Peki, İBB ücretsiz müzeler hangileri? ÜCRETSİZ MÜZELER NELER? İBB'den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda yerli ziyaretçiler bugün itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.
ÜCRETSİZ MÜZELER HANGİLERİ? Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan "müze girişi kampanyası" kapsamında yerli ziyaretçiler 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni ziyaret edebilecekler.
En nadide eserlerin sergilendiği müzeler içerisinde tarih, sanat ve daha birçok farklı alanda eserler bulunmaktadır. İstanbul müze yönünden en zengin şehirlerdendir. Şehirde toplamda 57 tane müze bulunur.
İlgili 19 soru bulundu
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL. Aya İrini Müzesi giriş ücreti yetişkin = 60 TL.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet'in 100. yılına özel müzelerin 100 gün boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.
100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.
Müzekart GNS Türkiye'de bulunan 300'den fazla müze ve ören yerinde geçerli olup, ücretsiz sahip olunan dijital bir karttır. Müzekart GNS'yi ne kadar süre kullanabilirim? Müzekart GNS'ye başvuru şartları doğru ve eksiksiz olarak yerine getirilerek, üye olunduğu andan itibaren kullanım hakkı sağlanır.
vatandaşları ve 7 yaş altı tüm ziyaretçilerimiz için girişler ücretsizdir. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir. Yoğunluk sebebiyle okul ve kalabalık grup gezileri öncesinde randevu alınması gerekmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri “Müzekart GNS” Projesinin yeniden başladığını duyurdu. Gençlere ücretsiz Müzekart uygulaması yeniden başladı.
Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Miniatürk saat 11.00'e kadar T.C. vatandaşları için ücretsizdir.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Dolmabahçe Sarayı Müzesi Giriş Ücreti 2023
Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 90 Türk Lirası'dır. Bu fiyat yalnızca Selamlık bölümünü kapsar. Eğer Harem bölümünü de gezmek isterseniz (Milli Saraylar Resim Müzesi ile beraber) 140 TL kombine bilet fiyatı ödenmesi gerekir.
Galata Kulesi'nin giriş ücreti 2023 yılında 650 Türk Lirası olarak belirlendi. Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Galata Kulesi'nde müzekart geçerlidir. Bilet fiyatlarına ilişkin detaylar en son 9 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi.
MİLLİ SARAYLAR'DA MÜZEKART DA GEÇERLİ OLACAK
Dolmabahçe Sarayı'nda ise Selamlık bölümünün dışındaki mekanlarda Müzekart'ın geçerli olduğu açıklandı. Yeni fiyat düzenlemelerine göre, Dolmabahçe'nin Haremlik bileti 40 TL, Selamlık 50 TL, Haremlik ve Selamlık ise 60 TL. Topkapı ve Aya İrini için bilet fiyatı 80 TL.
1- Ayasofya Müzesi – İstanbul
Neredeyse 1000 yıl boyunca kilise olarak kullanılan ve daha sonra Fatih'in şehri fethetmesiyle camiye dönüştürülen Ayasofya'yı Müzekart kullanarak ücret ödemeden gezebilirsiniz.
Hayır geçerli değil.Alacağınız biletle Rahmi Koç müzesini ve Ulucanlar Cezaevi müzesini indirimli gezebiliyorsunuz. Keyifli gezmeler.
Listenin ilk sırasında, elbette Louvre Müzesi yer alıyor. Müze olmadan önce Fransız krallarının iki yüzyıl boyunca ikamet ettiği bir kale olan Louvre, mimar I.M.
Dini bayramların ilk günü, müzeler öğleye kadar ziyarete kapalı tutulur. Pazartesi günleri, genel temizlik için teşhir salonları ziyarete kapatılır (Topkapı Sarayı Müzesi Salı günü).
Türkiye'de en yaygın müze türü arkeoloji müzeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri