If clause: Type 1 Bu yapıda yan cümleyi simple present ile kurduktan sonra ana cümleyi gelecek zamanla veya “can, may, might, should” gibi bir modal verb ile kurabilirsiniz. Örnek: If you help me repair this computer, I will give you some money.
If'de olduğu gibi, unless'den sonra bir 'present tense', 'past tense', veya 'past perfect tense' gelir (hiçbir zaman 'conditional' gelmez). Unless tüm şartlı cümle tiplerinde if...not yerine kullanılır. Unless kullanılan cümlelerde cümle sırası önemli değildir.
The First Conditional'da yan cümlenin yüklemi “simple present”, ana cümleninki ise (will/can/may/might)+ “infinitive” olarak kullanılır. IF + Simple Present + (will/can/may/might)+ Infinitive formülünü takip ederek cümle kurabilirsiniz. Örneğin: If it snows tomorrow, I will stay at home.
'If', İngilizce'de şartlı cümle kipi olarak adlandırabileceğimiz 'conditional sentence' durumlarında kullanılır (Bu tarz cümleler genelde belirli bir durumun gerçekleşmesi gerektiği durumlarda kullanılır). Charlie didn't know if Alice was going away for the weekend.
If Clause Konu Anlatımı – İngilizce Koşul Cümleleri. İngilizcedeki ''If Clause '' kalıbı, Türkçedeki şart cümlelerine karşılık gelmektedir. ''If'' kelimesi tek başına ''eğer'' anlamına geliyorken bir cümlenin başına geldiğinde ''eğer … yaparsan … olur'' anlamı taşır.
İlgili 45 soru bulundu
If clause: Type 1
Bu yapıda yan cümleyi simple present ile kurduktan sonra ana cümleyi gelecek zamanla veya “can, may, might, should” gibi bir modal verb ile kurabilirsiniz.
'Type 3 conditional' geçmişteki imkansız bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler tamamen varsayımsalı ve gerçek dışıdır, çünkü bu şartın veya sonucunun varolması için artık çok geçtir. 'Type 3 conditional' cümlelerde her zaman bir pişmanlık iması bulunur. Gerçek, cümlenin ifade ettiğinin tersidir.
IF KARAR YAPISI NEDİR? Bu koşul yapısı; bütün programlama dillerinde olan, bazı şartların gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi durumunda ayrı-ayrı kod bloklarının çalıştırılmasına imkân veren yapıdır. Belirtilen koşuldan geri dönen True/False Boolean değerine göre işlemler yapabilmenizi sağlar.
İşlev. 'Type 1 conditional' olası bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler gerçeklere dayalıdır, ve gerçek dünya ve belirli durumlar hakkında ifadelerde bulunmak için kullanılırlar. Bu tür cümleleri genellikle uyarılar vermek için kullanırız.
İşlev. 'Type 2 conditional' olası olmayan veya varsayımsal bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler gerçek durumlara dayalı değildir. 'Type 2 conditional' cümlelerde, zaman şu an veya her zaman ve durum varsayımsaldır.
If Clause Türkçedeki koşul-şart cümlelerine karşılık gelir. Bir olayın gerçekleşmesi için gereken koşul ve sonucu bu tarz cümlelerde verilir. “If” eğer anlamı taşır ve “if” ile başlayan cümleciğe “If Clause” deriz. Bu cümlecikte “Eğer …” diye başlayarak koşul olan olay verilir.
Tip Sıfır Koşul Cümleleri / Type Zero Conditional Sentences – “If clause Type 0” koşul cümleleri özellikle bilimsel gerçekleri ve aynı şartlarda her zaman doğru veya geçerli olan durumları anlatmak için kullanılan cümlelerdir.
If only kalıbı Past Perfect Tense ile kullanıldığında geçmişte yaşanan olaylara karşı duyulan pişmanlıkları anlatmak için kullanılır. Örneğin: If only you had been more careful, the vase wouldn't break. (Keşke daha dikkatli olsaydın, vazo kırılmazdı.)
Not: Fark ettiysen normalde “I” öznesi ile “was” kullansak da burada ısrarla “were” kullandık. Çünkü Unreal Conditionals'ta geçmiş zamanda “be” fiilini kullanmamız gerektiğinde her zaman “were” halini tercih ederiz. Öznemiz ne olursa olsun, gerçek dışı durumlarda “were” kullanırız.
Structure / Yapı: Genel olarak “If clause” kısmı Past Perfect Tense, “main clause” kısmı would have + V3 olacak şekilde kullanılır. you would have passed the exam.(sınavı geçerdin.) / Çalışmadın, dersi de geçemedin, iş işten geçti.
İngilizce if eğer anlamında kullanılan bir kelimedir. Bunun yanında sanki, bile, hatta anlamlarında da kullanılmaktadır. Cümlenin başında kullanıldığı gibi iki cümle arasında da kullanılır.
Conditional Type 3, geçmişte kalmış, genelde gerçekleşmesi imkansız veya zor olan bir durumu ve bu durumun sonucunu belirten hayali konuşmaları ifade etmektedir. Konuşma hayalidir çünkü bahsedilen şartın veya bu şarta bağlı sonucun oluşması için artık çok geçtir.
İngilizcede “If” ve “Unless” Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler, tıpkı pek çok dilde olduğu gibi İngilizcede de “eğer” anlamında şartlı ifadeleri tanımlamak için “if” ve “unless” kalıpları kullanılmaktadır.
“Type 2” Kullanımı İngilizcede type 2, olası olmayan veya gerçekleşmesi pek de mümkün olmayan varsayımsal bir şartı anlatmak için kullanılır. Her ne kadar ilgili olayların gerçekleşmesi olası olsa da, gerçekleşme ihtimalleri çok düşüktür.
elif ifadesi kendisinden önce başlayan if ifadesine bağlı olarak çalışır. if ifadesi içerisindeki koşul doğru (true) ise elif ifadesine bakılmaz. if ifadesindeki koşul yanlış (false) ise bu sefer de elif içindeki koşula bakılır.
Impact Factor, bilimsel dergilerdeki makalelerin aldığı atıfların incelenmesiyle hesaplanan ve dergilerin kendi alanlarındaki etkisini gösteren bir başarı ölçütüdür.
if ifadesi eğer anlamına gelir. Kullanım şekli; Eğer belirttiğim koşul yerine geliyorsa şunları, gelmiyorsa bunları yap demektir. else ifadesi ise; her iki koşulda yerine gelmiyorsa yapılacak işlemi belirtir.
If clause'da iki tür cümle bulunur. Biri 'if' ile başlayan ve şartı belirten hipotezli yan cümle, diğeri de koşulun gerçekleşmesi hâlinde oluşacak durumu ve sonucu belirten ana cümledir. Yan cümleye if-clause, ana cümleye de main clause adı verilir.
► Conditional Type 2 şimdi veya gelecekle ilgilil hayali bir durumun muhtemel sonuçları hakkında konuşurken kullanılır. Türçe'ye çevrilirken genellikle, "şöyle olsaydı, böyle olsaydı" gibi ifadeler kullanılır.
Gerçek olmayan bir durumun olası sonucu olan sonuçlanmamış veya devam eden bir eylem veya durum belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri