IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
Bankaların verdiği dekontu sorgulamak için o bankaya ait olan hesabınıza giriş yapmanız gerekir. İnternet bankacılığı şifreniz ile hesabınıza girdikten sonra son işlemler menüsünden dekontu görebilirsiniz. Yaptığınız işleme tıkladıktan sonra dekontu görüntüle seçeneği çıkacaktır. Bu sayede dekontunuza ulaşabilirsiniz.
TCMB, 10 Ekim 2008 tarihinde “Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ” yayınlayarak 2009 yılından itibaren hesap cüzdanları, hesap özetleri, dekont, sözleşme, çek ve belgelerde IBAN gösterilmesini zorunlu hale getirdi.
IBAN numarasını hesap kartınızı kullanarak atm'den alabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak da alabilirsiniz.
Dekontlar üzerinde “dekont no” şeklinde isimlendirilmiş olan numara bulunur. Bazı işlemlerin yapılması için bu numaraya ihtiyaç duyulur. Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
İlgili 29 soru bulundu
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Banka hesabından fatura, alışveriş, para transferleri gibi ödeme işlemleri yapıldıktan sonra müşteriye verilen fişe "Dekont" denir.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Bankada hesabın bulunduğuna dair resmi bir evrak olan banka hesap cüzdanı ne işe yarar diye araştıranlar bulunur.
bu belgelerde bankanın adı, şu adı, banka vergi dairesi ve vergi hesap numarası, hizmeti yaptıranın adı soyadı, banka hesap no, varsa vergi dairesi ve vergi hesap no, işin mahiyeti ve bu hizmetten dolayı alınan ücret ile yetkililerin imzaları bulunur.
Kısaca e-Dekontun muhatabına elektronik ortamda (e-posta, SMS, ftp, web uygulaması ve benzeri yöntemler) iletilmesi veya e-Dekont çıktısının banka görevlisince kaşe tatbiki veya ıslak imzalanması ya da noter onaylı preprinted hazır imza kullanılması suretiyle teslimi gerekmektedir.
IBAN öğrenmek istediğiniz hesaba ait kartın üzerinde yer alan TR ile başlayıp 16 haneli numara IBAN numarasıdır. Bu numara bazı kartların arka yüzünde de olabilir. Bazı banka kartlarının üzerinde ise hiç olmaya da bilir. Bazı banka kartlarının ise sadece hesap numaranız yazar.
e-Dekontlarıma Nasıl Ulaşabilirim? Yapı Kredi Mobil ve İnternet Şubesi'ne giriş yaptıktan sonra Hesaplarım menüsünden hesap hareketi seçimi yaparak e-dekontunuzu görüntüleyebilir, dilerseniz e-posta adresinize iletilmesini sağlayabilirsiniz.
Banka dekontu
Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.
Son 1 yıl içerisinde yapmış olduğunuz tüm işlemlere ait dekontları, İnternet Bankacılığı'ndan görüntüleyebilirsiniz. Dekontlar, bilgilendirme amaçlıdır. Dekontunuzu resmi işlemlerinizde kullanmak istediğinizde, en yakın şubemize başvurarak alabilirsiniz.
Bankalara gidemeyen kişiler, ATM cihazlarından yardım alabilir. Kart, ATM cihazlarına takılarak hesap detaylarına tek tıkla ulaşılabilir. Eğer kişiler ATM bulamıyorsa, bankaların mobil uygulamalarını telefonlarına indirerek ihtiyaç duydukları IBAN numarasına ulaşabilir.
4747 IBAN Sorgulama
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.
Hesabınızın IBAN'ını Nasıl Öğrenebilirsiniz? Buraya tıklayarak, Yapı Kredi ınternet Bankacılığı "Hesaplar" menüsü "Hesaplarınız" adımında yer alan "IBAN BİLGİLERİ" bölümünden, 444 0 444 Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi'nden veya size en yakın Yapı Kredi şubesi'nden de IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.
İş görüşmelerinde gerekli olmayan T.C. kimlik numarası, IBAN numarası, banka bilgilerin gibi kişisel verilerini de hiçbir koşulda hem profilinde hem de işverenlerin seni yönlendirebileceği İşin Olsun dışı platformlarda paylaşmamanı öneririz.
IBAN numarası nerede yazar? IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
Genel olarak IBAN; ülke kodu, banka/şube kodu, rezerv numarası ve hesap numarasından oluşan bir kombinasyondur. IBAN numaralarının başında, hesabın bulunduğu ülkenin kodu yer alır. Türkiye'nin kodu TR olduğu için ülkedeki tüm numaralar bu kısaltma ile başlar. Ülke kodundan sonraki 5 rakam, IBAN şube kodunu ifade eder.
Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır.
Bu tür “Belge Türü” bölümünde yer almayan diğer belge türlerini ifade etmektedir. Banka dekontu, ücret bordrosu, hesap ekstresi, sözleşmeler, oda aidat makbuzu, apartman aidat makbuzu, vergi dairesi alındısı makbuz, vb. belgeler bu tür kapsamında değerlendirilebilir.
Dekontlar, borç dekontları ve alacak dekontları olmak üzere iki türdür. Hesaplar arasındaki hareketi gösteren fiş ya da belgeyi dikkate alan tüm işletmeler, yaptıkları ticari işlemlerin tamamı için dekont kullanır. Genellikle finans sektörü için dekont bastırma işlemi büyük önem taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri