Huser yaylasına Ayder yaylası üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle Ayder yaylasına gelmek durumundadır. Ayder yaylasından yürüme mesafesi olarak 2 saat yol bulunmaktadır. 2 saat yürüdükten sonra Huser yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir.
Huser Yaylası'na aracınızla çıkmak için ilk olarak Rize Çamlıhemşin'e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Avusor Yaylası yoluna girmelisiniz. Bu yayla yolunda yaklaşık 2 km yol aldıktan sonra sola dönmeniz gerekiyor. Girdiğiniz yolda yaklaşık yarım saat araç ilerledikten sonra Huser Yaylası'na ulaşacaksınız.
Harik bir manzarası vardı. Saatlerce burada oturup manzarası izlenebilir. Hatta burada konaklayıp gün batımı ve gün doğumu izlenebilir. Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
Bulut denizini her zaman görebilir miyiz? Huser yaylasında bulut denizini yakalama olasılığınız tamamen şans eseri olmaktadır.Herhangi bir tarihi ve zamanı yoktur. Yaylada yoğun yağışın olduğu zamanlar da bulut denizini görme şansınız yoktur.
Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan bir bölge. Çamlıhemşin'e 19 km uzaklıkta bulunan bu yayla, gelişmiş ulaşım olanakları ile ister toplu taşıma ister kişisel araçla kolaylıkla ziyaret edilebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'na girişlerden, 20 Ağustos'tan itibaren ücret alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak belirlenen Ayder kaplıcalarına, İl Özel İdaresi'nce giriş ücreti alınması, Kültür Bakanlığı'nın 31 Aralık 1992 tarihli onayı ile uygun görülmüştü.
Ayder'e Giderken Nasıl Giyinmeliyiz? Ayder Yaylası geziniz sırasında yanınızda hırka, yağmurluk gibi kıyafetleri bulundurmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yanınıza şemsiye de almalısınız. Yağışların etkisiyle ıslanan zemin, ayakkabılarınızın kaymasına ve kirlenmesine yol açabilir.
Yaklaşık 2500 m yükseklikte bulunan Huser Yaylası doğal yapısı ile ve hava durumuna göre oluşan bulut denizi manzaraları ile insanı kendine hayran bırakıyor. Yükseklik nedeniyle ağaç bulunmamaktadır. Yaz aylarında da gece sıcaklığı 5-6 derecelere kadar inebilmektedir. Herhangi bir ücretli kamp alanı bulunmamaktadır.
Çamlıhemşin ilçesinde ünü sosyal medyada yayılan sis bulutunun oluştuğu Huser Yaylası'ndaki salıncakta sallanmak isteyenler, bayramda yaylaya akın etti. Yılın büyük bir çoğunluğunu bulutların üzerinde geçiren yaylaya çıkanlar, ünü sosyal medyada yayılan salıncakta sallanmanın keyfini çıkarıyor.
Rize'deki 2 bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı ve sisin oluşturduğu manzara ilgi çekiyor. Çamlıhemşin'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki yaylanın yolları otomobil sürücüleri için yorucu olsa da manzarayı gören misafirler yorgunluğu unutarak tabii güzelliğin tadını çıkarıyor.
Huser yaylasına Ayder yaylası üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle Ayder yaylasına gelmek durumundadır. Ayder yaylasından yürüme mesafesi olarak 2 saat yol bulunmaktadır. 2 saat yürüdükten sonra Huser yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir.
Huser, Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı yayla 2328 rakımdadır ve 45-50 civarı ev barındırır.
Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin. Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Yayladaki süremiz ortalama 1 buçuk saat olacaktır. Huser Yaylası ziyaretimizin ardından dönüş yoluna geçiyoruz.
HUSER YAYLASI
Çamlıhemşin'de bulunan Huser Yaylası son zamanların en popüler gezi yerlerinden biri. 2328 rakımda olan yaylada 45-50 arası hane bulunuyor. Zorlu yollardan ulaşılan Huser Yaylası sunduğu manzara ile herkesi hayran bırakıyor. Gidiş yolundaki zorlukları manzarayı gördüğünüzde unutmanız mümkün.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin denizden 2 bin 700 metre yükseklikteki Huser Yaylası'nda yaz aylarında oluşan sis bulutu, ziyaretçileri büyülüyor. Yılın büyük bir çoğunluğunu bulutların üzerinde geçiren yaylaya çıkanlar, ünü sosyal medyada yayılan salıncakta sallanmanın keyfini çıkarıyor.
Ger türlü araçla gidilir yollar çok güzel.
Kamp yapacağınız alan herhangi bir tesis bulunmuyor. 2 tesis var fakat yakınlarına çadır kurulmasına izin vermiyorlar. Elektrik ve lavabo bulunmuyor. • Ateş için bol odun temin ederek gidilmesi gerekiyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya gelmeden önce temin etmelisiniz. Telefon çekiyor.
Çamlıhemşin seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; tarihi Çamlıhemşin konakları, Çinçiva Köyü, Tarzan Park, Kaçkar Dağları Milli Parkı, Ayder Yaylası ve Zilkale yer almaktadır. İlçenin merkezinde, mahalle ve köylerinde pek çok tarihi konak bulunmaktadır.
Çat Vadisi Nerede? Kapadokya Çat Vadisi, adını Nevşehir'e yaklaşık olarak 7-8 km. uzaklıkta bulunan olan Çat Beldesi'nden almıştır. Çat Vadisi, adını aldığı Çat Beldesi'nden başlayarak kuzey-güney yönüne doğru ilerlediğinizde Gülşehir Açık Saray ören yeri bölgesine doğru gider.
Kırsal kesimde yaşayan Rize erkeği ise; kudi (başlık), içdonu, göynek, dip- lik, mintan, çıkvar, çuha, yelek, pantolon veya zıpka, gümüşlük, kuşak, çorap, ayakkabı ve zangaldan oluşur. Kadın giysileri ise; Rize merkezde, tülbent-çember, makaslı, içdonu, elbise, etek, bluz, dolaylık, çorap ve ayakkabıdan müteşekkildir.
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Tesis içerisinde sigara içmek ve odalarda mangal yapmak yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri