Ancak 2016 yılında kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla tüm yıl için üçüncü saat dilimi olan GMT+3 (Iğdır) Türkiye'nin ulusal saatidir.
GMT +3, Türkiye'de kullanılmakta olan saat dilimi olarak ifade edilebilir.
Türkiye gibi GMT +3'ü sabit zaman dilimi olarak kullanan diğer ülkeler, Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar.
GMT-3'de saat 08:00 1 Eylül Çarşamba iken Türkiye'de 14:00 dür.
GMT Saat Dilimleri Nelerdir? Greenwich'in doğusunda ve batısında kalan 180'er adet meridyenin her biri arasında 4 dakikalık zaman farkı olduğu hesaplanmış ve bu şekilde dünya, 12'si doğuda, 12'si batıda olmak üzere 24 saat dilimine bölünmüştür. Bu saat dilimlerinin her birine GMT saat dilimleri denir.
İlgili 25 soru bulundu
Ancak 2016 yılında kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla tüm yıl için üçüncü saat dilimi olan GMT+3 (Iğdır) Türkiye'nin ulusal saatidir.
Türkiye ile birlikte UTC+03:00 saat diliminde yer alan diğer ülkeler Bahreyn, Belarus, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Irak, Katar, Kenya, Komorlar, Kuveyt, Madagaskar, Somali, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, Tanzanya, Uganda, Ürdün ve Yemen'dir.
Doğu Avrupa Saati (kısaca DAS), UTC+02.00 zaman diliminin bir parçasıdır. GMT'den 2 saat ileridir. Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte, bazı Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri tarafından kullanılır.
Greenwich Ortalama Zamanı (İngilizce: Greenwich Mean Time), Greenwich Saati veya kısaltmasıyla GMT, başlangıç meridyeni üzerinde ortalama güneş zamanı. GMT, Britanya Adaları'nın standart zaman dilimidir. Adını Londra'nın güneydoğusundaki Greenwich banliyösünden alır.
Doğal olarak İstanbul hakkında genel bilgi edinmeye çalışırken akla gelen sorulardan biri de bu metropolün saat dilimidir. Türkiye'nin bulunduğu saat dilimi GMT+3 saat dilimi. Dolayısıyla İstanbul da bu saat dilimini kullanıyor. Türkiye'nin en batı illeri ile doğu illeri arasında 76 dakikalık saat farkı bulunmaktadır.
GMT+1'de saat 00:00 31 Mart Pazar iken Türkiye'de 02:00 dir. GMT+1 Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
Optimum nokta, kışın GMT+2:30 saat diliminin yani Ordu-Fatsa'dan geçen 37,5 derece doğu meridyeninin referans alınmasıdır.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
31 Mart 2024 tarihine kadar sürecek kış saati uygulaması nedeniyle, Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1'den 2'ye, İngiltere ile 3'e çıkacak.
GMT+2 Türkiye'nin 1 saat gerisindedir.
Görüleceği gibi yaz saati uygulaması yüzünden +3 oluyor. Türkiye her zaman GMT +2 dir Avrupa yada Türkiye standartlarında değişme olmadığı sürecede öyle kalacak.
Türkiye'de artık yıl boyu yaz saati geçerli olacak!
Ülkemizde artık yıl boyu yaz saati uygulanacak. Böylece saatlerimiz her zaman GMT+03 (UTC+03) gösterecek.
TÜRKİYE ARTIK GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE
GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır.
Rusya Türkiye ile aynı saate sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri