İbuprofen öncelikle ateş (aşılama sonrası ateş dahil), hafif ila orta şiddette ağrı (ameliyat sonrası ağrının giderilmesi dahil), ağrılı adet kanaması, osteoartrit, diş ağrısı, baş ağrıları ve böbrek taşlarından kaynaklanan ağrıları tedavi etmede kullanılır.
- Hafif ve orta dereceli ağrı tedavisinde, - Opioid analjeziklerle beraber orta ve ileri dereceli ağrı tedavisinde, - Ateş tedavisinde. olan veya kalp-damar hastalık risk faktörlerini taşıyan hastalarda risk daha yüksek olabilir. - İBUPROFEN-PF koroner arter by-pass cerrahisi öncesi ağrı tedavisinde kullanılmamalıdır.
Her bir tablet 400 mg ibuprofen içerir. • PROFEN‟nin etkin maddesi olan ibuprofen, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ağrı kesici bir ilaç grubuna aittir. PROFEN'in de dahil olduğu bazı ilaç gruplarının kalp krizi (miyokard infarktüsü) ve felç riskini az da olsa arttırabilme riski vardır.
Ibuprofen; iltihap (yangı) ve orta şiddetteki ağrıların tedavisi amacıyla romatoid artrit, osteoartrit, adet krampları veya adet öncesi ağrı ve ödeme (menstrüel ödem) karşı kullanılmakta olan bir nonsteroid antienflamatuar ilaçtır1.
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda önerilen başlangıç dozu 2 tablet ve devamında gerekli ise her 4 saatte bir 1-2 tablet şeklinde kullanılmalıdır. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Daima etkin en küçük doz kullanılmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Günde 3 – 4 defa kullanılabilir. Etkisi 30-45 dk içinde başlar. 6 aydan büyük çocuklarda kullanılır. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımda böbrek ve mide üzerinde yan etkileri vardır.
Çok miktarda ibuprofen alındıysa, midenin bozulmasına neden olur, bazen nefes alıp vermeyi etkiler ya da insanın uykusunu getirir.
İbuprofen güçlü analjezik ve antipiretik etkisi ile genel ve özellikle enflamasyon ile birlikte ağrı ve ateşlerde endikedir. Ayrıca, sportif faaliyet sonucu meydana gelen yumuşak doku zedelenmelerinde, genel anestezide postherniorafi ağrılarında, epistom ağrılarında kullanılır.
Aspirin dışında, eczanelerde satılan adları ile Voltaren, Naprosyn, Exen, Endol, Etol, Profenid, Rantudil gibi ilaçlar da bu gruptandır.
NUROFEN tabletler bir bardak su ile beraber aç karnına alınabilir. Yine de, çok az kişi NUROFEN ile hafif hazımsızlık yaşayabilir. Eğer böyle bir durum gelişirse tabletlerin bir miktar yiyecek veya süt ile alınması yardımcı olacaktır.
Opioidler (narkotik analzezikler): En güçlü ağrı kesiciler bu gruba dahil olmaktadır. Kodein, tramadol ve morfin bu gruptandır. Bu tür ağrı kesiciler beyindeki ağrı mesajlarını değiştirme etkisine sahiptir. Genellikle kanser hastalarının yaşadığı şiddetli ağrılarda kullanılmaktadır.
Vücudunuz daha fazla ter atarak vücut ısısını düşürmek için daha fazla savaş verir. Parasetamol ve ibuprofen içeren ilaçlar alarak ateşin ve terlemenin etkisini azaltabilirsiniz.
Tüm topikal formları reçetesiz ilaç olarak sınıflandırılmıştır. Sadece ibuprofen etkin maddesini içeren oral tablet formunun maksimum 200 mg yitilikte ve süspansiyon formunun ise maksimum 100 mg/5 ml yitilikte ve 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılmak koşulu ile reçetesiz ilaç olarak sınıflandırılmıştır.
kısa süreli olarak, Juvenil romatoid artrit' in semptom ve bulgularının tedavisinde kullanılır. Dozlar, günde 4 defaya kadar 6 saatte bir verilmelidir. Jüvenil romatoid artrit endikasyonunda, bölünmüş dozlar halinde vücut ağırlığı başına 40 mg/kg/gün dozuna kadar kullanılabilir.
Yetişkinler Önerilen doz, bölünmüş dozlar halinde günde 1200-1800 mg'dır (günde üç defa 4-6 ölçek). Bazı hastalarda 600-1200 mg/gün dozunda idame edilebilir. Bölünmüş dozlar halinde verilen günlük doz 2400 mg'ı geçmemelidir. Ancak gerektiğinde, doz 3200 mg'a yükseltilebilir.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
DOLOREX, 10 veya 20 adet kaplı tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir. DOLOREX, ağrı ve iltihabın tedavisinde kullanılan "nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler)" adı verilen bir ilaç sınıfına aittir.
NSAII'ler – Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (Kortizon olmayan iltihap giderici ilaçlar) NSAİİ'ler semptomatik, iltihap giderici (anti inflammatuar), ateş düşürücü (anti piretik) ve ağrı kesici (analjezik) ilaçlardır.
Açıklamada, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, haberlere konu olan 1 Aralık 2017 tarihli makalenin incelendiği belirtilerek, Türkiye'de Ibuprofen etkin maddeli ilaçların, reçeteli olarak sadece eczanelerde satıldığı bildirildi.
Nurofen, Reckitt Benckiser'e ait etken madde olarak ibuprofen içeren bir ilaç markasıdır. 1983 yılında Boots UK tarafından tanıtılan Nurofen markası, Reckitt Benckiser'in 2005 yılında Boots'u satın almasının ardından Reckitt Benckiser'in eline geçmiştir.
Ağrı kesiciler, boğaz ağrısının şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Bunlar arasında aspirin, ibuprofen ve parasetamol gibi reçetesiz satılan ilaçlar bulunur. Ancak aspirin 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Ağrı kesiciler, boğaz ağrısını hafifletmek için kısa süreli kullanılabilir.
Çocuklarda Ateş Düşürücü Kullanımı
Son zamanlarda ateş düşürücü olarak Asetaminofen (Parasetamol) ve İbuprofen arasında etkinlik açısından sıkça sorular gelmekte ve bununla ilgi de çalışmalar yapılmakta, İbuprofenin 2 yaş üzerinde ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisinin asetaminofene göre daha yüksek olduğu biliniyor.
BRUFEN COLD & FLU, serebrovasküler kanaması olanlarda ya da herhangi bir aktif kanaması olanlarda kontrendikedir. BRUFEN COLD & FLU, şiddetli hipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalıklarda, koroner arter hastalığında kontrendikedir.
Ağrı kesici etki için, 6 saatte bir 400-800 mg doz damar yolu ile uygulanır. Ateş düşürücü etki için, 4-6 saatte bir 400 mg veya her 4 saatte bir 100-200 mg doz uygulanır. İstenmeyen etkiler, belirtileri kontrol altına almak için gerekli olan en düşük etkin dozun en kısa sürede kullanılması ile en aza indirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri