EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
=EĞERHATA(A2/C2;0) formülünü kullandığınızda, Excel öncelikle A2/C2 formülünü çalıştırır ve sonucu hata vermezse sonucu gösterir. Eğer A2/C2 hata sonucu döndürürse, EĞERHATA formülü devreye girerek, hata değerini gizler ve =EĞERHATA(A2/C2;0) ifadesinde olduğu gibi 0 değerini hücreye yazar.
Eğerhata işlevi formüldeki hataları yakalamayı ve bu hatalar için istenen ifadelerin yazılmasını sağlar. Bir formül bir hata sonucu döndürürse belirttiğimiz sayısal veya metinsel değeri verir; aksi takdirde, formülün sonucunu verir.
Excel'de EĞERHATA Fonksiyonu nasıl kullanılır? Excel'de EĞERHATA formülü, oluşturduğunuz bir formülün sonucu hata olarak gelirse, EĞERHATA Formülü içinde kullandığınız parametreyi döndürür. Formülünüz hata vermezse, formülün sonucunu döndürür. = EĞERHATA(değer; eğer_hataysa_değer) şeklindedir.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
İlgili 36 soru bulundu
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")
IF(EĞER) fonksiyonu Excel'in en popüler ve en çok kullanılan fonksiyonlarından birisidir. IF(EĞER) fonksiyonu hücrelerdeki değerleri mantıksal karşılaştırma yapmak için kullanılır.
Bir hücre #DEĞER! hatası içeriyorsa düzenlemek için hücreye çift tıklayın. Çıkarma işlemi için eksi işareti olması gereken yerlerde virgüller varsa bunları eksi işaretleriyle değiştirin. ENTER tuşuna basın.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Hataya neden olan formüller içeren hücreler: Formül beklenen söz dizimini, bağımsız değişkenleri veya veri türlerini kullanmaz. Hata değerleri #DIV/0!, #N/A, #NAME?, #NULL!, #NUM!, #REF! ve #VALUE! değerlerini içerir.
Excel'de uyarı nedir dediğimizde aklımıza gelen diğer hatalardan biri olan SAYI/0! hatası, bölme işlemi yapılırken karşılaşılan hata çeşididir. Bu hatanın nedeni ise bölenin 0'a eşit olmasıdır.
2- #DEĞER (#VALUE!) Hatası- Formülde yanlış veri türünün kullanılması sonucu ortaya çıkan hatadır. Örneğin, sayı değeri ile metin değerine toplamaya çalıştığınız durumda bu hata ile karşılaşırsınız.
Gerçekte if komutu bir sayısal değişkenin değerini kontrol ediyorsa bir takım kısaltmalar kullanmak mümkündür. Örneğin; ➢ if (değişken != 0) ifadesi yerine if (değisken) yazılabilir.
IF komutu, eğer anlamında kullanılmaktadır. Sıklıkla kullanılan sorgulama komutlarındandır. Temel anlamda, “eğer anahtara basıldı ise lambayı yak” şeklinde bir kullanımı vardır. Sorgulama işlemi yapılır, eğer koşul doğru ise öncelikle “İŞLEM A”, arkasından ise “İŞLEM B” yapılır.
IF KARAR YAPISI NEDİR? Bu koşul yapısı; bütün programlama dillerinde olan, bazı şartların gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi durumunda ayrı-ayrı kod bloklarının çalıştırılmasına imkân veren yapıdır. Belirtilen koşuldan geri dönen True/False Boolean değerine göre işlemler yapabilmenizi sağlar.
Error birçoğumuzun bilgisayarında, telefonunda veya hesap makinesinde gördüğü İngilizce kelimelerden bir tanesidir. Hayatımızın içine giren dijital dünyayla İngilizce bilmeyen birçok kişinin de aşina olduğu bu kelime temelde hata anlamına gelir.
Değerin hatalı olup olmadığını kontrol eder.
Formül hesaplama yapmıyor
Otomatik hesaplamayı kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin. Dosya sekmesini seçin, Seçenekler'i seçin ve ardından Formüller kategorisini seçin. Hesaplama seçenekleri bölümündeki Çalışma Kitabı Hesaplaması altında Otomatik seçeneğinin belirlendiğinden emin olun.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar.
Örneğin '=EĞER (A2= “hayır”,0,1)' formülünün açıklaması; 'Eğer A2' hücresinde 'hayır' yazıyorsa, 'Eğer' formülünü yazdığımız hücreye '0' yazdırıyor. 'Hayır' yazmıyorsa ise '1' yazdırıyor. Bu durumu tüm koşullu tablolarımıza uygulayabilmek mümkün.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri