Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2001 yılında uluslararası dolaşıma sokulan International Classification of Functioning, Disability and Health başlıklı sınıflandırma sistemi, T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırması olarak çevrilmiştir.
ICF, çeşitli disiplinler ve farklı sektörlere hizmet etmek amacıyla tasarlanmış kapsamlı bir sınıflandırmadır. Özel amaçları şu şekilde özetlenebilir: · Sağlık ve sağlıkla ilgili durumların, sonuçlarının ve belirleyicilerinin anlaşılması ve araştırılması için bilimsel bir temel oluşturmak.
ICF yüksek konsantrasyonda potasyum ve fosfat içerir. NA-K Pompası Na-dışarıda yüksek, K-içeride yüksek tutar. Moleküllerin az yoğundan çok yoğun ortama enerji (ATP) harcayarak, Ak.f taşımayla sağlanır. Moleküllerin çok yoğun ortamdan az yoğun ortama osmoz ve difüzyonla enerji harcanmadan, Pasif taşımayla sağlanır.
ICF, engelliliği kişinin sorunu olarak gören tıbbi engellilik modelini ve engelliliğin çevre tarafından yaratıldığını kabul eden sosyal engellilik modelini bütünleştiren biyopsikososyal bir modeldir. ICF, engelliliği “tıbbi” veya “biyolojik” bir işlev kaybı olarak görmez, engelliliğin sosyal yönlerini dikkate alır.
ICF, “International Classification of Functioning, Disability and Health” ın kısaltılmış halidir ve 2001 yılında WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından yayınlanmıştır. Türkçe'ye “İş görebilme becerisi, engellilik ve sağlık için uluslarası sınıflandırma sistemi'' olarak çevrilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
ICF, International Coaching Federation'ın kısaltmasıdır ve dünya genelinde koçluk profesyonellerinin eğitimini, standartlarını ve uygulamalarını denetleyen bir kuruluştur. ICF, koçluk alanında en yüksek standartları ve etik kuralları teşvik ederek, koçluk hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefler.
ICF'in tanımı ile koçluk, koçluk alanların, kişisel ve profesyonel potansiyelleri en üst seviyeye çıkarmak için esinleneceği, düşündürücü ve yaratıcı bir ortaklıktır. 25 yıl önce kurulmuş olan ICF'in amacı, profesyonel koçluk sanatını, ilmini ve mesleğini ilerletmektir.
BİR KOÇ OLUN
Koçluk yolculuğunuza ICF akredite eğitim veren bir kurumdan eğitim alarak başlayabilirsiniz. Sonrasında ICF Türkiye'ye üye olarak katılabilir, ayrıca ünvan sertifikası alarak koçluk mesleğini uluslararası yetkinlik ve etik standartlara uygun uygulayabilirsiniz.
4 Modul ICF Onaylı Koçluk Eğitimi Ücreti (Program Fee)
*** 60 saat Temel Program Ücretimiz 21.850 TL + K.d.v. *** Bu program için erken kayıt tarihi 30 gün ve 15 gün öncesidir.
ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.
Koçluk, potansiyel sorunları belirleyip bunları düzelterek gelecekteki sonuçları iyileştirmeyi amaçlar. Diğer taraftan mentorluk, performansı artırmak için becerilerinizi ve bilginizi paylaşmayı içerir. Son olarak, koçluk resmi eğitim gerektirirken mentorluk resmi eğitim gerektirmez.
LGS Öğrenci Koçu Sınav Başarısına Katkı Sağlar!
Yaptığı çalışmalar sonucunda öğrenciye belli sorular yönlendirir. Sınav kaygısıyla alakalı öğrencilere, bazı konularda bilgiler ve bu süreçte onun yanında olacağını hissettirerek öğrencinin daha iyi hissetmesini sağlar.
– Öğretmenlik dalı hangi dalda olursa olsun eğitim koçluğu sertifikası almak için başvuru yapılabilir. – Psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler bu sertifikayı almak üzere başvuru yapabilirler. En çok tercih edilenler listesinde ayrıca belirtmek gerekli ki başı psikolojik danışmanlar çekmektedir.
Program AC-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı olduğu için AC Onaylı Uluslararası sertifikası da eklenebilir. Profesyonel Uzman Koçluk Programını seçerseniz Üniversite (E-DEVLET) Onaylı Profesyonel Uzman Koçluk Sertifikası verilmektedir.
ICF hangi yıl kurulmuştur? ICF 1995 yılında kurulmuştur.
Program mezuniyeti ve PCC unvan başvurusu için 500 saatlik bireysel koçluk seans deneyimi gerekmektedir. En az 25 farklı danışanla yapılması gereken bu 500 saatin en 450 saati ücretli koçluk seansı olmalıdır. İlk modül sonrası yapılan tüm koçluklar geçerli sayılır. Eğitim içinde yapılan koçluklar dahil değildir.
Eğitim Koçu Nasıl Olunur? Eğitim Koçu maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2024 yılı itibari ile 6 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Eğitim Koçu maaşları 35.000 TL'dir. En düşük Eğitim Koçu maaşı 28.000 TL iken, en yüksek Eğitim Koçu maaşı 47.500 TL'dir.
İyi bir öğrenci koçu olmak için psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık, rehberlik gibi bölümlerden eğitim alınabilir. Eğitim koçu olabilmek için, Öğrenci koçu olmak isteyen kişiler illa bir üniversite de okuması gerekmez. Fakat iyi bir üniversite eğitimi ile birlikte meslekte daha avantajlı olabilirler.
İyi bir dinleyici olmak, analitik düşünme becerilerine sahip olmak, çözüm odaklı yaklaşım benimsemek, iyi bir iletişimci olmak, esneklik göstermek ve pozitif bir yaklaşım benimsemek öğrenci koçları için önemli becerilerdir.
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
https://www.icfturkey.org/icf-hakkinda/icf-etik-kurallari-2019/ web sitesinde ise koçluk hizmeti alan kişi için müşteri tanımlaması kullanıldığı görülmektedir.
Mentorluk, bilginin, sosyal sermayenin (sosyo-kapital) ve alıcının iş, kariyer veya mesleki gelişim ile ilgili algıladığı psikososyal desteğin gayri resmi aktarımı için bir süreçtir. Mentorluk makbuzu alan kişiye protégé (erkek), protégée (kadın), çırak veya eğitimci denilebilir.
Koçluk türlerini şöyle sıralamak mümkündür. Takım koçluğu, yönetici koçluğu, ilişki koçluğu, yaşam koçluğu, kariyer koçluğu, öğrenci koçluğu, nefes koçluğu alanları bulunmaktadır.
Koçluk sistemiyle, kişi, kendisine tutulan ayna ile güçlü ve gelişmeye açık yönlerini keşfeder. Önceliklerine uygun hedefler koyar ve eylem planları yapar. Hatalarından ders çıkarır, sürekli öğrenerek performansını artırır. İnisiyatif kullanır ve kararlarının sorumluluğunu taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri