Açılış Saati: 08. 30 Kapanış Saati: 17. 00 Gişe Kapanış Saati: 16. 30 Her gün açık.
Ihlara Vadisi Ziyaret Saatleri 2023
Ihlara Vadisi ziyaret saatleri sabah 08:30 ile akşam 19:00 saatleri arasındadır. Gişerlerde bilet satışı 18:30'dan itibaren sonlanmaktadır. Ihlara Ören Yeri haftanın her günü ziyarete açıktır.
Aksaray Ihlara Vadisi giriş ücreti 2022 yılında 70 TL'lik bir giriş ücretiyle sunuluyor ve yanında sesli rehberlik hizmeti sunuluyor. Haftanın her günü açık olarak girilebilen vadi sabah 08:30 ile akşam 19:00 saatleri arasında gezilebiliyor.
Ihlara Vadisi, yeşil vadi olarak bilinir. Yaz ve İlkbahar mevsiminde mevsimsel şartlardan dolayı yaygın olarak ziyaret edilse bile, Kış ve Sonbahar mevsiminde de Ihlara Vadisi'ni ziyaret etmek oldukça güzel olacaktır. Bu yazımızı; kışın Ihlara Vadisi'ne gitmeyi planlayan okurlarımıza rehber olması açısından paylaştık.
Ihlara Vadisi Örenyeri. Giriş Ücreti : 330 TL - Durum : AÇIK/ ANA KAPI ( 2 NOLU) GİRİŞ TADİLAT SEBEBİYLE KAPALIDIR. IHLARA VADİSİNE GİRİŞLERİ DİĞER KAPILARDAN YAPABİLİRSİNİZ.
İlgili 34 soru bulundu
Kişi başı giriş 30 lira . Milli Eğitim Bakanlığı bağlı öğretmen kartı olanlar ve 65 yaş üstü olanlara ücretsiz. Sanki 65 yaş üstü çok inecek de.
Melendiz Çayı'nın her iki yakası da yürüyüş için uygun, dilerseniz başladığınız noktaya da geri dönebiliyorsunuz. Eğer rotayı Belisırma Köyü'nde bitirmezseniz vadi içinden Selime'ye kadar da gidebiliyor ve yaklaşık 5 saatte vadinin tamamını yürüyebiliyorsunuz.
Kurumuş Lav Duvarları İle Ihlara Vadisi'nde Görmeniz Gereken Gizli Noktalar. Ihlara Vadisi, Aksaray ili sınırları içerisinde Kapadokya Bölgesi diye anılan bölgede yer alıyor. Vadinin oluşumu Hasan Dağı'nın asırlar önce patlaması sonucu lav püskürüklerinin katmanlar oluşturmasıyla başlıyor.
Yörenin jeolojik özelliği sayesinde oluşan freskli kiliseler, manastır ruhuna uygun olarak kayalara oyuldu. 105 adet kiliseden 14 tanesi; yani Ağaçaltı, Sümbüllü, Yılanlı, Kokar, Prenliseki, Eğritaş, Direkli, Saint Georgeus, Karagedik, Ala, Bezirhane, Bahattin Samanlığı ve Batkın Kiliseleri ziyarete açık.
18 kilometre uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunan Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşımaktadır.
Asansörün dış yüzü yöre taşları ile kaplanacak. Asansör yolu üzerinde bekleme bölümleri, kafe tarzında hazır yiyecek ve içeceklerin satışa sunulacağı bir bölüm yer alacak. Panoramik iki asansör 20 kişiyi taşıyabilecek. 64 metre yüksekliğindeki asansörün ara katlarında üç bakı terası olacak."
IV. yüzyılda, Aksaray ve Kapadokya Bölgesi'nde yetişen bazı din adamları Göreme, Güzelyurt ve Belisırma'yı dini bir merkez haline getirmişler ve Ihlara Vadisi'nin volkan külü (tüf) kayalıklarında karşıt gruplardan korunmak için kolayca oydukları mesken, kilise ve şapellere sığınarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir.
Yaklaşık beş kilometre yürüyorsunuz. Rehber eşliğinde dolaşıyorsanız gerekli açıklamaları dinleyerek ilerliyorsunuz zaten. Yürüyüşün ortasında ördeklerin bulunduğu bir dinlenme alanı var.
Duvarlardaki çizimleri en iyi korunmuş olan kilise, gerçekten muhteşem :) Giriş için müzekartınız olsa da 10 TL ödenerek giriliyor.
Giriş ücretli. Müze kart var ise ücretsiz.
Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesine giriş ücreti yaklaşık 20TL'dir. Ancak ziyaret etmeden önce güncel fiyatlarını mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
Hasan Dağı'ndan püsküren lavlar ile oluşan ve dünyanın 2'inci büyük vadisi olan Ihlara Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Kapadokya'nın girişinde bulunan ve bölgenin en önemli ören yerlerinden birisi olan Ihlara Vadisi'ne bu yıl da yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Kanyon vadisi, bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir arada buluştuğu Ihlara Vadisi, Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak Kapadokya'nın doğa harikasıdır.
Ihlara Vadisi, Hasandağı volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan kanyon vadidir. Melendiz Çayı, milyonlarca yıllık bir sürecin sonunda, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan kanyon görünümlü bu vadiyi meydana getirmiştir.
Kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsü ile her mevsim ziyaretçi çeken 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi'ne 394 basamaklı merdivenle iniliyor.
Dünyanın en büyük 2. , içerisinde insan yaşamış en büyük 1. vadisi olma özelliğine sahip muhteşem bir doğal güzellik. İçerisinde bir çok kilise barındıran ve Melendiz çayının serinliği ile sizi rahatlatan bir kanyon.
Biletler Ihlara Vadisi gişesinden alınabileceği gibi internet üzerinden de temin edilebiliyor. Buraya kadar gelmişken başka geziler de yapmak isteyenler olursa, Aksaray Manastır Vadisi Örenyeri'ne ve Aksaray Müzesi'ne 5, Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri'ne 10 Türk Lirası ödeyerek girebilirler.
Bunlardan en önemli yedi tanesini ise Soli Antik Kenti, Soli Bazilikası, Soli Tiyatrosu, Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi, Aziz Mamas Kilisesi, Tumba Tu Skuru ve Vuni Sarayı olarak sıralamak mümkündür. Güzelyurt bölgesinde yer alan önemli tarihi yapılardan biri Soli Antik Kenti'dir.
Milyonlarca yılda volkanik tüfleri yararak Ihlara Vadisi'ni meydana getiren Melendiz çayı, Hasan Dağı'nın doğusundaki Melendiz Dağı'ndan doğar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri