İbrahim Saraçoğlu'ndan Lavanta Kürü; Hafif ateşte, 10 dakika demlendikten sonra sıcak haldeyken süzülür. Ilıyan lavantalı su, önceden yıkanmış saçlara uygulanır. Dilerseniz, elde edilen suyu sprey şişe yardımıyla hızlıca uygulayabilirsiniz. Yarım saat etki etmesini bekleyen saçlarınızı sadece durulayıp kurulayınız.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Lavanta yağının kullanımı oldukça basittir. Fakat diğer yağlarla birlikte saça uygulanması önerilmektedir. Bu bağlamda argan, üzüm çekirdeği, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlarla birlikte kullanıldığında oldukça etkili olacaktır. Bu karışımları gece yatmadan önce saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur. Saçtaki yağlanmayı azaltır, kepeği önler.
Bakım yağlarının içeriğinde saça iyi gelen yağlar bulunması ile de saçı yumuşatmakta ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Durulama gerektirmeyen bu saç bakım yağları genellikle temiz saça köklerinden başlayarak saç boylarına daha sonrasında ise saç uçlarına uygulanmaktadır.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Böylece saç renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu suya birkaç damla lavanta yağı da damlatabilirsiniz. Böylece sirkenin keskin kokusunu önleyerek daha keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız bu işlemle güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Lavanta yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Öncelikle, lavanta yağının cildi yatıştırma özelliği vardır, hassas ciltler için mükemmel bir seçenektir. Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Gülhane'nin %100 saf ve doğal olarak, distilasyon yöntemi ile elde edilen lavanta, çay ağacı, biberiye ve okaliptus yağlarını baş bitlerinden, kenelerden ve pire gibi parazitlerden korunmak ve kurtulmak için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Lavanta kokusu gibi çiçek kokuları kedilerin çok sevdiği kokulardır.
Lavanta kokusu, şampuanı ve kremi kullanarak da bitleri kendinizden uzak tutabilirsiniz. Çünkü, bitler lavanta kokusunu sevmez ve kaçarlar.
Bit ve Sirke Tedavisi –
Şampuanla saçınızı yıkamadan 20 dakika önce lavanta yağıyla yapacağınız masaj bit ve sirkeleri kafanızdan uzaklaştırır, yumurtalarını öldürür. Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Biberiye yağı saçın gürleşmesi ve uzaması için en etkili doğal yağlardan biridir. Biberiye yağı, hücre metabolizmasını hızlandırmak için kullanılır, bu da saç uzamasını uyarır ve iyileşme sürecine de katkıda bulunur.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Saçın kökünden ucuna kadar uygulanan lavanta yağı saçı beslemekte ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Argan yağı ve doğal zeytinyağı saç dökülmesini yüksek oranda azaltan yağlar arasına girmektedir. Badem yağı kullanımı da şampuan ya da saç kremi ile beraber saçın kökünün güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri