sonra Humatlarla eşleşen potasyumlar da tüketilmeye başlayınca Humatlar serbest kalarak, daha önce anlattığımız gibi ağır metaller gibi alakali ajanlarla tepkimeye girerek, çözünmeyen bileşikler meydana getirmek suretiyle toprak pH sını kalıcı olarak düşürürler.
Toprağın yapısına göre haftada bir sulama yapılır. İlk yıl için ağaç başı toprağa göre ortalama 20 Lt su verilir daha sonra ki yıllarda bu ora artarak devam eder. Temmuzun birinci ve üçüncü haftası Hümik Asit verilir.
Fulvik asit üretimi için asidik, hümik asit üretimi için ise bazik ekstraksiyon işlemleri yapılmıştır. Asidik ekstraksiyonda nitrik asit, bazik ekstraksiyonda ise hümik aside potasyum desteği sağlamak amacıyla potasyum hidroksit kullanılmıştır.
Leonardit, bitki büyümesi için etkili kılan yüksek düzeyde fosfor, azot, potasyum, magnezyum, kükürt ve demir içerir. Ek olarak, Leonardite, nispeten kısa üretim döngüsü nedeniyle düşük çevresel etkiye sahiptir. Leonardit gübresi, bazalttan elde edilen doğal, bir gübredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri