Konaklamalar, öncelikle belediye başkanları olmak üzere rezervasyon sırasına göre yapılacaktır. Konukevinde kalış süreleri; belediye başkanı, meclis üyesi ve belediye çalışanları yılda 20 gün konaklayabilirler.
Madde 3- Misafirhanelerden öncelikle DHMİ Genel Müdürlüğü çalışan veya emekli olan personeli ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri olmak üzere, diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları personeli ile Misafirhanenin müsait olması halinde diğer şahıslar bedelini ödemek kaydı ile faydalanabilir.
Nitekim 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesinin “a” fıkrasına göre; “Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır.
Konukevinde istisnai durumlar dışında barınma süresi en fazla 3-4 gündür. Daha uzun süreli barınmalar kişinin geçerli sebeplerine ve ihtiyaç durumuna göre değişmektedir.
Devlet kurumlarında misafirhaneler -genellikle cüzi bir ücret karşılığında- personel ve aileleri tarafından, otel olarak kullanılır. Bunun yanı sıra ailesinden uzakta görev yapan personelin uzun süreli (bazen görev süresi boyunca) yararlandığı misafirhaneler de mevcuttur.
İlgili 22 soru bulundu
Tesislerden çalışanların eş ve çocukları ile (çocukların 36 ayını doldurmuş olmaları gerekir) ve 1. derece yakınları (sadece ana ve baba) faydalanabilir. Öğrencilerin kendileri haricinde herhangi bir yakını faydalanamaz.
dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler olarak tanımlanmıştır.
MADDE 14 – (1) Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. (2) Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır.
Kamu kaynağı ile sahip olunan ve kamunun tasarru- funda olan, eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzerleri, sosyal tesis, bunların katma değer vergisi ve kurumlar vergi- si mükellefi sayılanları iktisadi işletmedir.
Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Uzatma süresi, sosyal çalışmacı ile çocuğu var ise çocuk gelişimcinin görüşü alınarak, değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.
Öğretmenevinde öğretmenler, öğrenciler, kamu çalışanları ve emekli eğitim çalışanları kalabilir. Bu kişiler Milli Eğitim tarafından bir öncelik sırasına koyulur ve buna göre kabul edilir.
18 – 60 yaş aralığındaki kimsesiz, ihtiyaç sahibi, hayatını tek başına sürdürmekte zorlanan erkek vatandaşlarımızın geçici bir süre zarfında barınma ve iaşelerini, psiko-sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Erkek Konukevi hizmeti sunulmaktadır.
2) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy, altsoy ve mahkeme kararı ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve bunların dışında kalanlar da Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde tesislerden yararlandırılabilir.
Sosyal Tesisler Mevzuatı - T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Resmi kanalllardan bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar bakanlığının ilgili birimine , belediyelere (şayet belediyenin sığınmaevi varsa) dilekçeyle başvurarak ilgili şahsın sığınmaevinde kalıp kalmadığı sorulabileceği gibi, kolluğa kayıp ihbarı yapılarak da sorgulama yapılabilir.
Fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar (varsa çocuklarıyla birlikte, 12 yaş üzeri erkek çocuklar kabul edilememektedir.)
İBB Sosyal Tesisleri (@SosyalTesisler) / X. İstanbul'un En Gözde Mekanlari 23 Sosyal Tesis İle 1.Sınıf Hizmet Kalitesiyle,Tüm İstanbulluların Hizmetindeyiz.
İBB Sosyal Tesisleri ve Spor Tesisleri'nin hesapları ile ilgili muhasebe işlemleri gerçekleştirilir. İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı olarak 24 saat esasıyla çalışan personelin 3 öğün yemek ihtiyacı malzeme şeklinde yada tüketime hazır olarak karşılanmaktadır.
Kahvaltı servis saatleri hafta içi 08.30 ile 12.00 arası hafta sonu 08.30 ile 13.00 arasındadır.
Kazanılan puanlar İstanbulkart'ın geçtiği tüm İstanbulkart harcama noktalarında (toplu ulaşım, İBB Sosyal Tesisleri, Beltur kafeleri, yiyecek içecek otomatları, İspark otoparkları, bisiklet kiralama, iTaksi vb.) kullanılabilecektir.
İstanbulkart; İBB Sosyal Tesisleri'nde geçerli olmakla birlikte İSPARK otoparkı, halka açık tuvaletler, BNB(bisiklet) ve İsper'de kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri