Hurma çekirdeği özellikle safra taşı ve böbrek taşı oluşumunu da engellemektedir. Hurma çekirdeği özellikle bağışıklık sistemine iyi gelir. Ayrıca öksürüğü de hızlı bir şekilde keser. Öğütülmüş hurma çekirdeği düzenli tüketildiği takdirde böbrek taşlarının da hızlı bir şekilde erimesini sağlayacaktır.
Hurma çekirdeği karaciğer ve böbreğin korunmasına fayda sağlar, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Hurma çekirdeği böbrek taşının düşmesine yardımcı olur ve safra taşı tedavisinde de kullanılır. Şurada Paylaş! Hurma ve hurma çekirdeğinin bir diğer faydası da kalp hastalıklarına iyi gelmesidir.
Farklı gıdalarla karıştırılıp tüketilebileceğini belirten Korkusuz, “Hurma çekirdeği tozu bala katılıp tüketilirse günlük bir tatlı kaşığı alınması gerekir. Sıcak suya bir çay kaşığı katılarak da kullanılabilir. Hurma çekirdeği tozunu bala katıp macun haline getirdikten sonra tok karna bir tatlı kaşığı alınabilir.
Amino Asit İçeriği İle Cinsel Gücün Artmasına Katkıda Sağlayabilir. Klinik çalışmalar ayrıca hurmanın cinsel güce faydaları bulunduğuna işaret eder. Meyvenin içerisinde yer alan amino asitler, doğal afrodizyak işlevi görür. Bu yönü sayesinde özellikle erkeklerde cinsel dayanıklılığı artırdığı yönünde görüşler bulunur.
Bağırsaklardan hafızaya kadar pek çok faydası olan hurma, B vitamini deposudur. Kansızlığa karşı direnç sağlarken enerji verir ve yorgunluğu azaltmaya yardımcıdır. Hurma, vücudumuz için gerekli C vitamini sayesinde de mikroplarla savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
İlgili 33 soru bulundu
Hurmanın içerisinde bulunan bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikozdan farklı olarak meyve şekeri früktozdur. Bu da hem kan şekerini dengeler hem de tansiyonun düşmesini önler. - Aç karnına tüketilen 2 hurma bağırsak parazitlerini döküyor. - Hazımsızlık, problemlerinin giderilmesini sağlıyor.
Antioksidan Bakımından Zengindir
Vücudu temizliyor ve arındırıyor. Bu sebeple kalp ve damar tıkanıklarına çok iyi geliyor. Tıkanıkları önlemesi yoluyla, kalp sağlığını da korumuş oluyor. Aynı zamanda yaşlılıkla beraber gelen bazı rahatsızlıkların gelişmesini de önlüyor.
100 gram hurmada ortalama 314 kcal kalori oranı vardır. Özellikle akşam atıştırmalıklarında sağlıklı bir yiyecek için hurmayı tercih etmeniz sağlığınız açısından oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre; sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat kadar önce hurma tüketmek iştahınızı kapatmanıza yardımcı olur.
Günde kaç tane hurma yemek gerekir sorusunun cevabı kişinin sağlık durumuna, yaşına göre değişkenlik gösterir. Günde ortalama 1-2 adet yenilebilir. Sağlıklı bir yetişkin günde en fazla 5 tane hurma yiyebilir. Ancak bu kadar hurma tükettikten sonra gün içinde daha fazla meyve ve şeker tüketmemeye özen göstermek gerekir.
Hurmanın Zararları
Çünkü şeker oranı yüksek bir meyvedir. Kalorisi yüksek bir besin olduğu için uzmanlar kilo problemi yaşayan kişilere tavsiye etmemektedir. Fazla tüketim gerçekleşirse göz ve baş ağrısı yaptığı söylenmektedir. Aşırı tüketimin yaratacağı bir diğer problem dalağa zarar verme ihtimalidir.
HURMA ÇEKİRDEĞİ VE BEREKET
Hurma hem faydalı hem de kutsal bir meyvedir ve Peygamber Efendimizinde severek yediği bir meyve olarak bilindiğinden değerli görülmektedir. İnanışa göre cüzdanda hurma çekirdeği taşımak bereket anlamına gelmektedir. Çekirdeği taşıyanların yokluk görmeyeceğine inanılır.
Kan şekerini düzenlemesi ve sindirime iyi gelmesiyle dikkat çeken hurma, çekirdeğiyle de şifa kaynağı. İftar sofralarının baş tacı olan hurmanın çekirdeği böbrek, karaciğer ve kalp hastalıklarına karşı önleyici. Ayrıca hurma çekirdeği cilt ve saç problemlerine de iyi geliyor.
Hurma hangi hastalıklara iyi gelir? Prostat kanseri ile ilgili yapılan çalışmalarda, hurmanın faydaları gözlemlenmiştir. Karaciğer kanserine karşı adeta güvenli ve doğal bir ilaçtır. Erkeklerde yaşanan cinsel problemlerin giderilmesinde de hurmanın payı büyüktür.
Hurmalardan geriye kalan çekirdeklerin bereket ve bolluk getireceğine inanılır, bu nedenle cüzdan ve çantalarda saklanır.
Hurmanın içeriğinde yer alan B vitamini, karaciğere en iyi gelen vitaminlerden birisidir. Düzenli tüketimi halinde karaciğerinizde oluşan hasarların onarılmasını hızlandırır. Ayrıca karaciğere bağlı sarılık gibi hastalıklara yakalanma riskinizi de en aza indirir.
Bağırsak Sağlığına Faydalıdır: Hurma çekirdeği, bağırsakları düzenler ve sindirimi destekleyerek karın şişliğini azaltır. Zihni Açar ve Enerji Verir: İçeriğindeki besin değerleri zihinsel performansı artırırken, vücuda enerji sağlayarak yorgunluğun azalmasına yardımcı olur.
Peygamberimiz günde 5 tane hurma yiyerek oruç tutardı | Prof.
Hurma, cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olan ve cildi pürüzsüz olmasına etki eden C ve D vitamini kaynağı olarak bilinmektedir. Hurma ayrıca yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir ve melanin (cilt pigmenti) birikimini önlemektedir.
Herhangi bir sindirim sorunu olmadan günün herhangi bir saatinde hurma yiyebilirsiniz. Ayrıca tok tutacak, enerji verecek ve yüksek miktarda doğal şeker içeriği sayesinde sizi tatmin edecektir. Ek olarak gece acıktığınızda rahatlıkla yiyebileceğiniz bir besindir.
Hurma yemek için en doğru zaman hangisi? Sabahın erken saatlerinde aç karnınıza hurma tüketerek, doğal şeker ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bununla birlikte yüksek lif içeriği sayesinde gün boyu sizi tok tutacak ve tatmin edecektir. Hurma, mükemmel bir lif kaynağıdır ve doğal şeker bakımından yüksektir.
Ancak her tatlıda olduğu gibi diş sağlığınız için sizi tedirgin edebilir. Diş çürümesine neden olmaması için hurmadan sonra su için. Diğer öneriler ise… Tıpkı hurmada olduğu gibi doğadan gelen bazı şekerler, diş minesini güçlendirir ve onları plağa karşı korur.
Hurma, kan damarlarını yumuşatır ve damar sertliğini engelleri. Ayrıca kanı temizler ve tansiyonu da düzenler. Kahve ve yağ kandaki kolesterolün yükselmesinde etkendirler. Araplar bol miktarda kahve yerler ve araştırmalarda Araplarda bu hastalıktan eser olmadığı ortaya çıkmıştır.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
Hurma hem magnezyum hem de lif kaynağıdır ve enerji verir. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi fazla tüketildiğinde kilo alımına ve kan şekeri yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle özellikle diyabet hastaları ve kilo sorunu olanlar hurmayı dikkatli tüketmelidir.
Hadis : Resulullah (SAV), Ramazan bayramında, sayıca tek olan birkaç hurma yemedikçe namaza gitmezdi. Ravi : Hadis : Bir rivayette de: "Sizden kim, bir yarım hurma ile de olsa ateşten korunabilirse, bunu yapsın" buyurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri