Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
TCMB'nin belirlediği FAST işlem limitleri dahilinde bir işlem için azami 20.000 TL'dir.
EFT işlemlerinde para transferi için bir üst sınır yoktur. FAST işlemlerinde tek seferde 20.000 TL'ye kadar olan miktarlar için para transferi yapılabilir.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
Bizzat şubeye giderseniz bankanız daha yüksek miktarlar göndermenize izin verebilir. Yani banka şubesinden yüklü miktar göndermek genellikle daha hızlı ve kolaydır. Tüm transfer bilgilerinin bulunduğu PDF belgesini indirerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
EFT Saatleri 08.30-16.00 arasındadır. EFT ücretleri 1.000 TL 1.14 TL, 1.000 – 50 Bin TL 2.29 TL, 50 Bin TL üzeri 28.65 TL'dir.
Her bankanın EFT için günlük işlem limiti mevcuttur. Bu limitin oranı, bankadan bankaya farklılık gösterir. Genellikle bankacılık sektöründe limit koyma prensibi, banka kullanıcılarının güvenliği açısından uygulanmıştır. EFT limiti ile kullanıcıların bilgisi dışında para gönderimini engellemek amaçlanır.
Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 14 Şubat 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 20000 TL'ye yükseltilmiştir.
Nasıl Kullanılır? FAST Sistemine üye finansal kuruluşunuzun mobil ya da internet bankacılığı uygulamalarına girerek 7x24 FAST ödemesi gönderebilirsiniz.
Güncel olarak Ziraat Bankası tarafından uygulanan EFT limiti, bireysel hesaplar için 200.000 TL'dir. Bu limit banka tüzel hesaplar için ise 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
EFT, alıcının banka hesap numarası veya IBAN numarası ile kullanılabilir.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
Havale limiti de EFT limiti gibi bankaya bağlı olarak değişmektedir. Havale limiti genelde 200.000 TL ila 300.000 TL arasındadır.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, 20.000 TL ve altındaki para transferlerinizi 7 gün 24 saat yapabilir, işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA Mobil (Bireysel) üzerinden 20.000 TL ve altı, başka bankaya yapılacak tüm para transferi işlemleri FAST sistemi üzerinden gönderilmektedir.
Akbank EFT Limit Ne Kadardır? Akbank'tan başka bankalara para transferi belli bir limit dâhilinde gerçekleştirilebilir. Akbank her müşterisine 150 bin TL'lik EFT limiti belirler. Belirlenen 150 bin TL üst limiti yeterli bulmayan müşteriler bağlı olduğu şubeye başvuru yaparak, limit artırma talebinde bulunabilir.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
Banka memuru, yapacağınız ticari işleminin nedenini paranın nereden geldiğini ve ne için kullanılacağını sormakla yükümlüdür. Hatta banka bazı durumlarda, sözleşme, fiş ,fatura yada açıklamanızı destekleyecek yazılı belge isteyebilmektedir.
Banka havalesinin ulaşması bir iş günü ve ACH ile gönderilen paranın ulaşması 1-3 iş günü sürer.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri