Öyle ki ona "Allah'ın dostu" manasına gelen Halilullah sıfatı verilmiştir. İbrahim'in "Hanif", Allah'ın birliğine, ortağı olmadığına inananların dininden olduğu kabul edilir.
ALLAH'IN HZ.
İslam'ın Peygamberi Hz. Muhammed (s) ise, İbrahim'in oğlu İsmail Peygamber'in torunudur. Kısacası muharref Yahudilik ve Hıristiyanlık dinleri İbrahim'in dinleri olduğu gibi, son din olan İslam da Hz. İbrahim'in hanif olan dinidir.
İbrahim (a.s.) Müslüman ve hanif olarak adlandırılır. Keldani kavmine gönderilmiş bir peygamber olan İbrahim (a.s. )'a Allah 10 adet suhuf indirmiştir.
İbrahim'in ve akrabalarının etnik kökeni, günümüzde Irak'ın güneyine denk gelen Aşağı Mezopotamya bölgesinde hayatını sürdüren bir halk olan İbraniler'e kadar gider. Verimli Hilal üzerinde süren bir göçebeliğin ardından İbrahim'inde dahil olduğu bir grup İbrani, Kenan'ın güneyine yerleşti.
İbrahim, düşünen, akıl yürüten, akıl yürütme yoluyla gerçeğin bilgisine ulaşma yöntemini kullanan akıllı biri olarak, akla, bilgiye istinat eden sağlam bir imana ulaşmıştır.
İlgili 19 soru bulundu
Hazreti İbrahim (a.s) tevhid inancı konusunda örnek gösterilebilecek peygamberlerden birisi olup hayatı boyunca birçok zorlu imtihan ile karşılaşmıştır.
İbrahim, devrinin siyasi otoritesi olan Nemrûd'un baskı ve zulümlerine rağmen inandığı kutsal değerlerden asla taviz verme- miştir. Bu durum, onun ateşe atılmasına sebep olmuştur.
Yani Türk topraklarından göçüp URfaya gelmiştir. Asıl adı Tarekh veya Taruh tur. Tarek, zamanla Tarık Türük Türk olmuştur. Yani ibrahimin babası Azeri kurandaki adı ile ele alırsak, Azeri Türküdür.
İbrâhim ve oğlu İsmâil'in dualarında yer alan bu peygamber onların soyundan gelen Hz. Muhammed'dir. Nitekim İsmâil'in neslinden daha başka peygamber de gelmemiştir.
"Hz.İbrahim Ur Şehrinin Rahibidir Ve Sümer Halkındandır.. Sümerler Türk Soyundan Gelir..'' - YouTube.
El Halil (Rûdaw) - Batı Şeria'daki El Halil kenti. Filistinliler kente El Halil, Yahudiler ise Hebron diyor. Filistinliler için şehrin adı, Müslümanlar tarafından Allah'ın dostu İbrahim veya İbrahim Halil olarak bilinen Hz. İbrahim'in adından geliyor.
İbn Hazm'a göre ilk defa Arapça konuşan kişi Hz. İsmâil, ilk İbrânîce konuşan kişi Hz. İshak, ilk Süryânîce konuşan kişi de Hz. İbrâhim'dir, bu sebeple Süryânîce hem Arapça hem de İbrânîce'nin aslını oluşturmaktadır (el-İḥkâm, I, 30-31).
Yakup sonrası İbrahim dini İslam inancı, Yakup peygamberin büyük oğlu ve Yusuf peygamberin de ağabeyi olan Alevi etrafında şekillenmiştir. Ataları gibi bir Türkmen göçer olan Alevi, Babası Yakup peygamberden öğrendiği İbrahim dini İslam'ı kendi ırkı Türkler arasın da yaymıştır.
Kurumsal olarak peygamberliği barındıran dinlerin dışında da Tanrıyla veya tabiatüstü varlıklarla irtibatı sağlayan bazı aracı şahsiyetlerin varlığı bilinse de dinî bir sistem olarak peygamberliği barındıran dinlerin Yahudilik, Hristiyanlık, Zerdüştlük, Maniheizm ve İslâm olduğu kabul edilmektedir.
"İbrahim sadece üç defa yalan söylemiştir. Bunlardan ikisiAllah'ın zatıyla ilgilidirll.
Kur'an'da geçen peygamberlerin yaklaşık kronolojik sırası şöyledir: Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed.
Hz. Âdem ile Hz. Muhammed arasında geçen zamanın yaklaşık altı bin sene olduğu yönündeki bugünkü bilimsel verilerle uyuşmayan bu görüşler, kanaatimizce efsanevi ata veya kurucu ata kültüyle bağlantılı tarihlendirmeleri dile getirmektedir.
Son peygamber Muhammed onun soyundan gelmektedir. Kur'an'da adı 15 defa geçmektedir. İbrahim'in oğludur. Muhammed haricinde, Kur'an'da adı geçip de kendisinden sonra gelen bütün peygamberlerin atasıdır.
Kureyş (Arapça: قريش), rivayet kültüründe İslam peygamberi Muhammed'in mensup olduğu Arap kabilesidir.
Sûre-i Enbiyâ, Âyet 69'un izahında İbrâhim Aleyhisselâm'ın ateşe atılması İbrâhim Aleyhisselâm'ın, zevcesi Hz. Sâra'ya, ″Hemşirem″ diye söylemesinin nedeni geniş olarak anlatılmaktadır.
Bunun üzerine İbrahim Peygamber'in sözlerini ve davranışını Nemrut'a ilettiler. Onların inanç ve yasalarına göre suçluydu. Nemrut, İbrahim Peygamber'in ateşe atılmasını emretti.
İbrâhim'in ateşe atılması olayı-nın; Irak'ın Sevâd bölgesinde yer alan bir yerleşim yeri olan Kûsâ'da gerçekleştiği belirtilirken, çağdaş bazı müfessirler olayın Harran veya Şanlıurfa'da vuku bulduğunu ifade etmektedirler.
İbrahim'in babasının adı, Terah olarak geçmektedir. Soy ağacı ise (Abram b. Terah b.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri