IBAN öğrenmek istediğiniz hesaba ait kartın üzerinde yer alan TR ile başlayıp 16 haneli numara IBAN numarasıdır. Bu numara bazı kartların arka yüzünde de olabilir. Bazı banka kartlarının üzerinde ise hiç olmaya da bilir. Bazı banka kartlarının ise sadece hesap numaranız yazar.
IBAN numaraları bazı banka kartlarında belirtilse de bunun güvenli olmayacağı düşünülerek kartlarda çoğunlukla IBAN'a yer verilmez.
Hesaplarınıza ait IBAN`larınızı yalnızca Bankanızdan öğrenebilirsiniz bunun dışında hesap cüzdanlarınızdan ,Atm'lerden , internet şubenizden yada telefon bankacılığı aracılığı ile öğrenebilirsiniz.
IBAN numarasını kredi kartı veya banka kartının ön yüzünde bulmak mümkün. Kartın ön yüzünün alt kısmında detaylı şekilde TR ile beraber 24 haneli numara verilmektedir. Böylece toplamda IBAN numarası 26 haneden oluşur. Herhangi bir dijital işlem yapılmak istendiğinde bu 26 hane eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
4747 IBAN Sorgulama
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.
18 yaş altı banka hesabı açma işlemleri için her bankanın farklı bir şartı olabilir. Fakat hemen hepsinin ortak şartı, hem 18 yaşından küçük olan ve hesabın sahibi olacak olan çocuğun hem de velisinin banka şubesine gitmesidir. Birkaç temel belge talep edilir ve belgelerin ibraz edilmesinin ardından imzalar atılır.
IBAN numarası nerede yazar? IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
ZİRAAT HESAP NO NEREDE YAZAR VE IBAN İLE ÖĞRENME
Ziraat hesap noyu öğrenmenin kolay yollarından biriside size ait olan banka kartının üzerine bakmaktadır. Çünkü bazı kartlarda iban numarası yazar. Bu iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasını ortaya çıkarır.
IBAN numarasını hesap kartınızı kullanarak atm'den alabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak da alabilirsiniz.
Ülke kodu + kontrol hanesi + banka/kurum kodu + rezerv alanı + temel hesap numarası alanı. Bu sayede Türkiye'deki banka hesapları uluslararası standartlara uygun bir şekilde tanımlanır. Örneğin, Türkiye'deki bir banka hesabının IBAN numarası aşağıdaki gibi görünebilir: TR12 0006 1005 1978 6457 8413 01.
Türkiye IBAN'ı 26 haneden oluşmaktadır. İlk 2 hane ülkemizin uluslararası kodu olan TR'dir. İzleyen 2 hane kontrol basamaklarını oluşturmakta ve IBAN'ın doğrulanmasında TBB / IBAN Uygulaması / Ekim 2009 1 Page 2 kullanılmaktadır. Sonraki 5 hane banka kodunu ifade etmektedir.
Kredi kartı hesaplarına IBAN verilmemektedir. Bu nedenle kredi kartı numarasına yapılan para transferlerinde IBAN kullanılmamaktadır.
Banka hesap numarası aynı zamanda IBAN olarak da bilinmektedir. IBAN kelimesinin açılımı ise International Bank Account Number olarak ifade edilebilir. Kelimenin Türkçe anlamının ise Uluslararası Banka Hesap Numarası olduğu bilinmektedir. IBAN en fazla 34 alfanumerik karakterden meydana gelmektedir.
Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'nda, Hesaplar ve Ürünler > Hesaplarım > Hesap bölümünden görüntüleyebilir, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi veya size en yakın Garanti BBVA şubesinden de IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Genel olarak IBAN; ülke kodu, banka/şube kodu, rezerv numarası ve hesap numarasından oluşan bir kombinasyondur. IBAN numaralarının başında, hesabın bulunduğu ülkenin kodu yer alır. Türkiye'nin kodu TR olduğu için ülkedeki tüm numaralar bu kısaltma ile başlar. Ülke kodundan sonraki 5 rakam, IBAN şube kodunu ifade eder.
İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.
Sen de 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçüksen; İlk İmza Hesabı açtırarak senin için tasarlanan İlk İmza dünyasına katılabilirsin. İlk İmza Hesabı açtırmak için veli ya da vasin ile en yakın İş Bankası Şubesi'ne gelmen yeterli. Bir sonraki adımda, bankacılık işlemlerini kendin gerçekleştirebilirsin.
12-18 yaşları arasındaysan, en yakın İş Bankası Şubesi'nden 18 yaş altına özel banka hesabı olan İlk İmza hesabı açtırabilir ve İlk İmza Bankamatik Kartı sahibi olabilirsin. İlk İmza Bankamatik Kartı ile İş Bankası ve Maximum'un avantajlı dünyasına adım atacaksın.
Çocuğunuzun adına gerekli yasal belgeleri yasal temsilcisi olarak siz imzalarsınız. Çünkü 18 yaş altındaki kişiler tarafından banka hesabı açılamaz.
Hesap Numarası Nerede Yazar? Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
e-Devlet'e IBAN (banka hesabı) tanımlamak için ilk olarak e-Devlet hesabının açılması gerekmektedir. e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin.
Korsanlar oltalama (phishing) yöntemiyle şirketlerin gönderdikleri IBAN numarasını kendi IBAN numarasıyla değiştiriyor. Sonuç ise hüsranla sonuçlanıyor. Şirketler, aldıkları ürünlerin parasını hiç farkına bile varmadan bilgisayar korsanlarının hesabına yatırıyor ve bunun farkına hiç kimse farkına varmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri